Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Nyugdíjas horror! Egy szokatlan olvasói levél!

2017. július 28. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Igencsak felkorbácsolta a kedélyeket a héten az egyik bejegyzésünk, kaptunk hideget és meleget is ennek megfelelően, olyan véleményt is kaptunk, hogy bejegyzéseink demagógok és valótlanságokat állítunk, felesleges pánikhangulatot idézünk elő cikkeinkkel. Hiába, egyesek teljes mértékben képesek elutasítani azt a valóságot amiben ma nyugdíjasok élnek.
horror_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg
  Az egyik érdekes olvasói levelet osztjuk meg most Önökkel bejegyzésünkben, természetesen anonim módon:

"Tisztelt Nyugdíj blog!

  Olvastam  Horváth Orsolya Rita  " Nyugdíjas horror" c. cikkét, ahol a 2008 óta ( !)  28.500,-forintos nyugdíjminimumról ír. Miután elértem a nyugdíjkorhatárt figyelgetem az ezzel kapcsolatos írásokat.
 
"A háztartásokba befolyt bérek/nyugdíjak nagy részét a számlák befizetése teszi ki. Emellett az étkezésekre is jelentős összeget kell fordítani.
28.500Ft/hó összegből sajnos ezeket borzasztóan nehéz kivitelezni, ekkor kezdődik a nélkülözés és az ebben a helyzetben lévők napról-napra élnek, abban az aggasztó helyzetben, hogy fogalmuk sincs, hogy mit tartogat számukra a holnap!
"Változásokat ígértek és ígérnek most is, bizonyos százalékkal emelni készülnek a nyugdíj összegét, azonban az alacsony emelési százalék az alacsony nyugdíjakat csak kis mértékben növeli, esetenként pár száz forinttal, ami még mindig nem jelent biztos megélhetést. Ezért lenne tehát szükség, egy magasabb nyugdíjminimum meghatározására vagy más segítő intézkedés bevezetésére."---írja a cikkíró
 
  Megjegyzem , hogy  ebből az  emberhez nem méltó ebből a a borzasztónak jellemzett  összegből semmit nem lehet kivitelezni, még meghalni sem lehet, mert az  is többe kerül.
Másrészt ami a legfontosabb, hogy ezt a  szánalmas összeget azért nem emelték 9 éve és nem is fogják érezhetően, mert ez nyugdíjmimimum ( ha annak nevezhető 2017 Európájában) több segély, támogatás alapja, ehhez mérik.
 
Pl.
-  Lakásfenntartási támogatásra jogosult, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem kevesebb, mint az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-a
-  GYES 2017 28.500,- forint, amiből 10%os nyugdíjárulékot levonnak
-  Foglalkoztatást helyettesítő támogatás ( FHT) A TÁMOGATÁS HAVI ÖSSZEGE az öregségi nyugdíj mindenkori  legkisebb összegének (jelenleg 28.500 Ft)  80%-a, 2017 évben  22.800 Ft.
 
  De lehetne folytatni a sort, hát ezért nem érdek a 28.500,-Ft-os szégyenletes összeget megemelni!
Ez az igazság, de erről szemérmesen nem mernek írni sehol.

Üdvözlettel:
X Y"
 
  Hálásan köszönjük az olvasói visszajelzéseket és csak bátorítani tudunk mindenkit, hogy elmondja véleményét.
  Köszönjük a figyelmet!

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

http://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr212695553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

BéLóg 2017.07.31. 12:53:40

Mivel 28500 Ft-ból Magyarországon nem lehet megélni, ilyen ember nincs is. Ezek az emberek ugyanis SEGÉLYEKET kapnak az önkormányzatoktól vagy egyházaktól, ingyenes dolgokat, stb.
VAN szegény nyugdíjas, természetesen, de amint mondtam, 28500 Ft éhenhalni sem elég.