Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Nyugdíjas leszek, NEM áldozat!

2017. augusztus 02. - Nyugdíj Orsolya

  Nyugdíjas éveit mindenki szeretné biztonságban és nyugalomban tölteni, ezért fontos hogy beszéljünk, informálódjunk és mindent megtegyünk hogy elkerüljük ezt! 

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_nelegyen_jpg.jpg

  Sajnos, akár a tv-híradót nézzük, akár interneten böngészünk a friss történések után, sokszor hallani arról, hogy védtelen nyugdíjasok váltak csalók áldozatává. Csak, hogy pár az elkövetők körében népszerű példát említsünk: egyes szolgáltatók munkatársának adják ki magukat, ellenőrzés vagy pénzbehajtás céllal érkezve a jóhiszemű idősekhez. Emellett az újonnan divatba jött módszer, hogy  nyereményről tájékoztatják az áldozatot, melyet bankautomatánál vehet fel, azonban semmiféle nyereményről nincs valójában szó.
  A legelvetemültebb módszer véleményem szerint az unokázós csalás, amely esetén az unoka vagy hozzátartozó említésével gyakorol nagyobb nyomást a nyugdíjas áldozatra az elkövető.

  Mivel ilyen esetekben nem vagyunk tehetetlenek, ezért következhetett be, hogy:
"Visszaszorulóban vannak az úgynevezett unokázós csalások, ami annak is köszönhető, hogy a médiában nagyobb teret kaptak a nyugdíjasoknak szóló bűnmegelőzési ismeretek - mondta a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója." - MTI információk szerint.(1)
  Szerencsére az idősek nem zárkóznak el az ilyen tanulási, tapasztalási lehetőségektől. A kinyílt szemléletmód amihez a nyugdíjasokat hozzásegíti a bűnmegelőzési tájékozottság, nagy mértékben befolyásolja, hogy a csalások száma csökkenőben van.

  Fontos, hogy ne csak a médiában, hanem otthon, családi körben is napirenden legyen ez a téma, beszéljünk nyugdíjas rokonainkkal, ismerőseinkkel, hogy senkiből NE váljon áldozat!

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás:
(1): MTI.hu-A nyugdíjasok is nagyon befogadóak a bűnmegelőzési ismeretekre
letöltés ideje: 2017.08.01.22:00
http://mti.hu/Pages/news.aspx?newsid=703762&lang=hun#703762

A bejegyzés trackback címe:

http://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr8012709374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.