Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Nyomorkép-jövőkép: nemzetközi nyugdíjprobléma!

2017. október 16. - Nyugdij Nikolett

  Önt is érdekelheti a következő már-már tudatosan elfogadott tény, a nyugdíj jövőjét illetően! Mire is gondolunk? 

nyomor_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

  "A demográfiai változások miatt egyre nagyobb lesz a nyugdíjkassza hiánya. Hasonló a helyzet az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Kanadában, Hollandiában, Ausztráliában és Japánban is. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a digitalizáció és a robotika miatt állások milliói szűnnek majd meg, azt pedig nem tudni, milyen számban keletkeznek új munkahelyek. Magyarországon még sötétebb a helyzet. Az alacsony születésszám mellett súlyos gond az is, hogy nagyon sokan csak a minimálbér után fizetnek járulékokat. Sokkal kevesebb a pénz a nyugdíjkasszában, mint amennyi kellene." (1)

  Véleményem szerint, egy olyan, az egész világot érintő problémáról kell beszélnünk amely nem látszik megszűnni, csökkenni. Ahogyan azt a fenti idézetben is láthatjuk nem egy apró kis gonddal állunk szemben, nehezen képzelhető el az, hogy ennyi ország orvosolni tudná a problémát önállóan vagy akár külön. Az viszont annál inkább elképzelhető, hogy ennél csak súlyosabb lesz a helyzet.

De miért marad így?

  Mert még évek telnek el mire olyan szintű lesz a baj, hogy érinteni fogja az embereket, úgy hogy azt meg is érezzék és tapasztalják! Ameddig viszont csak egy szóban forgó, a jövőben bekövetkező eseményként tekintenek rá , Önöket sem fogja jobban megmozgatni! Pedig nem áll messze a világ attól, hogy teljesen lehetetlen legyen benne létezni! 

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

 Forrás: 24.hu : Nyugdíjbombán ül a világ, totális elszegényedés jöhet! 
http://24.hu/fn/penzugy/2017/10/03/nyugdijbomban-ul-a-vilag-totalis-elszegenyedes-johet/
Letöltés ideje: 2017.10.16. 14:10

Nyugdíjprémium: Ez lenne az igazság?!

  Nem várt hír kering a nyugdíj világában, amiről Önnek is el kell mondania a véleményét! 

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_hir.jpg

  "A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt azzal indokolta, hogy a gazdaság jól teljesít, a közös sikerből és teljesítményből pedig a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.
Arról is beszámolt: dolgoznak azon, hogy decemberben Erzsébet-utalványt is kaphassanak az érintettek, ez a következő hónapok gazdasági adatain múlik." (1)

  Az elmúlt időszakban több nyugdíjjal kapcsolatos hír is keringett, amikről nehezen lehetett eldönteni, hogy vajon ténylegesen bekövetkeznek e vagy csak üres ígérgetések. Most azonban igen rövid a határideje a nyugdíjprémiumok kiadásának. Ahogy a miniszter elmondta, a nyugdíjasoknak is részesülnie kell a gazdasági teljesítményből. Ön szerint valóban lesz novemberi nyugdíjprémium vagy ez csak egy újabb felröppent hír a kedélyek lenyugtatására?

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

 Forrás: 
(1) MTI.hu-RÖVIDHÍR - Lázár: lesz nyugdíjprémium 2017 novemberében
http://mti.hu/Pages/news.aspx?newsid=718043&lang=hun#718043
letöltés ideje: 2017. 10.11. 12:32

Nyugdíj: pánik vagy cselekvés? Ha ránk hallgat ezt választja!

  Adjon 3 percet és megtudja, mi a helyes irány ami a biztonságos nyugdíjas évekhez vezet! Ezeket a tényeket nem hagyhatja figyelmen kívül, amikor a nyugdíjas évein gondolkodik! 

sporolas_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

  "A magyar társadalom fogy és vészesen öregszik is, így nem alaptalan a nyugdíjak miatti aggodalom. 1910-ben még csak 8 százalék volt a 60 év felettiek aránya Magyarországon, 2060-ra ez 36 százalékra nőhet. Beszédes adat, hogy utoljára 1980-ban született több gyermek annál, ahányan meghaltak. Az állam viszont csak annyi nyugdíjat tud fizetni, amennyit adók formájában beszed a járulékfizetőktől. Csakhogy mivel a járulékfizetők száma csökken, a nyugdíjasoké viszont nő, a rendszer előbb-utóbb fenntarthatatlanná válik. Ennek megelőzésére a nyugdíjak csökkentése, a magasabb adók bevezetése, a járulékfizetők számának növelése, vagy a nyugdíjkorhatár emelése lehet alkalmas. Látható, hogy egyik sem egyszerű és népszerű megoldás."(1)

  Véleményem szerint, a fent említett megoldási lehetőségek valóban nem könnyűek, nem használhatóak mert mindegyik esetben vannak olyan hátrányaik melyek elégedetlenséget szülnének, esetleges lázadásokat, melyek valljuk be jogosak is volnának az Önök részéről. A megoldások tehát nem megoldások, nyitott kérdés és talán sokáig ez a helyzet marad. Élünk, amíg van miből elven működik társadalmunk nagy része. A következő, ami való igaz, több cikkünkben hangsúlyt nyert az ÖNGONDOSKODÁS fogalma. Miért van ezen ekkora hangsúly? Csupán azért, mert a fenti idézetben említett indokok miatt lehetetlen csupán a nyugdíjból megélni, az emberek túlnyomó többségének. Ahogyan azt már sokszor tanácsoltuk Önöknek, minél hamarabb kezdjenek el takarékoskodni akár egyéni szinten akár befektetés jelleggel. Ami a lényeg: ne várjanak tétlenül, az nem segít! 

  Előző bejegyzéseink egyikében, pontokba szedve tanácsként felsoroltunk kedves Olvasóinknak néhány gondolatot, amelyek elindíthatják Önöket az öngondoskodás felé! Ha még nem kezdte el a takarékoskodást, elindíthatja Önt is ezen az úton. Kívánunk sikeres takarékoskodást, öngondoskodást.  

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás: Pénzcentrum.hu: Nyugdíjpánik: nem alaptalan a félelem! 
https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/nyugdijpanik-nem-alaptalan-a-felelem.1060061.html
Letöltés ideje: 2017.10.10.16:35

Nyugdíjrémálom: 3...2...1...

  Nem az gond, ha meghalunk nyugdíj előtt, hanem ha megéljük! Készüljön fel, nem lesz egyszerű a nyugdíjas élet!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_sos.jpg

  "A 30 év alattiak havonta 102 900 forintot hiányolnak majd idős korukban az általuk vágyott életszínvonal fenntartásához. Ők átlagosan 18 nyugdíjasként eltöltött évre számítanak, így az jött ki, hogy a fiatalok 22 millió forint deficittel kalkulálják a nyugdíjas éveiket. Ezt az összeget saját megtakarítás formájában kellene maguknak előteremteniük." (1)

  A 22 millió forint igen kellemetlenül hangzik, ha annak a hiányáról kell beszélnünk. Egy felmérés adatai alapján, a még nyugdíj előtt állók igen magas életszínvonallal szeretnének rendelkezni, amihez a jelen állás szerint 102.900Ft/hó hiányozna. Ez az összeg körülbelül a mostani átlagnyugdíjnak felel meg, azonban Magyarországon a nyugdíjasok nagy százaléka ennél kevesebbet kap, amivel a fiatalok is tisztában vannak. Ekkor felmerülhet az a jogos kérdés, hogy mégis miért várnak ilyen indokolatlanul magas nyugdíjat?!
Nem csak a fiatalok, hanem mindenki aki valaha dolgozott és megteremtette magának az életszínvonalát az nem szeretne alább adni. Ehhez sajnos hazánkban nincs más megoldás még, minthogy elkezdünk félretenni évekkel, évtizedekkel a nyugdíjba vonulásunk előtt.

  Véleményem szerint, kissé elgondolkodtató ez a helyzet, hiszen a lakosság nagyobb része míg dolgozik nem kap annyi pénzt, mint ami már most hiányzik a feltörekvő nemzedék elképzelt nyugdíjából. Egyszerűen azt kell mondjam, hogy itt állunk megrökönyödve egy valós felmérési adattal szemben, ami felett nem lehet napirendre térni.
  El kell gondolkodnunk azon, hogy mennyire életszerű ez a helyzet, hogy már körülbelül 20 évesen el kell kezdeni félretenni, akár nyugdíjcélú megtakarításokat kötni ahhoz, hogy 40 év múlva is egy általunk megszokott szinten tudjunk élni. Ha 40 évre lebonjuk a fent említett 22 millió forintot, akkor kb. 45000-46000 Ft-ot kell havonta félretennünk, ami még egy dolgozó embernek is nagyon nehéz nem hogy egy fiatalnak aki még tanul.

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita 

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás:
(1) 24.hu- Fejenként 22 millió forint kellene az állami nyugdíj megfelelő kiegészítésére
letöltés ideje: 2017.10.08. 21:53
http://24.hu/fn/gazdasag/2017/10/03/fejenkent-22-millio-forint-kellene-az-allami-nyugdij-megfelelo-kiegeszitesere/

Nyugdíj: Ebbe most Ön is betekintést nyerhet!

  Vannak dolgok, amik nem kerülnek elő napi szinten beszédtémaként, azonban mégis érdemes és fontos róla Önnek is tudnia! Most egy igen érdekes nyugdíjtémába nyerhet bepillantást!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_amerika1.jpg

  "Az elmúlt harminc évben jelentősen megváltozott a nyugdíj világa. Korábban az amerikaiak számára elérhető volt  egy bizonyos juttatási rendszer amely a nyugdíj tartalékok finanszírozását a munkaadóra terhelte. Mára jelentős változás állt be ezen a téren, hiszen a munkavállalók tartoznak felelősséggel a nyugdíjazási megtakarításokért, melyeket egy meghatározott illetve a munkáltató által szponzorált számlán vehetnének igénybe. Ezzel ellentétben mégis számos olyan eset ismert amikor adókedvezményes egyéni nyugdíjmegtakarítási számlára támaszkodnak inkább." (1)

  Igazából mindez hazánkban egy jelenleg működő helyzetet írna le, hiszen mindenki saját maga felelős a nyugdíjcélú megtakarításaiért. Ezért is érezhetjük furcsának, hogy bizony-bizony a nagyvilágban, kiváltképp Amerikában ez igen jelentős problémát okoz amivel néhány évtizeddel ezelőtt még nem találkoztak. 
Ezért dolgoztak ki több olyan nyugdíjazási tervet, programot (pl. 401(k)-terv) amiben a befektetők kedvezőbb  feltételekhez juthatnak mintha önállóan rendeznék nyugdíj ügyeiket. Az, hogy az emberek pozitív változást tapasztaltak, több bizalmat fektettek a kialakított programba, jelentősen kihatott a nyugdíjrendszerre is. 

  Habár Magyarország Amerikától igentávol áll, mind földrajzilag mind gazdaságilag, belemélyedve a terv részleteibe biztosan találnánk olyat amit átültetve az itthoni helyzetre megoldást biztosítana több problémára is akár. 

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás:
(1) MSN.com- These are the best — and worst — things about your retirement savings plan

letöltés ideje: 2017.10.04. 
http://www.msn.com/en-us/news/other/these-are-the-best-%E2%80%94-and-worst-%E2%80%94-things-about-your-retirement-savings-plan/ar-AAsMhh2

Nyugdíj-hírek: Önt felzaklatja ez az eredmény?!

  Kíváncsi, milyen válaszok születtek a munkavállalás kérdésével kapcsolatban? Most megtudhatja!

eredmeny_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

    Előző bejegyzéseink egyikében arra kértük kedves Olvasóinkat, szavazzanak azzal kapcsolatban, hogyan képzelik el a munka alakulását a nyugdíjaskorban. Lesz-e elegendő nyugdíjuk? Vagy csak hobbiból, időtöltés gyanánt szeretnének munkát vállalni? Nagyon érdekes arányban születtek válaszok, amelyeket a következő ábrán láthatják Önök is  : 

  eredmenyeim_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.png

  Ahogyan az ábra is mutatja a legnagyobb számban 33% úgy nyilatkozott, hogy elegendő nyugdíjjal fognak rendelkezni, ezért nem szükséges munkát vállalniuk! Ez ellentmond a negatív felfogássokkal, ami külön öröm! Ezt az örömöt fokozza, hogy 32% azért vállalna munkát, mert túl sok ideje szabadul fel a nyugdíjba vonulást követően, nem pedig kényszerből! A szavazók 19% -a dolgozni fog, azért, mert nem lesz elegendő a nyugdíjuk a megéléshez! Reméljük a jövőben ez a szám csak csökkenni fog! A "szerencsés" 6% akik még nem érzik ennek a súlyát, bizony őket még nem érdekli a nyugdíj témája, és a munkavállalás folytatása! Nekik is azt tanácsoljuk, időben kezdjenek el gondolkodni a fent említett témán, és így nem érheti őket meglepetés!
  Egyenlő arányban 5-5 % nyilatkozik úgy, hogy már nyugdíjas de plusz munkát kell vállalnia, illetve ugyanennyien nem vállalnak mert megélnek! Fej-fej mellett áll a két csoport! A jövőben reméljük, minél többen tudnak csatlakozni azokhoz, akik megélnek a nyugdíjból! 

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

 

Önnek sincs jó kilátásban a nyugdíjprémiuma!!

  A segítség amire szükség lenne, de a nem megfelelő formája miatt most mégis veszélybe kerülhet!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_premium.jpg

  Hazánkban szinte minden nyugdíjasnak szüksége van segítségre, hiszen európai viszonylatban is rendkívül alacsonynak mondható összeget kapnak havonta, melyből ki kell hozniuk a megélhetésüket. Ezzel sokan csak azután szembesülnek, hogy az aktív dolgozó éviknek a végére érnek, és a megszokott életszínvonalból engedniük kell. Ilyenkor kellene a nyugdíjtörvényekért, nyugdíjmeghatározásokért felelős szervnek lépnie és kézzelfogható tényleges segítséget nyújtania a rászoruló nyugdíjasoknak. Ezzel kapcsolatban jelentek meg állásfoglalások, melyek szerint: "A nyugdíjprémiumot el kellene törölni, mert igazságtalan, és nem jelent valódi többletpénzt  a  nyugdíjasok többségének. Helyette okosabban kellene segíteni a legszegényebb nyugdíjasokon." (1)

  Mindez történhet azért, mert a nyugdíjprémiumot, nyugdíjemelést százalékos formában írja elő a törvény, amely az alacsony nyugdíjösszegeken nem emel jelentős mértékben.
A felismerés megszületését, miszerint ez a helyzet nem okoz változást a szegény nyugdíjasok életében, már csak konkrét ötleteknek kellene véleményem szerint követnie. 

Milyen lehetséges megoldások állnak rendelkezésünkre? 

  • A százalékos emelés helyett , egy igazságosabb meghatározott összeggel való emelés célszerű lenne. 
  • A nyugdíjasok anyagi helyzetét felmérni és ahhoz viszonyított havi segítséget biztosítani. 
  • A nyugdíjrendszer normalizálása, infláció alapú nyugdíjazás helyett más módszer keresése. 

  A lényeg, hogy a nyugdíjprémiumok, nyugdíjemelések amelyek alanyi jogon járnak, kézzelfogható segítséget nyújtsanak a kedvezményezetteknek. 

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Horváth Orsolya Rita 

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás:
(1): 24.hu- A nyugdíjprémium pont azokon nem segít akiknek kitalálták
http://24.hu/belfold/2017/09/25/a-nyugdijpremium-pont-azokon-nem-segit-akiknek-kitalaltak/
letöltés ideje: 2017.09.27. 9:09

Nyugdíj: Ön meddig fog munkát vállalni?

  Egy örök kérdés..melyre mindenki máshogyan látja a választ! Nézzük, Ön hogyan vélekedik! 

szavazz_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.png

  Észrevette, milyen nagy aktualitás övezi a munkavállalás kérdését idős korban? Egyre többen dolgoznak, egyre több opció nyílik, többek között, a nyugdíjas szövetkezetek létrehozása. Miért akarnak ennyien dolgozni? Nem is akarnak, csak a kényszer veszi Önöket rá? Szükségesnek tartom, ennek a kérdésfelvetésnek a körbejárását, hiszen, kedves Olvasóinkról van szó és egy igen fontos, Önöket érintő témáról! 

  Az alábbi szavazással, azt szeretnénk felmérni, milyen arányban vállalnak munkát a nyugdíj mellett, vagy vállalnak - e és ha igen, miért teszik ! Kérjük kedves Olvasóinkat egy szavazattal segítsék munkánkat! 

  Köszönjük a szavazatát! 

  Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Nyugdíj hírek: Ön is nagyot bukhat!

  Tudja, mivel jár ha idő előtt felbontja lekötéseit ? Nem kevés veszéllyel. Viszont ha odafigyel, akkor elkerülheti a hatalmas mínuszokat!

figyelem_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_1.jpg

    "A legrosszabbul akkor járunk, ha nyugdíjcélú megtakarításainkat kell idő előtt megbontanunk, de itt is vannak különbségek a megtakarítási típusok között (nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ), nyugdíjbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár). Szerencsés esetben az első típussal rendelkezünk, a számlát még 2012.12.31. előtt nyitottuk, illetve már nyugdíjba vonultunk. Ilyenkor adómentesen tudunk hozzáférni. Azonban a NYESZ feltételei sokat változtak 2013.01.01-től, ha ezt követően nyitottuk már jóval korlátozottabbak a lehetőségeink. Ilyenkor csak a nyitást követő tízedik évben - illetve ezt követően - tudunk adómentesen hozzáférni a pénzünkhöz, továbbá a nyugdíjra való jogosultságunkat is igazolni kell. Ezen feltételek hiányában a 2013-tól nyitott számlák esetében húsz százalékkal növelten kell visszafizetni az adójóváírásokat, valamint még az esetleges hozamaink is adókötelesek."(1)

  Amikor szorult helyzetbe kerül , váratlan kiadása támad, Ön sem tudja mihez kezdjen? Nem meglepő! Ilyenkor az ember, igyekszik kerülni a hitel felvételét, amennyiben van megtakarítása. Ám, ami folyamatban lévő megtakarítás, annak felhasználásával gondok adódhatnak. A legtöbb esetben igen veszteségesen szoktak végződni azok a megtakarítások amelyeket idő előtt kell felbontani. Ahogyan azt a fenti esetbe is láthatják, nem minden eset egyforma. Amikor ilyen helyzetbe kerülnek, érdemes a következő 3 lépésen végig haladni: 

  1. Gondolja át higgadtan, milyen magas összegre van szüksége, és valóban szüksége van e rá!
  2. Amennyiben mindenképpen szüksége van nagyobb összegre, elsőként más lehetőségeket is vegyen szemügyre, amivel elkerülhetné az idő előtti feltörést. 
  3. Végül, ha elkerülhetetlennek találja az idő előtti felbontást, mindenképpen kérjen szakmai segítséget! 

  Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás: Így bukhatod el a nyugdíjadat: vigyázz még büntetőkamatot is fizethetsz! 
https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/igy-bukhatod-el-a-nyugdijadat-vigyazz-meg-buntetokamatot-is-fizethetsz.1059641.html
Letöltés ideje: 2017.09.28. 16:15

Nyugdíjas szövetkezetek - Ön számított erre?

  Több probléma is felmerült a nyugdíjas szövetkezetet illetően! Lássuk, mik is ezek és hogyan orvosolhatóak! 

bonyolult_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

  Bizonyára, Önnel is megesett már, hogy eltervezett valamit, el is kezdte azt megvalósítani, ám nem olyan sikerrel amilyenre vágyott, amilyenre számított! Mindennapos jelenségnek számít, hogy azért adunk fel valamit mert nem úgy sikerül elsőre, vagy épp másodjára, ahogyan az nekünk kedvező volna. Ez egy mindig megismétlő és mindent elrontó hiba, amit Ön is elkövet és még nagyon sokan mások elkövetnek! Hasonlóan érezhetnek a nyugdíjas szövetkezetek vezetői illetve tagjai! Mire is gondolunk: 

  "Hiába viszont a rengeteg szövetkezet, az állásajánlatokat böngészve kijelenthetjük: egyelőre gyér a kínálat. Az országos lefedettségű Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezet honlapján például mindössze hat állásajánlatot találtunk Pest megyében, négyet Veszprém megyében és egyetlen egyet Győr-Moson-Sopron megyében. A honlap alapján a legtöbb megyében egyáltalán nincs munkalehetőség." (1)

  A fenti idézetben láthatjuk, hogy a nyugdíjas szövetkezeteknek még nem sikerült kiteljesedniük. Mi ennek az oka?  Nem ölelnek fel sokféle és nagy mennyiségű munkalehetőségeket. Nem elérhetőek a hirdetések minden felületen, csak az interneten javarészt. De ne temessük el egyből ezeket a szervezeteket, hiszen még nem régen indultak, érthető is, hogy van hova fejlődniük. Ezen azzal is lehetne segíteni, ha újságokban, szórólap formájában, telefonos megkeresések formájában, az adott település polgármestere által tudósítanák az idősebb korosztályt arról, milyen munkalehetőségeket találhatnak! Ugyanakkor a nyugdíjasok is próbálhatnak minél több felületen informálódni arról, hogy mik az aktuális lehetőségek! 

  Arra biztatjuk kedves Olvasóinkat, amennyiben szeretnének a nyugdíjuk mellé plusz pénzt szerezni, legyenek türelemmel, hiszen mindenhez idő kell! Amennyiben jelenleg nincs munkalehetőség az Ön szövetkezeténél, kísérje figyelemmel az új állásajánlatokat, nap mint nap! Sikeres munkakeresést kívánunk! 

  Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás: (1) Pénzcentrum.hu : Jönnek a nyugdíjas kasszások, árufeltöltők, takarítók a magyar boltokban
https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/jonnek-a-nyugdijas-kasszasok-arufeltoltok-takaritok-a-magyar-boltokban.1059581.html
Letöltés ideje: 2017.09.25. 19:00