Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Hajmeresztő nyugdíj előrejelzés!

2016. november 25. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Reménytelenebb helyzet várhat a nyugdíjasokra, nyugdíj előtt állókra?
ido_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg
  A nyugdíj összege és a nyugdíjazási korhatár örökké asztalra kerülő téma lesz. Folyamatosan olvassuk a híreket, hogy mi várhat ránk, mit kell majd tennünk az öregkori megélhetésünkért. A nyugdíjas éveinkre megpróbálunk időben felkészülni, félretenni.

  Amikor a spórolás jön szóba, figyelembe vesszük, mennyi nyugdíjra számíthatunk nyugdíjasként, mibe érdemes fektetni a pénzünket, mennyi keresetünk van és egyáltalán tudunk-e félretenni valamennyit.

  Az állami nyugdíj minimum összege jelenleg 28 500 Forint, a nyugdíjkorhatár pedig 65 év. Azonban úgy tűnik, ezek a számok változás elé néznek a jövőben.

  A Pénzcentrum.hu szerint a magyaroknak legalább a kétharmada nem tesz félre nyugdíjas éveire, az 50-59 év közöttieknek is csak 37%-a. Márpedig az állami rendszer változás elé néz. Az elkövetkezendő 15 évben negyedével csökkenhet a nyugdíj összege, a korhatár pedig akár 70 évre is emelkedhet. Azok, akik nyugdíjas éveikre félre tudnak tenni népszerű az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíjbiztosítás és a nyugdíj elő-takarékossági számla, ráadásul a megtakarítások nagy része havonta 10 ezer Forint alatti összegre tehető.
  A takarékoskodás egyre célszerűbb lenne, hiszen a társadalom egyre inkább öregszik, 2030-ra 24%-ra, 2041-re 28%-ra nőhet a 65 év felettiek aránya, ezzel párhuzamosan pedig tovább csökkenhet a nyugdíj. A spórolás és öngondoskodás alacsony jövedelem esetén nehézkes lehet, ezért Holtzer Péter a félig kötelező öngondoskodást tartaná jó megoldásnak. Lényege, hogy kötelező lenne belépni munkába lépéskor, de nem lenne kötelező benne maradni.(1)

Írta: Tompa Orsolya

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!


Forrás:
1. Pénzcentrum.hu – Durva nyugdíjcsökkentés jöhet: 70 évre emelhetik a korhatárt
http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/durva_nyugdijcsokkentes_johet_70_evre_emelhetik_a_korhatart.1052030.html
(Letöltés ideje: 2016-11-17. 19:42)

Ön mit szól hozzá? Nyugdíjszámítás

  Nyugdíj előtt állóként egyaránt foglalkoztat bennünket a kérdés: mennyi nyugdíjból tudunk majd megélni? Kell-e félre tennünk, vagy elegendő lesz, amit az államtól kapunk?
nyugdijszamitas_nyugdij_nyugdij_nyugdijkalkulator_nyugdijkorhatar.jpg  Ehhez segítségünkre vannak a biztosítók, pénzintézetek, akik kalkulátorokkal segítenek kiszámolni, mennyi nyugdíjra számíthatunk, emellett pedig tanácsokkal is ellátnak bennünket.

  Olvasóinkat arra kérjük, szavazzanak, mit reméltek a nyugdíjkalkulátorunk eredményétől!

  Köszönjük!

Írta: Tompa Orsolya

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Nyugdíj blog: új rekord született!

  A múlt hétvége vége előtt a nyugdíj blog látogatottság száma meghaladta a 300.000-et!
dubai_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg  A nyugdíj blog 2012 végén indult azzal a küldetéssel, hogy segítsen mindenkinek elérni a nyugdíjas évei anyagi biztonságát. Hála a folyamatosan növekvő látogató számnak, reméljük, hogy ezt hiánytalanul meg is tudjuk valósítani.
letoltes_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_1.png 
  A fenti ábrából látható, hogy az első nagy mérföldkővet, a 100.000-es látogatottság számot, 2015.03.18. sikeresen elértük, a 200.000-es látogatószámot pedig az idei év elején sikerült elérni. Most pedig sikeresen átléptük, sőt a hétvége óta, már, 17.000-el túl is szárnyaltuk a 300.000-es weboldal letöltési számot.

  A nyugdíj blog csapata ezúton köszöni az olvasói segítségét, mert Önök nélkül nem érhettünk volna el ezt a szép nagy számot!

Reméljük a jövőben is tudunk segíteni weboldalunk látogatóinak!

Köszönjük a figyelmet! 

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

7 életmentő tipp, hogy nyugdíjasként tele legyen a pénztárcája!

" - A feleségem ma egy csomó ember életét mentette meg.
- Hogyan?
- Reggel nem tudta beindítani a kocsit." :)

  A következő néhány sorban remek tanácsakat kap, hogy reménykedve tekinthessen nyugdíjas éveire.
eletmento_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

1. Ígérje meg magának hogy holnaptól halogat!

  Két állapot van a nyugdíj szempontjából: az egyik állapot a nyugdíj előtt, a másik állapot a nyugdíjban. Ha ön nem a nyugdíj állapotában van perpillanat még, akkor most jött el az idő hogy gondoskodjon élete utolsó negyedéről, hogy anyagi biztonságban támogathatja gyermekeit, unokáit. Annyit ígérje meg csak magának, hogy az elkövetkező 10 percet nyugdíjas évei anyagi biztonságának megteremtésének szenteli. Nincs más teendője mint elolvasni ezt a blogbejegyzést

2. Döntse el MOST!

Meg szeretné teremteni nyugdíjas éveink anyagi biztonságát?

 Elvégre, ha futóverseny szeretnék nyerni akkor el kell döntenünk hogy elindulunk rajta vagy nem, mert hogyan is működik az ember: szeretne egy új tévét akkor először el kell dönteni hogy kell e neki az új TV vagy nincs is rá szüksége. Teljesen felesleges elkezdni keresgélni az interneten vagy a különböző bevásárlóközpontokban ha nincs szükségünk új TV-re. Viszont ha egy új TV-t szeretne, akkor neki kell állni és megkeresni, hogy hol szerezhető be.

Mi a helyzet a nyugdíjjal?

  Ha valaki szeretné hogy anyagilag biztonságba tudhassa magát nyugdíjasként, akkor sajna fel kell állni a fotelből, hogy megtalálja a számára legkedvezőbb nyugdíjmegoldást, ez alól egyetlen kivétel lehet, ha valakinek ötöse lesz a lottón! :)

3. Nézzük meg, hogy hol állunk most!

  Tisztában kell lenni azzal,, hogy mennyi idő van még hátra a nyugdíjig. Ha már csak 5 év vagy ha valakinek több mint  25 éve van, teljesen más nyugdíj megoldásra lehet szüksége. Azt is el kell dönteni, hogy egyedül vágunk neki a nyugdíj megoldás megtalálásának vagy szakember segítségét kérjük vagy esetleg az egyik barátunktól kérünk segítséget, aki hasonló cipőben, jár mint mi.

4. MATEK!

  Miután tisztába tettük, hogy milyen helyzetben is vagyunk, kezdjünk el számolgatni, hogy mire van lehetőségünk. Hívjuk segítségül a technika adta lehetőségeket, ha nincs kedvünk kockás papírra jegyzetelni és sokaljuk a havi fél óra számolgatás. Az okostelefonok világában rengeteg olyan applikáció találunk, ami segít nekünk pénzügyeink összegzésére, kiadásainak és bevételeink tisztázására!

5. Legyen kreatív a pénzügyeiben!
 
  Miután tudjuk, hogy mennyi pénzt költünk, mennyi pénzből gazdálkodhat a család havonta, el kell kezdeni a megoldásokat keresni! Itt olyan megoldásokra gondolok, amelyek nem csökkentik az életszínvonalunkat, mindamellett lehetőséget nyújtanak arra, hogy legyen forrásunk nyugdíjas éveink anyagi biztonságának megteremtéséhez.

  Például:
http://www.szelessavkereso.hu : Ezen a weboldalon tekinthetjük meg az összes internet, televízió és telefon szolgáltatót, akik elérhetőek a mi otthoni címünkön.
http://napiakciok.hu : Ezen az oldalon különböző termékeket és szolgáltatásukat találunk AKCIÓSAN.

 Ha havi szinten 2-3 ezer forintot tudunk spórolni úgy, hogy közben megőrizzük kényelmünket, máris bentebb vagyunk pénzügyileg. Ha 2.000 forintot tudunk havonta spórolni, akkor ez éves szinten 24.000 forintot jelent majd. 3.000 forintnál, ez az összeg éves szinten 36.000 Ft. És mindezt úgy tettük, hogy a kényelmünk is megmaradt 100%-osan.

6. Keressünk a világhálón!

 Ha már összespóroltunk egy kis pénzt, ami remek alapja lenne a nyugdíjas éveink forrásainak, nézzük meg hogy milyen nyugdíjcélú megtakarítások érhetőek el számunkra. Már havi 3-4 ezer forinttól lehetőségünk van arra, hogy úgy takarékoskodjunk hogy ezt az állam is támogassa. Tegyük fel, valaki havi szinten 10 ezer forintot tud félretenni, ez éves szinten akár 24 ezer forintos támogatást is jelenthet adójóváírás formájában.

7. Dőljünk hátra, miután megtaláltuk a számunkra a legtökéletesebb nyugdíjcélú megtakarítást!

  Amikor megtaláltuk a számunkra legtökéletesebb nyugdíjcélú megtakarítás és el is indítottuk, már csak annyi feladatunk maradt hogy a képzeletbeli listánkon, ahol a megoldandó feladatok szerepelnek, kipipáljuk a nyugdíjas éveink anyagi biztonsága mellet a rublikát.

Köszönöm a figyelmet!

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

 

Köszönjük!

Top 10 nyugdíj bejegyzés 2016. szeptember hónapban

top_10_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg1. Ausztria-nyugdíj
2. Top 25 nyugdíj bejegyzés 2016. augusztus hónapban
3. HAMIS ÍGÉRET: életképtelen az egyéni nyugdíjszámla?
4. Nyugdíjkalkulátor
5. Mi a különbség a magánnyugdíjpénztár és az önkéntes nyugdíjpénztár között?
6. Nyugdíj: ez az amit tudni akarunk!
7. Legfrissebb nyugdíj hírek
8. Így működik a nyugdíjazás az Amerikai Egyesült Államokban
9. Megdöbbentő Nyugdíj Titkok!
10. Kell-e ennyi nyugdíjkedvezmény?


Frissült a blog nyugdíjkalkulátor oldala

" Friss jogosítványos lány először viszi haza az édesanyját. Amikor megérkeznek, az anya kiszáll, és azt mondja:
- Nagyon szépen köszönöm!
- Szívesen, máskor is - mondja a lány.
- Nem neked szóltam - válaszolja az anya. - Hanem Istennek!" :)

  Sikeresen frissült a nyugdíj blog nyugdíjkalkulátor aloldala.
friss_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg  A nyugdíjkalkulátor aloldalunk 2016. augusztusától él. A mai nappal olyan módon bővült az oldal, amivel reméljük a jövőben minél több embernek tudunk majd segíteni természetesen a nyugdíj blog célkitűzésével összhangban.
  A leggyakoribb nyugdíjkalkulátorral kapcsolatos kérdésekkel és válaszokkal egészült ki az oldal. A blog főoldaláról is elérhető oldal, tizenkettő, a leggyakrabban feltett kérdésre is választ ad ezentúl.

  Csupán hét egyszerű kérdés megválaszolása után már Ön is tudni fogja, hogy milyen nyugdíjra számíthat, ha már elérte a sokak által áhított nyugdíjkorhatárt.

Nyugdíjkalkulátor aloldal

Köszönjük a figyelmet!

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

HAMIS ÍGÉRET: életképtelen az egyéni nyugdíjszámla?

" Ígéret:

Géza kinéz egy szép májusi reggelen az ablakon:

- Drágám, látod milyen szépen süt a nap?
- Igen, és?
- Milyen szépen csiripelnek a madarak!
- És?
- Láthatod, milyen szép nap van ma?
- Na és?
- Nem emlékszel? Azt mondtad, hogy egy szép napon elmész!" :) :) :)

A legfrissebb nyugdíj hírek szerint, a  jövőben szeretné, a kormány beváltani az egyéni nyugdíjszámla ígéretét.(1)
igeret_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg
  Személyes véleményem szerint, ennek a kijelentésnek a valóságtartalma igen erőteljesen kétséges, mint ahogyan már ezen véleményemnek többször is hangot adtam.

  Nagyon jó ötletnek tartom az egyéni nyugdíjszámlát egyébként, csak a mostani törvényeket és a gazdasági helyzetet ismerve, nem látom megvalósíthatónak ebben a formában. Magyarul, egyéni nyugdíjszámlákat csak úgy lehetne megvalósítani, ha mindenki saját magának, mintha egy bankszámlára fizetné a nyugdíjalapját, de ebben az esetben ezek a pénzek nem az államnál landolnának, hanem különböző pénzintézeteknél. Ezen lehetőségben persze, a sokak által ismert közvélemény is közre játszhat, miszerint, milyen gazda is az állam?

  Egyetértek azzal az elképzeléssel, hogy változtatni kell a mostani nyugdíjrendszerünkön, de azt is biztosra veszem, hogy azt nem így kellene megtenni.

  A kérdés jóval összetettebb, mintsem, itt és most megpróbáljuk megoldani, a magyar nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatóságának problémáját.

Köszönöm a figyelmet!

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!


Forrás:
1. Protfolio.hu: Hiába ígérte a kormány, tovább csúszik az egyéni nyugdíjszámla
http://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/hiaba_igerte_a_kormany_tovabb_csuszik_az_egyeni_nyugdijszamla.238666.html
( 2016.10.14. 17:00 )

 

Döbbenetes eredmények: honnan tudjuk meg a nyugdíj híreket?

  Ön hol olvas nyugdíj híreket?

  Ma már bármilyen médiumon keresztül értesülhetünk nyugdíjhírekről, legyen az újság, blog, ismerősök által, rádión-televízión keresztül, vagy bankok, biztosítók révén, de akár online híroldalakról, vagy közösségi médiumokon keresztül is.
news_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg  Minden fórum egymás konkurenciájának számít, versenyben vannak, kiét olvassák többen. Olvasóinkat arról kérdeztük, ők milyen médiumokat választanak, hogy értesüljenek a nyugdíj híreiről.hirek_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.png

  A válaszadóknak 42%-a a mi blogunkat választotta informálódásra, 26% a televízió és a rádió híreit követi nyomon, 21% egyéb online felületről értesül, 5%-5% bankokon, biztosítókon, vagy ismerősök révén, és meglepő módon újságokból senki sem értesül nyugdíj hírekről.

  Bár az internet világában már nem meglepő, hogy a legtöbben a világhálót részesítik előnyben és nem a nyomtatott sajtót, de azért nem évült még el teljesen az újság sem. A világháló után pedig a hírszerzés és egyéb szórakozás szempontjából a televízió és rádió még mindig a második helyet foglalja el.

  Olvasóinknak köszönjük a bizalmat!

Írta: Tompa Orsolya

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.

HOPPÁ-HOPPÁ: Erzsébet Program a nyugdíjasoknak szavazás eredménye

  A nyugdíjasoknak is kedvezett az Erzsébet Program.
meglepetes_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg
  Az Erzsébet Program keretein belül sokféle lehetőség nyílik meg, hiszen többféle támogatás vehető igénybe, mint étkezési utalványok, szociális utalvány, iskolakezdési utalvány, ajándék utalvány. Most nemcsak a szociálisan rászorulóknak, és az iskolás gyerekeknek kedveztek, hanem a nyugdíjasoknak is.

  A program keretein belül fürdő- és üdülési kedvezményekre pályázhattak a nyugdíjasok, amelyeket számos helyen tudtak felhasználni. A pályázatról elsősorban az Erzsébet Program oldalán tudtak informálódni a pályázók.
palyazott_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.png  Olvasóinkat arról kérdeztük, hogy pályáztak-e a nyugdíjasoknak szóló kedvezményekre. A felmérés során 7% nyilatkozott arról, hogy pályázott ezekre a lehetőségekre, 14%-nak jól jött volna a lehetőség, de lekéste a határidőt, 42% nem nyújtott be pályázatot és nem is akart, 35% pedig egyáltalán nem értesült erről a lehetőségről. Arra pedig, hogy a későbbiek folyamán is pályázna, ha meghirdetnék újra, senki nem szavazott.

  Az eredmények alapján ezeket a kedvezményeket, pályázati lehetőségeket több fórumon is érdemes lenne hirdetni, hogy mindenkihez eljussanak ezek az információk, és minél többen éljenek a lehetőségekkel.

Írta: Tompa Orsolya

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Kell-e ennyi nyugdíjkedvezmény?

  A szolgáltató szektor számos kedvezményt biztosít különböző korosztályoknak, csoportoknak.

kedvezemenyek_e_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg  Vegyük például az utazást, vagy egy strandfürdőt, kulturális helyeket. Ha megnézzük az árkategóriákat mindenhol látható, hogy korukra való tekintettel engedményben részesülnek a kicsi gyerekek, a diákok, a 26 év alattiak, a nyugdíjasok, a 65-70 év felettiek, a családosok, és a csoportban érkezők is. Ez jelentheti a teljes ár felét, vagy egy bizonyos százalékát.

  De ott vannak ezek mellett azok a programok és szervezetek, amelyek azért jönnek létre, hogy segítsenek egy-egy korosztályt, legyen az például háztartási cikkek vásárlásában való segítés az Otthon Melege programra gondolva.

  Mégis felmerül a kérdés, hogy meg vagyunk-e elégedve, illetve a nyugdíjasok meg vannak-e elégedve azokkal a kedvezményekkel, amelyeket igénybe vehetnek, vagy éppen lehetne több is. Erről kérdeztük olvasóinkat.
kedvezemenyek_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.png  A válaszadók 63%-a vélte úgy, hogy több kedvezményt is kaphatnának a nyugdíjasok a meglévők mellett, ~30% szerint a jelenlegi kedvezményeket csökkenteni kellene, mert már ez is túl sok, és csupán 7% elégedett a jelenleg használható engedményekkel.

Írta: Tompa Orsolya

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu