Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Nyugdíj: Ön sem hagyta szó nélkül!

2017. szeptember 21. - Nyugdíj Orsolya

  A nyugdíj világában sosem tudhatjuk hogy milyen hírek borzolják fel a kedélyeket! Ezt most Ön sem hagyta szó nélkül! 

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator1.jpg

  Előző bejegyzéseink egyikében, ismertettük Kedves Olvasóinkkal a hírt, miszerint szociális alapszámlát szeretnének bevezetni. Ez a döntés igen fontos, hiszen a nyugdíjat is érintené. A számla használata háttérbe szorítaná a kézpénzforgalmat, illetve plusz költségek is felmerülhetnek a használata közben.
Mivel sok olyan ember van aki, fizetését, nyugdíját kézpénzben kapja, esetleg nem is szeretne elmélyedni a kártyás fizetés világában, megkértük Önöket, hogy ne hagyják szó nélkül!

  Önnek mi a véleménye a szociális alapszámla bevezetéséről, és az arra utalt nyugdíjak híréről?- szerepelt a kérdés, amire jórészt kiszámítható válaszarány érkezett. 

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_diagramm.jpg  Legnagyobb százalékban (57,7%), Önök egyetértettek abban, hogy nem szeretnék ha bárki is Önök helyett döntené el, hogy milyen formában juthatnak hozzá a nyugdíjukhoz. Fele ekkora arányban (27,2%) vannak akik szerint ez egy "hülye" ötlet és mindössze Önöknek a 13,3%-a illetve 1,8%-a mondta azt, hogy a szociális alapszámlát bevezetni egy remek ötlet, illetve a felmerülő lehetséges plusz költségek nem zavarnák.
  Úgy gondolom, hogy valamilyen szinten ez az eredmény racionálisan tükrözi ( még ha nem is országos szintű volt a felmérés) azt, hogy hazánkban, anélkül döntést hozni, hogy előtte alapos és széleskörű felmérést végeznénk, nem vezet pozitív visszajelzésre, főleg ha egy olyan kényes téma kerül terítékre mint a nyugdíj. 

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

 

Ezt Ön is rosszul tudja? Nyugdíj mítoszok!

  Manapság egyre több a tévhit, Ön vajon minden információt jól tud a nyugdíjról? Győződjön meg róla most! 

vigyazat_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.png

  Több olyan tény is létezik a nyugdíj terén amellyel mindenképpen tisztában kellene lennie minden nyugdíj előtt állónak, így Önnek is! De vajon mindent jól tud, vagy akadnak tévedések? Sokszor a legegyszerűbb dolgok is megtévesztik az embert, nézzünk néhány példát, amellyel Ön is tanulhat!

  1. Az állam köteles ellátni, hiszen nyugdíjas vagyok! 

  Igen, így volt ez egészen 2012.-ig , amikor az alaptörvényt módosították a következőkben: az államnak már nem kötelessége ellátni a nyugdíjasokat, csupán törekednie kell arra, hogy ellása! A különbség szemmel látható: 2011.-ig mindent meg kellett mozgatnia az államnak, azután pedig már csak törekednie kellett. Tehát ha éppen nem tudná ellátni a nyugdíjasokat, azt is mondhatnák: ez van, nincs elég pénzünk! Ennek már 5 éve , de továbbra is ez az egyik olyan információ amit a legtöbben tévesen tudnak! 

  2. Majd az utolsó éveimben magas összegre bejelentenek, úgyis az határozza meg a nyugdíjunkat!

  Ez még véletlenül sem igaz állítás, sőt, a legnagyobb tévedésnek is mondható. Mindenkinek tudnia kell, hogy nem az utolsó néhány éven van a hangsúly, hanem az összesen ledolgozott évek számán! Hiszen minden attól függ, így a nyugdíj mértéke is. Igen, talán ezt már többször láthatták, de ennek ellenére még ma is felmerül kérdésként, ezért kérjük Önöket, ezt a tévhitet, gyorsan felejtsék is el! 

  3. Nyugdíjas korunkban sokkal kevesebb kiadásunk lesz! 

   Ezt gondolja át Ön is jobban! Biztos ez? Sajnos nyugdíjasként olyan kiadásokkal is számolnia kell, amelyekkel korábban nem feltétlenül. Például, gyógyszerek, egészségügyi költségek. Rezsi költségek növekedése, mivel többet tartózkodik majd otthon. Esetleg a nagyobb szabadidővel nőnek az igények is, melyek szintén plusz költségeket vonhatnak maguk után. Ezeket összességében tekintve nem mondható helytállónak a fenti kijelentés. 

   4. A nyugdíjas évek egyenlőek életem legboldogabb éveivel!

   Ezzel sem értenék teljesen egyet, hiszen a nyugdíjazás szóból nem  csak a boldogság olvasható ki. Sőt, a legkevésbé sem. Manapság sokkal inkább a stressz, az anyagi gondok. Sokaknak gondot okoz a hirtelen jött túl sok szabadidő , a megszokott életritmus felborul. A kezdeti izgalom később talán unalommá változik. Ezek mellett ugyanolyan problémák előfordulhatnak, mint aktív korukban, tehát nem érdemes összekötni a fent említett két szót, mert a végén csalódás érheti! 

  Köszönjük a figyelmet!

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

"Tényleg ennyi nyugdíjat kapok majd?"

  Ön sem szeretné nyugdíjas éveit aggódással tölteni? Előre felkészülten, gondtalanul töltené a hátralévő dolgozó éveit? Vagy csak kíváncsi, hogy mire is számíthat nyugdíj terén mielőtt munkába áll? Bármely kérdésre is válaszolt IGEN-nel, most segítünk kideríteni a helyes választ! 

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_ennyi.jpg

  Sokszor már a munkahely kiválasztásánál mérvadó szerepbe lép, hogy mennyi nyugdíjat kaphatunk majd a szolgálati idő leteltével, hiszen senki sem azért tanulta és dolgozza végig az életét, hogy nyugdíjas éveit, az aggódás, a szegénység és a kétségek-hogyan boldogulhat egyik napról a másikra- övezzék körül.
  Ha egy kicsit utána olvasunk a nyugdíj számításnak, azt tapasztalhatjuk hogy ha magunknak szeretnénk ezt elkészíteni, igen hosszadalmas, bonyolult folyamat lenne, hiszen tudnunk kell, hogy mely részfolyamatokkal pl. nyugdíjjárulék levonása, valorizáció  mennyivel is csökken a bérünk. Amikor a végére érünk, csak fogjuk a fejünket akár jó, akár rossz értelemben, hogy tényleg ennyi nyugdíjat kapunk majd?!

Azonban, hogy többet tudjon meg a várható nyugdíjáról érdemes nyugdíjkalkulációt kérnie!

  A nyugdíjkalkuláció menete, rövid és egyszerű, hiszen célja az, hogy mindenkinek a segítségére legyen. Amit fontos hozzá tudnia, hogy mennyi a havi nettó jövedelme. Egy rövid űrlap kitöltése után a személyre szabott egyéni válasz email-ben érkezik majd Önhöz!
  Személy szerint, még az egyetemista éveimet töltöm, de már bennem is felmerült ez a kérdés, hogy majd ha odakerülök, mennyi nyugdíjjal is számolhatok?! 
  Jelen esetben 148.578 Ft nettó fizetés mellett ( a szakomra általánosan jellemző bruttó fizetésből számolva) az alábbi eredmény született: 71.317 Ft. Őszintén váratlanul ért ez az eredmény, megdöbbentett, hiszen bár naprakész információval rendelkezünk a blognál a nyugdíj témáról nekünk is észben kell tartani, hogy a megtakarítások semmikép sem feledhetők el!  

  Azért, hogy ne érhesse Önt váratlan, rossz meglepetés, célszerű minél hamarabb nyugdíjkalkulálást végeznie!

  Természetesen, mivel mi sem látjuk a jövőt, a mostani trendek alapján csak nagyságrendileg működik megfelelően a nyugdíjkalkulátor, ezért a pontosabb értékek végett jóval több időt kell fordítani a nyugdíja kiszámítására. Az itt kapott nyugdíjkalkuláció csupán nagyságrendi becslést mutathat, ha többet akar megtudni várható nyugdíjáról érdemes felvennie egy szakemberrel a kapcsolatot.

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük! 

 

Milliókat bukhatnak a nyugdíj előtt állók! Ön hogyan döntene?

  Vajon mi éri meg jobban? Váltsak vagy maradjak a réginél? Mától nem lesz kérdéses!

takarek_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_1.jpg

   Bizony, amennyiben Ön takarékoskodik az együtt jár azzal, hogy felmerülnek kérdések és problémák a takarékoskodással kapcsolatban. Illetve ha nem takarékoskodik, mert tele van kérdésekkel és kételyekkel akkor ez egy remek lehetőség, hogy a legfontosabbakat megtudja. Több kérdés is jellemzően előfordul: Hogyan takarékoskodjak? Befektessek -e , ha igen akkor milyen befektetés éri meg? Hol találok segítséget és választ a kérdéseimre? Mi a legfontosabb a befektetéskor? 

  A teljesség igénye nélkül, a mai bejegyzésünkben az önkéntes nyugdíjpénztári portfóliókra vettünk egy pillantást:

  "A legnagyobb vagyont kezelő portfóliók listáján az OTP és az Aranykor rendelkezik egyedül két-két portfólióval, emellett az is látszik, hogy többségben vannak a kiegyensúlyozott portfóliók, amelyek nagyjából egyenlő arányban tartanak részvény és kötvény típusú befektetéseket. További érdekesség, hogy a lenti portfóliók tavaly a kezelt vagyon arányában átlagosan 5,76%-os éves hozamot értek el, a legmagasabb hozamot a listán az OTP Növekedési portfóliója érte el 10,15%-kal, ezt követi az OTP Kiegyensúlyozott portfóliója 7,72%-kal, majd az Aranykor Egyensúly portfóliója 7,6%-kal. " (1) 

   Jó tanácsok önkéntes nyugdíjpénztári portfólió választása esetén:

 • Az önkéntes nyugdíjpénztári hozamok eredményei minden évben eltérnek, így csak a kockázatokat lehet felmérni, az eredményt a jövőben megmondani biztosan nem lehet.
 • A legfontosabb, hogy minden esetben célszerű szakember segítségét kérni portfólió választása esetén!
 • A kérdőjeleket könnyen eltüntetheti, ha szét néz a honlapokon és/vagy személyes tájékoztatást kér. 

   Érdemes oda figyelnie a részletekre hiszen évtizedek alatt milliókat bukhat vagy nyerhet! Sikeres takarékoskodást kívánunk! 

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás: (1) Portfolio.hu: Dagad a magyar nyugdíjvagyon, kenterbe verik a piacot a magánkasszák
http://www.portfolio.hu/finanszirozas/biztositok-penztarak/dagad-a-magyar-nyugdijvagyon-kenterbe-verik-a-piacot-a-magankasszak.4.262113.html
Letöltés ideje: 2017.09.18. 13:30

Ön élne vele ? - Újabb esély a nyugdíjasoknak!

  Év végétől újabb lehetőségek a nyugdíjasok számára!  Mivel készülnek? Most Ön is megtudhatja!

munkaa_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

   "Turi Dénes elmondta: a kedvező, államilag támogatott foglalkoztatási formával az alapítók azt szeretnék elérni, hogy a takarékok vállalati ügyfeleitől nyugdíjba ment dolgozókat a vállalkozói szektorban visszafoglalkoztassák.  A szövetkezetbe minden öregségi nyugdíjas beléphet, a szövetkezeti szabályzat elfogadásával - mondta Turi Dénes.Kósa Lajos elmondta: szeretnék elérni, hogy a diákszövetkezetekhez hasonlóan, két éven belül, legalább 800 ezer és 1 millió közötti nyugdíjas tartozzon a szövetkezeti világhoz. Hozzátette: sok munka van a rendszer kialakításával, amelyet a cégformákhoz hasonlóan pártsemlegesen kezelnek, mivel ezzel a nyugdíjasok aktivitásukat önkéntesen meghosszabbíthatják. " - Az MTI információi szerint.(1)

  De miről is van szó? Takarékos Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet - ezzel a névvel indítanak újabb szövetkezetet ,amely elősegíti még több nyugdíjas plusz pénzhez jutását! Minden nyugdíjasnak lehetősége van arra, hogy kiegészítse nyugdíját, azzal, ha belép egy szövetkezetbe, megkönnyíti saját helyzetét mint anyagilag mint pedig munkakeresés szempontjából. A továbbiakban érdemes figyelemmel követni a Szövetkezet alakulását, és amint lehetőség nyílik rá, belépni! Ha Ön sincs megelégedve nyugdíjával, esetleg nem sikerült megtakarításokat felhalmoznia, akkor ez egy remek lehetőség és csak Önre vár! 

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

 

Forrás: (1) MTI.hu : Megalakul a Takarékos Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
http://www.mti.hu/Pages/Default.aspx?lang=hun&menuid=
Letöltés ideje: 2017.09.15. 9:29

Így lehet Önből is tehetős nyugdíjas!!

  Tervezzen, számoljon, figyelje a nyugdíj világában történő eseményeket és aknázzon ki minden lehetőséget, hogy Önből tehetős nyugdíjas váljon! 

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_gazdag.jpg

  Meglepő lehet elsőre, de ahhoz hogy Ön nyugdíjas korában is a megszokott (vagy annál jobb) helyzetben élhessen, csak öt egyszerű lépést kell követnie! 

  "1. Fektessen be amilyen gyorsan csak lehet! - Minél hamarabb kezdi el, annál több ideje marad gyűjteni, és a kezdeti befektetéskor elegendő kisebb összeget félrerakni! 
2. Automatizálja a befektetését!- Sokan azért nem vágnak bele a megtakarításokba, mert nincs idejük heti több órát arra fordítani, hogy felügyeljék azok alakulását. Ezért válasszon olyan befektetést, amivel csak annyi gondja van, hogy havonta befizeti rá az összeget ( pl. Önkéntes nyugdíjpénztár). 
3. Figyeljen a kockázatokra!- Semmiképpen sem szabad elsiklani a kockázati tényezők fölött, mindig kérjen pontos kockázati leírást a tanácsadójától! 
4. Vigyázzon a díjakra!- A nyugdíjcélú megtakarítások között akadnak olyanok amelyek kezdeti díj befizetése ellenében vehetők csak igénybe. Tájékozódjon, kérjen segítséget és csak utána döntsön! 
5. Ragaszkodjon a tervhez!- Mindezek közül ez a legfontosabb. Hiszen ha az elhatározás szilárdsága enyhül, netán a félretett összegek is csökkennek, azzal veszélyezteti a nyugdíjas anyagi jólétét!" (1)

  Ez az öt támpont az, amit ha figyelembe vesz, akkor minimálisra csökkentheti az anyagi gondok kockázatát nyugdíjas éveiben. 
  Hazánkban jelenleg a NYESZ, Önkéntes nyugdíjpénztár és a nyugdíjbiztosítás áll rendelkezésére hogy elkezdjen folyamatosan félretenni. illetve ha elég elszán, és minden helyzetben be tudja tartani az ötödik, egyben legfontosabb pontot, hogy ne engedjen meg magának egy havi kiesést sem, akkor félre tehet otthon is. Azonban ennek annyi a pozitív oldala, hogy nem kell díjat fizetni, de nem jár az otthoni takarékoskodásra adójóváírás illetve, tapasztalataim szerint, a készpénzben lévő megtakarításhoz hamarabb nyúl az ember minthogy a számláról vegyen fel pénzt. Ezért is előnyösek a nyugdíjcélú befektetések, mert bizonyos időkorlátig nem engedik a befektettet összeget felhasználni. 

  Kezdje már el ma a megtakarítást, ha Ön sem szeretne aggódni nyugdíjas éveiben a megélhetése miatt!

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

 

Forrás:
(1) money.cnn.com-5 simple steps to retiring Rich
http://money.cnn.com/2017/08/21/retirement/retire-rich/index.html?iid=SF_LN
letöltés ideje: 2017.09.13 11:24

Ezért nem tud majd megélni a nyugdíjából!

  Gondolt már arra, hogy vajon milyen lesz az anyagi helyzete idős korában ? Nem árt elővigyázatosnak lennie!

megelni_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

  Szeretett országunkban, sajnos a nyugdíj mai helyzete nem olyan stabil, amilyennek mindenki szeretné, ezzel Önök, dolgozó, családjukat nevelő emberek nem tudnak mit tenni. Igen, a rendszerért talán nem, de saját magukért igenis tudnak tenni. Sokat tudnak tenni annak érdekében, hogy meg tudjanak élni majd nyugdíjas korukban, bármilyen is lesz a nyugdíj helyzete, összege. Minden nyugdíj előtt állónak meg van az esélye, arra, hogy megteremtse a szükséges anyagi helyzetet magának. 

  De hol a hiba? Miért nem sikerül? Könnyebb azt mondani, hogy minden rossz itthon, nincs pénz, nem lehet megélni. Valóban, nem stabil a helyzet nyugdíj téren, nem lehet belőle megélni sok esetben. Éppen ezért szükséges mindenkinek előre gondolni. Az ok amiért ez nem megy: csak a most számít, és nem gondol senki a jövőre! Sajnos, mivel mindenki számára egy megoldás van: az öngondoskodás. Rákényszerül az ember, hogy spóroljon. Ám sokan nem látják be, hogy ez szükséges. 

  Mit tegyen? Sok kicsi sokra megy: 

 1. Nem számít, hogy Ön fiatal, vagy idősebb, minden nap, vagy minden héten akár ha 500 Forintot eltesz annyival is több lesz!
 2. Igyekezzen a jelenben szerényebben élni, a jövőre gondolva. 
 3. Próbáljon minden lehetőséget megfogni, ami a jövőbeli anyagi helyzetét javíthatja, segítheti.
 4. Mindenképpen tartsa szem előtt, hogy mire Ön a nyugdíjhoz ér, nem garantált jobb helyzet, sőt! 
 5. Motiválja magát, ne mindig mástól várja a megoldást és a segítséget hiszen hiába él most fényes életet, de a jövőben mihez nyúl majd nehéz helyzetben?

  Kedves Olvasóinkat, biztatjuk, hogy gondolják át a fent említett sorokat, és igyekezzenek tenni azért, hogy megtudjanak majd élni nyugdíjas korukban is!

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük! 

Önnek is fizetnie kellene? Így változhatnak a nyugdíjkifizetések!

  Gondolta volna, hogy újabb változás állhat be a nyugdíjak kifizetésében? Hogy pontosan miről is van szó most megtudhatja!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_fontos_valtozas_jpg.jpg

  A technikai fejlődés mára már, behálózza az egész életünket. Ezért sem nevezhető váratlannak a hír, miszerint néhány éven belül bárhol lehet majd kártyával fizetni. Ehhez kapcsolódva tört be a köztudatba a hír, hogy a nyugdíj is számlára érkezhet nagy valószínűséggel rövid időn belül!

  "Három éven belül mindenütt lehet majd kártyával fizetni, még általánosabbá teszik a bérek és juttatások bankszámlára utalását – többek között ezekkel harcolna a kormányzat a készpénz ellen. Az NGM új tervezetében nagyon óvatosan a nyugdíjkifizetések kérdését is boncolgatják. "Egyes jól körülhatárolható csoportoknál, mint a nyugdíjasok vagy munkanélküliek, kedvező hatása lehet a jelenleg kidolgozás alatt álló szociális alapszámlának". (1)

Miért fontos ez a változás?!

  Magyarországon az emberek igen nagy százaléka, rendelkezik bankszámlával, hiszen a fizetéseket egy ideje jórészt ide kapják meg az emberek, a rezsiket és egyéb kötelező befizetéseket is könnyen intézhetjük innen.
  Azonban a fent említett változtatással, nem mindenkinek könnyítik meg a dolgát. Emellett sok-sok kérdés merülhet fel mindenkiben aki olvassa. Először is, vajon milyen határidővel készülnek bevezetni a változást? Kikre fog vonatkozni? Csak a hatálybalépés után nyugdíjba vonulókra lesz igaz, hogy a szociális alapszámlára kapják a nyugdíjat? Akik eddig készpénzben kapták, illetve sosem érezték szükségét, hogy bankszámlát nyisson, sosem használta és nem is szeretné, annak is kötelezővé teszik a használatát?
  Mindemellett, milyen feltételekkel alakulna ki a szociális alapszámla? Lenne-e számlavezetési díj vagy ingyenesen használható lenne? A készpénzfelvétel limitálva lenne és lenne felvételi díj?
  Ezek a kérdések csak a legelsőre megfogalmazódottak, ezeken kívül még számos eszünkbe juthat.

  Véleményem szerint, ez a döntés akkor hozható meg helyesen, ha az érintett személyek körében végzett felmérés után veszik számba a lehetőségetek. Illetve, semmilyen közérdeket szem előtt tartó döntés nem hozható meg kollektíven úgy, hogy mindenki elégedett legyen. Emellett azon fontos elgondolkodnunk, hogy valóban a nyugdíjasok helyzetének megkönnyítésének érdekében születne meg ez a döntés?!

 

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya

 

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás:
(1):napi.hu-Földrengést okozhat a nyugdíjasok körében a kormány új terve
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/foldrengest_okozhat_a_nyugdijasok_koreben_a_kormany_uj_terve.646706.html

letöltés ideje: 2017.09.07. 23:16

 

Ön tudta? Itt élnek a legjobban a nyugdíjasok!

  Vajon mely országokban élnek a legjobban a nyugdíjasok ? Most Ön is megtudhatja!

par_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

    "A Natixis Global Management 43 országot rangsorolt aszerint, hogy hol a legjobb nyugdíjasnak lenni. Ezt a Globális Nyugdíj Index nevű jelzőszám segítségével tették meg, ami 18 teljesítménymutató eredményét összesíti. A lista készítői szerint a boldog időskor az anyagi biztonságon, a minőségi megtakarítási programok meglétén, az egészségügyi szolgáltatások rendelkezésre állásán és a kulturált, biztonságos lakókörnyezeten múlik.  Ezek alapján így alakult a 10 legjobban teljesítő ország rangsora:"(1)

 • 1. Norvégia
 • 2. Svájc
 • 3. Izland
 • 4. Svédország
 • 5. Új-Zéland
 • 6. Ausztrália
 • 7. Németország
 • 8. Dánia
 • 9. Hollandia
 • 10. Luxemburg (2)

  Amint látható a fenti felsorolásban Magyarország nincs benne, és valószínűleg nem is mostanában lesz a lista élén a jelenlegi helyzetet tekintve. Ám példaként szolgálhatnak jelen felsorolás országai, azoknak rendszere, az ott élők takarékoskodási szokásai, vagy éppen kötelezettségei. Ahhoz, hogy javuljon a magyar nyugdíjhelyzet vagy csak ne romoljon, gyökeres változásokat kellene produkálni. Ám, fontos az Önök segítsége is. Mint minden országban, itthon is fontos a nyugdíjcélú megtakarítások fenntartása, korai kezdéssel óriási összegeket tehetnek félre. Ezen érdekességek okán, érdemes körülnézni a világban, hol és mit csinálnak jobban? Mi a teendő? Ön gondolkozott már ezen? 

Köszönjük a figyelmet!  

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás: (1) Pénzcentrum.hu: Nyugodt időskorra vágysz? Mutatjuk, hol a legjobb az élet nyugdíjasként!
https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/nyugodt_idoskorra_vagysz_mutatjuk_hol_a_legjobb_az_elet_nyugdijaskent.1059149.html
Letöltés ideje: 2017.09.06. 18:00
(2): Adó. hu: Hol a legjobb nyugdíjasnak lenni?
https://ado.hu/rovatok/tb-nyugdij/ezekben-az-orszagokban-a-legjobb-megoregedni
Letöltés ideje: 2017.09.06. 18:00

Ön sem menekülhet a nyugdíj-harc elől?!

  Ön is úgy gondolhatja, hogy a nyugdíj-harc, kizárólagosan a döntéshozókat érinti, azonban ez közel sem igaz! A nyugdíjharcnak Ön is bármikor érintettje, áldozata lehet! 

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_harc.jpg

  "Az elmúlt hónapokban kezdődött politikai ígérgetés – már a jövő évi választásokra kacsintva – nem a legjobb irányba viszi a közbeszédet.
A nyugdíjasok megnyerésére a kommunikációs nehéztüzérséget ősszel a kormány is beveti, hisz a vártnál magasabb infláció miatt kiegészítő nyugdíjemelésre, a 3 százalék feletti gazdasági növekedésnek köszönhetően pedig nyugdíjprémiumra is számíthatnak a nyugdíjasok" (1)

  Ezekkel a versengésekkel, nem más a cél, minthogy Önt is meggyőzzék. Persze, lehet a különböző csoportok ígérgetéseinek igazság alapja, amik megvalósulnak, azonban ezekre kevesebbszer van példa. 
Kedves Olvasóink is biztosan számos ígéretről hallottak már, mint például a nyugdíjak várható emelése vagy a Nők-40 program férfiakra való kiterjesztése. 
  Ezek által a nyugdíj-témájú várható történésekkel, nem csak a jelenlegi nyugdíjas réteghez, hanem a nyugdíj előtt állókhoz is szólnak.
  Ön bármely réteghez is tartozik, nagyon fontos, hogy az ígéreteket fenntartással kezelje, hiszen jóhiszeműségével könnyen érintettjévé válhat a nyugdíj-harcoknak.

Hogyan mentsük meg magunkat a nyugdíj-harc áldozati szerepétől? 

 • A legfontosabb, hogy mint minden hírről, a nyugdíj témaköréről is, csak hivatalos, megbízható forrásból tájékozódjon!
 • Ha úgy véli, hogy a forrása hiteles, gondolja át a mondanivaló igazságtartalmát.
 • Képzelje bele magát annak a szerepébe akitől származik az információ, és döntse el, hogy valódi tartalom vagy csak meggyőzési szándék lehet-e mögötte.
 • A leghangzatosabb, legkecsegtetőbb ígéretek, amelyek pozitív változást eredményezhetnek, általában teljes valójukban nem történnek meg, ezért kerülje lehetőségihez mérten az ezek általi döntéshozást.
 • Végül ,de nem utolsósorban pedig mindig a saját belátása szerint válasszon, hiszen Ön is biztosan tapasztalta már, hogy  nagy szavak nem mindig rejtenek nagy tetteket!

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük! 

Forrás:
(1) Zoom.hu-Az igazságtalanságok szétfeszítik a magyar nyugdíjrendszert
https://zoom.hu/2017/08/09/az-igazsagtalansagok-szetfeszitik-a-magyar-nyugdijrendszert
letöltés ideje: 2017.09.05. 15:54