Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Nyugdíjkorhatárok: Tényleg emelkedni fognak?

2015. július 17. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

„Kovácsékhoz becsönget a postás. Ferinke megy ajtót nyitni:
- Nagyapád itthon van, kisfú?
Mire Ferike:
- Nem, elment nyugdíjba.”

  Mostanság egyre többet olvasni a sajtóban arról szóló cikkeket, hogy újból növelni fogják a nyugdíjkorhatár Magyarországon. Másik oldalon pedig mindenki arról beszél, hogy a 40 éves kedvezményes nyugdíj lehetőségét a férfiakra is ki akarják terjeszteni.

Most akkor hol van az igazság és mire számíthatunk?

  A nyugdíjkorhatárt a választásokig biztos nem fogja megemelni a kormány. Mivel a nyugdíj rendszerünk most is deficitesen működik, ezért csak és kizárólag, politikai célból vezethetik be a férfiak számára is a 40 éves kedvezményes nyugdíjt. Ha ez megtörténne, biztosra veszem, hogy hosszútávon nem működne. Bármelyik párt is kerüljön hatalomra biztos, hogy kormányba lépésük után úgy ahogy van eltörlné a 40 éves kedvezményes nyugdíj lehetőségét a férfiak számára. Tehát, csak azért tennének ilyet, hogy a következő választásokra növeljék saját szavazó táborukat. De ez az én személyes, szubjektív véleményem.
 
  Gazdaságilag sokkal inkább valószínű, hogy hosszútávon folyamatosan szigorítják a nyugdíj feltételeit, gondolok itt arra, hogy a növekvő átlagéletkor mellett a nyugdíjkorhatárokat is folyamatosan emelni fogják ennek megfelelően. Nagy valószínűséggel hosszútávon a nők kedvezményes 40 éves nyugdíjba vonulását is el fogják törölni, első lépésként, a nyugdíjkorhatár emelése helyett. Majd rá egy pár évre emelik majd meg a nyugdíjkorhatárt.
  De az is lehet, hogy a két esemény egyszerre fog történni. Egy biztos, a mostani gazdasági helyzet és népességi adatok alapján kizárt, hogy a nyugdíjba vonulás feltételei lazuljanak, gondolok itt a nyugdíjkorhatár csökkentésére, hacsaknem, valami csoda folytán nem nő duplájára a születésszám.
  De ennek egyenlőre semmi jele. Igaz, próbálják a minimum három gyermekes családmodellt ösztönözni, de a tapasztalatom az, hogy ez nem túl sikeres próbálkozás.

Köszönöm a figyelmet.

Kellemes hétvégét kívánok minden kedves olvasómnak! :)

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

Ingyenes nyugdíj-kalkuláció

Ingyenes nyugdíj-előtakarékosság kalkuláció

  Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérem, ossza meg bejegyzésem a Facebook oldalán!

 Köszönöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr1710427892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.