Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

3 biztos jel, hogy problémái lesznek a nyugdíjkorhatár elérésekor!

2015. július 24. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

„- Egy teljesen üres szobában van, ahol fel szeretné akasztani a kabátját. Mit tesz?
- Ez a probléma szöget üt a fejébe. Kihúzza a fejéből a szöget. Erre egy nagy kő esik le a szívéről. Felveszi a követ a földről és beveri vele a szöget a falba. Felakasztja a szögre a kabátját.”

  Bizonyos jelekből lehet következtetni arra, hogy kinek lesz nagyon rossz nyugdíja és kinek lesz kevésbé rossz nyugdíja. Most azokat a jeleket írnám le, ami borítékolja a forint számolgatását nyugdíjasként.

1. Önnek már nem volt kötelező a magánnyugdíjpénztárba belépnie!

  Ami azt jelenti, hogy még sok-sok évet kell dolgoznia ahhoz, hogy elérje a nyugdíjkorhatárt. Minél távolabb van a nyugdíjba vonulása ideje annál nagyobb a valószínűsége, hogy nevetségesen kevés nyugdíjra számíthat az államtól. Ezt sajnos a népességi adataink és az aktuális gazdasági helyzetünk határozza meg.

2. Nem tudja mi az a NYESZ, önkéntes nyugdíjpénztár vagy nyugdíjbiztosítás!

  Sajnos aki nem ismeri ezen fogalmakat sanszos, hogy nem készül majd kiegészíteni állami nyugdíját saját megtakarításaiból. Tehát, amikor nyugdíjba vonul teljes mértékben ki lesz szolgáltatva az aktuális gazdasági helyzetnek, ami minden esetben érinti a nyugellátások mértékét is.

3. Ha folyamatosan minimálbéren van bejelentve!

  Tegyük fel, de csak elviekben, hogy nem Magyarországon, hanem egy másik országban valaki úgy kapja a fizetését, hogy minimálbéren van bejelentve az állam fele és a munkaadótól is rendszeres időközönként, mondjuk havonta kap egy bizonyos összeget készpénzben. Azért mondtam, hogy tegyük fel, mert Magyarországon biztosan nincs ez így!
  A nyugdíjjárulékot a hivatalos bejelentett jövedelem után számítják. De a nyugdíjat is ez alapján határozzák meg. Ebből következik, hogy ha valakinek alig van jövedelme, neki biztosan alig lesz nyugdíja is.

Köszönöm a figyelmet.

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Ingyenes nyugdíj-előtakarékosság kalkuláció

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérem, ossza meg bejegyzésem a Facebook oldalán!

Köszönöm.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Salizoli 2015.07.27. 12:17:01

Ma olvastam a Napi.hu-n hogy a férfiak 40 évi munka viszony utáni nyugdíjára nem lesz fedezet, mert ahhoz a jelenlegi nyugdíjakat kellene csökkenteni,nyilatkozta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2015.07.27. 12:18:41

@Salizoli: Sajnos ez így van.