Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Nyugdíj – itthon, vagy külföldön?

2016. március 04. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Legutóbb ismét elindítottunk egy szavazást, ahol arra kértük olvasóinkat, hogy szavazzanak, melyik az a külföldi ország, ahol szívesen nyugdíjba mennének, ahol megfelelőek számukra a feltételek. Ehhez segítséget is nyújtottunk, hiszen néhány Európai Uniós, és nem Európai Uniós országot is megvizsgáltunk nyugdíj szemszögéből.

  A választást feltehetően sok minden befolyásolta, például hol élnénk/ éltünk volna mindig szívesen, hol képzeljük el idős éveinket, milyen messze van Magyarországtól, és milyenek a nyugdíj körülményei, összege az adott országban. A szavazás eredményét az 1. ábrán szemléltetjük.

melyik_nyugdij-nyugdijkorhatar.jpg

1. ábra: Kivándorlás lehetséges aránya külföldre
Forrás: Saját szerkesztés, 2016

  A szavazatok megoszlását figyelve megállapítható, hogy a válaszadók többsége leginkább Ausztriába, illetve Dániába menne nyugdíjba, de még a svájci és norvég terület sincs kizárva. Ebből nagyon jól kirajzolódik, hogy a német illetve északi területek a vonzóbbak szavazóink számára. Bár az Amerikai Egyesült Államok és Kína gazdasága, ipara, fejlettsége elég magas színvonalú, - tekintve, hogy nagyhatalmak – mégis alacsony százalékot kaptak. Főleg Kína, mely jelentősen elmarad az USA-tól. A legkevésbé vágyott ország Szlovákia lett, 0%-kal.

Írta: Tompa Orsolya

Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérem, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr4510427712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.