Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Magyarország vezető nyugdíjasai

2016. március 11. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Minden országban van egy olyan idős, nyugdíjas ember, aki valamiért vezető szerepet játszik.

  Természetesen nem arról van itt szó, hogy egy nyugdíjas vezeti az országot, vagy valamelyik minisztériumot, hanem arról, hogy például ő kapja a legtöbb, vagy a legkevesebb nyugdíjat, vagy ő a legfiatalabb, vagy a legöregebb, tehát valamiben első.

  Az már egészen nyilvánvalóvá vált az elmúlt éveket figyelembe véve, hogy társadalmunk és más társadalmak is egyre öregszenek. Egyre kevesebb a fiatal az elvándorlás miatt és egyre több az idős. Az idősek között pedig rekordok születnek. A médiában gyakran olvashatunk a világ legidősebb embereiről.

  De tudjuk-e, hogy Magyarországon mennyi idős a legidősebb ember, a legidősebb nyugdíjas?

  Pontosan 110 éves! Ráadásul 100 év feletti korával nincs is egyedül, hiszen összesen 472 olyan nyugdíjas él hazánkban, akinek kora 100 felett van. Ha pedig már megnéztük, hogy hány éves a legidősebb, akkor megnézhetjük a legfiatalabbat is, aki 54 éves. Az 54 éves nyugdíjasokból 5 van hazánkban, mindegyikük nő.(1)

  A legidősebb és a legfiatalabb nyugdíjas között hazánkban tehát pontosan 46 év a korkülönbség. Egy dologban azonban lassan az összes nyugdíjas egyetért, fejlődni kell a korral. Ezt bizonyítja, hogy amikor betérünk egy bankba egyre több idősebb embert látunk, akik ott intézik nyugdíjuk folyósítását, és nem a postahivatalokban. A fejlődés útján pedig bizonyára minden szükséges segítséget megkapnak.

Írta: Tompa Orsolya

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérem, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.


Forrás:
1. Penzcentrum.hu – Megtudtuk, hány éves a legidősebb magyar nyugdíjas http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/megtudtuk_hany_eves_a_legidosebb_magyar_nyugdijas.1048565.html
(Letöltés ideje: 2016-03-07. 16:43)

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr4210427708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.