Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Ez most sokat hozhat Önnek...

2016. május 04. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Azt már mindenki tudja, hogy adókedvezmény vehető igénybe a nyugdíjcélú megtakarításai után: NYESZ, önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás (összesen 280.000 Ft igényelhető így vissza egy évben). De ezen felül a mai bejegyzésben azokat a trükköket osztom meg az olvasókkal, amik alig ismertek és segíthetnek abban, hogy szépkorúként jobban éljen az ember.

trukk_nyugdij_nyugdijkorhatar.jpg

1. trükk:

  10 év után az önkéntes nyugdíjpénztári számlájáról a hozamok adómentesen vehetőek ki. Az a lehetősége is adott, hogy ezt a pénzt például a nyugdíjbiztosítására befizesse, így viszont a befizetése után visszaigényelhet 20%-ot az adójából . Azaz, ha kivesz 100.000 Ft-ot akkor extra 20.000 Ft-ot kaphat így az államtól adó visszaigénylés formájában úgy, hogy továbbra is nyugdíjcélú megtakarítását fizeti.

2. trükk:

  Az egészségpénztári és önkéntes nyugdíjpénztári befizetések után maximum 150.000Ft-ot lehet visszaigényelni. A következő évben adóbevalláskor lehetősége van arra, hogy az egészségpénztári adó visszatérítést is az önkéntes nyugdíjpénztári számlájára kérje. Így az egészségpénztári számláját terhelő kiadásaival növelheti nyugdíjcélú megtakarítását.

3. trükk:

  Ha a munkáltató a cafeteria-n kívül önkéntes nyugdíjpénztári befizetést fizet az egyik munkavállalója után akkor ez esetben, ha ön is ugyanahhoz a munkacsoporthoz tartozik, akkor ön után is fizetnie kell ezt. Tehát, ha tudja, hogy az éppen ön mellett ülő dolgozó így kap extra pénzt akkor ezt ön is kérheti munkáltatójától, sőt ezt a munkáltatónak teljesítenie is kell.

+1 bónusz trükk:

  Ha már nyugdíjas, akkor hozzáférhet az önkéntes nyugdíjpénztári számlájához. Ha a nyugdíja mellet dolgozik is és ennek megfelelően SZJA-t is fizet akkor lehetősége van ismét az adókedvezmény igénybevételére. Például év elején kivesz 100.000 Ft-ot innen, viszont év végén visszatesz az önkéntes nyugdíjpénztári számlájára 100.000 Ft-ot akkor újból igénybe veheti a 20%-os adókedvezményt a következő évben.

Írta: Nagy Imre Attila

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérem, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr4810427664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Salizoli 2016.05.04. 20:07:42

Most is plusz információval lett gazdagabb az ember.:))

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2016.05.04. 20:09:22

@Salizoli: Örülök, ha tudok ( tudunk) segíteni! :)

Félkifli 2016.05.05. 11:48:56

Hát ez így elsőre szépnek hangzik.
Már csak arra kéne valami biztosíték, hogy 10-20 év alatt nem változtatnak a vonatkozó jogszabályokon és a kedvezményeken.. - asszem nekem innentől bukó a NYESZ, mert már hiányzik hozzá a bizalom.
Ugye milyen könnyű volt pár hónap alatt tönkrevágni egy több év, vagy évtized alatt felépített bizalmi viszonyt, csak pár "visszamenőleges hatályú" törvény, MANYUP szabadrablás és a majd most következő adósság-elinflálás kell, kellett hozzá.
(Bocs a politika belekeverését, tudom, már a búzafű csíráztatásáról szóló topikban is Orbán tehet róla, ha nem nő az a fránya növény, de ismerjük el, hogy mivel a nyugdíj továbbra is keményen politikai kérdés, sajnos jogom van idekeverni a kormánnyal szemben fennálló bizalmi index megrendülését.)

Hidd el, visszatérő motívum nálam, hogy nézegetem a NYESZ konstrukciókat, és tényleg szép és jó, "mindennel meg vagyok elégedve", de nem merek belevágni, Egészségbiztosítási kártyánál is egyik évről a másikra vették vissza az adókedvezményt - egy évig élveztem belépés után az eredeti adókedvezmény mértékét, aztán visszavágták. Költői kérdés: szerinted mennyibe kerülne ugyanezt megjátszani a NYESZ esetében?

és még egyszer bocs, tudom, dekonstruktív voltam...

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2016.05.05. 12:46:21

@Félkifli: A kérdésem, hogy mire van garancia az életben?
Aki most a fenti helyzetből bármelyiket meg tudja játszani akkor tegye meg most. Hogy egy év múlva meg tudja-e tenni? Szerintem ezt senki se tudja előre megmondani. De mivel a nyugdíjproblémára a mai napig nem született jó megoldás, így az állam adókedvezménnyel próbálja támogatni ezeket a lehetőségeket. A NYESZ pedig csak annak ajánlom aki ért hozzá és ideje is van vele foglalkozni folyamatosan.