Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Hogyan lehet kevesebb pénzből nagyobb nyugdíj kiegészítést elérni?

2016. május 09. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Mai bejegyzésünkben megmutatjuk a kulcsát a címben megfogalmazott problémának, azaz, hogy hogyan lehet kevesebb pénzből nagyobb nyugdíj kiegészítést elérni. Ebben segítségünkre lesz Szorgos Szandra és Lusta Levente.

„- Tudod, barátom, a pénzszerzésnek rengeteg módja van, de csak egyetlen, ami igazán becsületes.
- Melyik az?
- Tudtam, hogy fogalmad sincs róla. “ :)

nyugdij-nyugdijkorhatar_tortenet.jpg

  Történetünk egy verőfényes napon, 2005 nyarán kezdődik, amikor Szandra és Levente a számítógépe előtt olvasgatja az aznapi híreket. Mindketten a következő cikkre találnak rá: „Nem lesz pénze nyugdíjasként.” .
Lusta Levente gondolván, hogy még messze van a nyugdíjba vonulása, legalább még 30 év, ezért nem izgatja magát, majd úgyis megoldják a képviselők a parlamentbe, hiszen ez az ő dolguk.
  Ellenben Szorgos Szandra a következőképpen gondolkodik: szóval anyagi gondjaim lesznek, amikor nyugdíjas leszek....

  Mit tehetek, hogy ne legyenek megélhetési gondjaim nyugdíjasként?

  Szandra gyorsan utána olvasott a kérdéskörnek, szakember segítségét kérte és elkezdett takarékoskodni havonta 10.000 Ft-tal, hogy nyugdíjasként legyen mihez nyúlnia. Miközben Lusta Levente hátradőlt kényelmesen a fotelban a TV előtt. Ugrunk az időben eltelt 20 év, mikor Levente feleszmél, hogy túl sok nyugdíjat nem fog kapni, mikor 10 év múlva nyugdíjba megy. Ezért ő is elindít egy nyugdíjcélú megtakarítást, de mivel nem 30 csak 10 éve van hátra a nyugdíjkorhatár eléréséig ezért ő háromszor annyit tesz le havonta, mint Szandra, azaz 30.000 Ft-ot havonta.

  Az ember úgy gondolná, hogy így ugyanannyi megtakarítása lesz, mint Szandrának. De nézzük meg közvetlen nyugdíjba vonulások előtt, hogy kinek mekkora összege áll rendelkezésére a számláján. Tegyük fel, hogy Szorgos Szandra és Lusta Levente egy napon született, ugyanazon hónapban és ugyanazon évben és azt is tegyük fel, hogy mindketten ugyanannyi adót igényeltek vissza és ugyanakkora volt a nyugdíjcélú megtakarításuk hozama.
  Szandra számláján 12.791.042 Ft van, Levente számláján viszont, csak 4.818.169 Ft.

  De hát mindketten ugyanannyi összeget fizettek be, ekkor hogy lehet majdnem 8.000.000 Ft- nyi eltérés?

  A kulcs a fenti kérdésben az idő, mert minél több ideje van a pénznek dolgozni, annál több hozam fog összegyűlni és minél több a hozam annál nagyobb eredményt ér el a megtakarítás, mivel a plusz hozam extra hozamokat fog termelni.

  Még egy gondolat: ha Szandra csak havonta 5.000 Ft-ot azaz fele annyi pénzt fizetett volna akkor is 6.395.521 Ft gyűlt volna össze nyugdíj-előtakarékossági számláján, ez még így is 1.577.352 Ft-al több, mint Levente megtakarítása. Így lehet kevesebb pénzből nagyobb nyugdíjmegtakarítást elérni, bármennyire is furcsának tűnik.

Aki nem hiszi, az számoljon utána!

Írta: Nagy Imre Attila

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérem, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr2610427660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.