Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Melyik az a 7 leggyakoribb kifogás ami miatt nem törődünk a nyugdíjas éveinkkel?

2016. május 10. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Mai bejegyzésünkben azt fogjuk megnézni, hogy milyen gondolatok miatt nem foglalkoztat minket nyugdíjas éveink anyagi biztonsága. Mivel fontos számunkra, hogy olvasóinkat minél jobban belevonjuk témáinkba, blogunk életébe, ezért most is kíváncsian várjuk a véleményeiket.

a_7_fo_kifogas_ami_miatt_nem_erdekel_a_nyugdijam.jpg
„ A férj későn ér haza. Az asszony egyből nekiugrik:
- Hol tekeregtél mostanáig?
- Drágám, azért késtem, mert horgászni voltam. Kifogtam két keszeget, kifogtam három pontyot, kifogtam...
- Nem érdekelnek a kifogások! " :)

  Komolyra fordítva a szót, nézzük meg, hogy miről is volt szó a bevezetőben. Nap, mint nap a következő gondolatokkal találkozok a munkám során, ha a nyugdíjra vagy a nyugdíjas évekre terelődik a szó. Teljesen egyetértek abban, hogy legtöbbünk elképesztő mértékben elfoglalt, hajtja az életét, végzi a munkáját és megoldásokat keres az élet hozta problémákra legyen szó családról, munkáról, gyakorlatilag bármiről.

  De, szerintem az idő érzékelésünk a legtöbb esetben viszonylagos, gondolok itt egy távoli időpontra amit el fogunk érni, a legtöbb esetben rendkívül messzinek érzékelünk, amikor viszont elérjük és visszanézünk, úgy tűnik, hogy csakúgy repült az idő. Sajnos szerintem ugyanez a helyzet a nyugdíjjal kapcsolatban is.

  Ha MOST nem találunk megoldást a nyugdíjas éveink anyagi biztonságának megteremtésére, akkor szerintem később se fogunk.  

  A szavazás során a leggyakrabban hallott kifogásokat írtam össze.

Kérjük szavazzon!

A szavazás lezárult!

Írta: Nagy Imre Attila

Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérem, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr2910427658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Salizoli 2016.05.11. 13:04:10

Nyugdìjbiztositással éppen a nyugdíjkorhatárt lehet rögziteni,szavazás jellenlegi állása miatt momdom,igy ez a kifogás is ki lőve.De úgy egyébként is a kifogásokat le lehet gyözni,ha fegyelmezett gazdálkodást folytatt az ember,saját költségek össze írása,bevétel,kiadás stb.
A nyugdíjmegtakaritás a saját házi költségvetésünk részének kellene lenni mint pl a viz,gáz,telefon,villany számla.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2016.05.11. 13:05:48

@Salizoli: Ezt én sem tudtam volna jobban megfogalmazni, teljesen igaza van.

erzsi kraus 2016.05.13. 11:44:57

igaza van az elötem szolónak,a rezsi a legkomojabb sporolások egyike az életünkben.Csak betegség ne jöjjön!!

Géza Dratsay 2016.05.17. 11:54:31

Szerintem az a leginkább elfogadható gondolkodásmód, hogy az ember szeretné az életszínvonalát megtartani nyugdíjas korában is. A havi nettó fizetésünket és az előre látható nyugdíjakat összehasonlítva megitélhető, hogy mennyivel is kellene kiegészítsük a nyugdíjunkat. (Ha akarunk pl. gyógykezelésekre plusz pénzügyi alapot, akkor azt is figyelembe lehet venni.) Ha pesszimisták vagyunk (vagy elég fiatalok ahhoz, hogy csak évtizedek múlva érjük el a nyugdíjkorhatárt, akkor nyugodtan számoljunk úgy, hogy mai vásárlóértéken legfeljebb 25-30 ezer forintos nyugdíjunk lesz. (Ha több lenne, az legfeljebb javul a helyzetünk.) A manapság várható élethosszokat figyelembe véve nem nehéz kiszámolni, hogy nyugdíjas korunk kezdetéig mennyi tartalékot kell képeznünk. Ha szembesültünk ezzel az összeggel, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy az aktív keresőképességünk kezdetétől fogva fontos, hogy lehetőleg megbízható hozamú befektetésekbe rendszeresen fektessük be a jövedelmünk 15-20 (a fiatalok még több) százalékát. Ha ezt rögtön az elején elkezdjük, akkor soha nem fog hiányozni egy megszokott jövedelemszinthez képest. (Sajnos arra vonatkozóan nincs ötletem, hogy rendszeres jövedelem híján mit lehet tenni.) Ha a gondolatmenetben eljutottunk idáig, akkor már "csak" az van hátra, hogy megtaláljuk azt a megbízható partnert, akire rá merjük bízni a pénzünket. Sajnos, a mai magyar helyzet nem túlságosan kedvez a pénzügyi bizalomnak. Például ki tudja, mikor változtatják meg az önkéntes nyugdíjpénztárak pénzkezelésére, vagyonára, stb. vonatkozó törvényi szabályzást? Én inkább többfelé osztom a félre tett pénzt, nem egy helyen tartom. Ja! A hab a tortán, hogy az embernek nem csak magára kell gondolnia, hanem az utódaira is, legalább addig, amíg nem lesznek képesek rendszeres, önálló jövedelemszerzésre.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2016.05.17. 11:57:37

@Géza Dratsay: Igen, bár nem valószínű, hogy az önkéntes nyugdíjpénztár adókedvezményét a közeljövőben elvennék, de ezért lehet olyan befektetési formákat választani ami nem függ az államtól.