Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Magyarország nyugdíj egyezményei

2016. június 07. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

Ön eltalálta, hogy hány országgal van nyugdíj egyezményünk?

  Nyugdíjasok bárhol lehetünk, ha teljesítjük az erre vonatkozó előírt feltételeket. Ennek azonban mindnek alaposan utána kell járni, hiszen magyar állampolgárként nem mehetünk akárhol nyugdíjba. Az Európai Unió tagországaiban gond nélkül lehetünk nyugdíjasok, de mi van a többi országgal? Azokkal, amelyek nem tagjai az EU-nak?

  A kérdésre egyszerű a válasz. Magyarország néhány országgal kétoldalú egyezményt kötött, amely lehetővé teszi, hogy ezekből az országokból kapjuk a nyugdíjunkat. Erre vonatkozóan tettük fel olvasóinknak a kérdést, vajon tudják-e, szám szerint hány országgal is van nyugdíj egyezménye? Az eredmények az 1. ábrán láthatók.

egyezmeny_nyugdij_nyugdijkorhatar.png

1. ábra: Magyarország nyugdíj egyezményei
Forrás: Saját szerkesztés, 2016

  A szavazók 5 válaszlehetőség közül tippelhették be a helyes megoldást. Az olvasók többsége, 40%-a 25 országra tippelt, és ~6% szavazott csak 8 országra. Akik ezt választották, rosszul tippeltek. A megoldást azok az olvasók találták el, akik a 13-as számra szavaztak. Magyarország ugyanis pontosan 13 országgal kötött nyugdíj egyezményt, mégpedig: Oroszországi Föderáció és Ukrajna (egy egyezményen belül), Szerbia, Montenegró, Mongólia, Moldova, Korea, Kanada, Koszovó és Macedónia (egy egyezményen belül), Japán, India, Bosznia és Hercegovina, és végül Ausztrália.

  Az adott országokra vonatkozó egyezmények követelményeinek való megfelelés után kérvényezhető a nyugdíj az adott országban.

Írta: Tompa Orsolya

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérem, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr9010427642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.