Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Mennyi a politikusok nyugdíja?

2016. június 14. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Elgondolkodtak már azon, mennyi nyugdíjat kap egy politikus?

  Mindenki tudja, hogy aki politikusként, vagy efféle munkakörben, annak nagy valószínűséggel, jóval vastagabb a pénztárcája, mint a miénk. Fizetésük havonta többszöröse a mi bérünknek. Míg ők akár milliókat is kézhez kapnak egy hónapban egyéb juttatásokkal és kiváltságokkal együtt, addig az átlagembernek sokszor alig jut valami, szabályokhoz van kötve és sokan szinte már a létminimum alatt élnek.

politikus_nyugdij-nyugdij-nyugdiijkorhatar.jpg
  A nyugdíjas években sincs ez másképp, hiszen lassan már szinte hiába dolgozunk le hosszú éveket, a végén nem kapunk érte elég megbecsülést, örülhetünk, ha az alapvető dolgokat kifutja. Ilyenkor felmerülhet a kérdés, mennyi nyugdíj érkezhet egy politikus számlájára? Hiszen a nyugdíj mondhatni minden állampolgárt megillet.

  A 24.hu 2015. évi cikke - bár nem említi nyugdíjuk összegét – azt írja, hogy a nyugdíjba vonuló politikusok nemcsak nyugdíjukat kapják meg, miután elérték a nyugdíjkorhatárt, hanem emellett a politikusi fizetésüket is felvehetik. Ezt a törvényt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is jogsértőnek találta. A Párbeszéd Magyarországért (PM) decemberben nyújtott be egy törvénymódosítást erre vonatkozóan, hogy az országgyűlési- és EP képviselők se vihessenek haza tiszteletdíjat és nyugdíjat.(1)

  A tilalom valóban jogos, hiszen mi sem kapunk már fizetést azután, hogy nyugdíjba mentünk, a törvényeknek pedig mindenkire ugyanúgy kellene vonatkoznia akár átlagemberről, akár politikusról legyen szó. Hiszen így ők ugyanúgy sértik a jogot, mint más szabályszegő ember.

Írta: Tompa Orsolya

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérem, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.

Forrás:
1. 24.hu – PM: A strasbourgi emberi jogi bíróság elkaszálta a politikus nyugdíjakat
http://24.hu/fn/penzugy/2015/12/16/pm-a-strasbourgi-emberi-jogi-birosag-elkaszalta-a-politikus-nyugdijakat/
(Letöltés ideje: 2016-06-08. 15:18)

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr2110427638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.