Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Ők kapják a legkisebb nyugdíjat

2016. június 23. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Tudta, hogy van, aki a nyugdíjminimumnál is kevesebbet kap?

  A nyugdíj összege egyénenként változó. Nagyban függ attól, hogy ki mennyit dolgozott, milyen lehetőségek adattak meg számára. Van, aki szerencsésebb és több százezret kap nyugdíjas évei alatt, míg másoknak alig jut valami.

kicsi-nyugdij-nyugdij-nyugdijkorhatar.jpg
  Minden nyugdíjsávhoz tartoznak szabályok, amelyeknek meg kell felelni, hogy öregségi nyugdíjat kapjunk. Ehhez szükséges tudnunk, hogy mennyi a kormány által meghatározott éppen aktuális nyugdíjkorhatár, mennyi szolgálati időt kell teljesíteni az egyes nyugdíjsávokhoz, illetve ezekhez mekkora összeg tartozik.

  A legalacsonyabb öregségi nyugdíj jogosultsághoz legalább 20 évnyi szolgálati idő szükséges. Ha valakinek nincs meg csak például 15 év, akkor azonban a kiszámított nyugdíj nem éri el a nyugdíjminimum összeg határát. Így lehetséges az, hogy néhány nyugdíjas nyugdíja még a 28.500 Forintot se éri el. Fontos, hogy a korábbi jövedelmek alapján meghatározott átlagkeresetnek el kell érnie a nyugdíj minimális összegét. Ha ez nem történik meg, akkor az illető az átlagkereset összegével megegyező nyugdíjat fog kapni. Akinek 2014-ben állapítottak meg öregségi nyugdíjat, az ma már akár 29.480 Forintot is kaphat.(1)

  Ahhoz tehát, hogy ennél egy kicsivel magasabb nyugdíjat kapjunk meg kell hajtani a mókuskereket. Nem biztos, hogy annyit fogunk kapni, amennyi ténylegesen járna, de a lényeg: mi megtettük, amit meglehetett tenni.

Írta: Tompa Orsolya

Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérem, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.

Forrás:
1. Pénzcentrum.hu – Mutatjuk: itt élnek a legszegényebb magyar nyugdíjasok
http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/mutatjuk_itt_elnek_a_legszegenyebb_magyar_nyugdijasok.1049727.html
(Letöltés ideje: 2016-06-15. 16:54)

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr5110427632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2016.06.27. 12:01:40

Na igen, akik nem dolgoztak, nem fizettek járulékot, azoknak miért is járna több?

Medgar 2016.06.27. 12:01:52

"Nem biztos, hogy annyit fogunk kapni, amennyi ténylegesen járna," ezt nem tudom értelmezni.

Mindenki annyi nyugdíjat kap amennyi jár neki a szolgálati idő és az átlagkereset alapján

petivagyok innen 2016.06.27. 12:14:37

Mit csinálst az az ember, aki a nyugdíjkorhatár betöltéséig csak 15 évet dolgozott? Miből élt addig? Ki tartotta el? Milyen életszínvonalon élt? Honnan volt egészségbiztosítása? Ki fizette utána a járulékokat?

micsoda? 2016.06.27. 12:14:56

"Nem biztos, hogy annyit fogunk kapni, amennyi ténylegesen járna, de a lényeg: mi megtettük, amit meglehetett tenni."
Azért ez a megnyugtatás kevés az élethez, még ha idős is valaki. Joga van élni emberhez méltóan, vagyis idős korának szükségleteit is fizetni tudja. A o.9 -ből ez nem fog menni.

Hát igen főleg a szerencsén, no meg a kapcsolatokon múlik, hogy kinek mennyi a nyugdíja. A rendszerváltás előtt is akinek jó kapcsolata volt annak nyugdíjazás előtt volt béremelése is. Például ismerősöm raktári írnok volt, de az igazgatóval barátok voltak, több a nyugdíía, mint az osztályvezetőjének:)

Csabi90 2016.06.27. 12:15:13

A mai huszon, harminc, negyveneseknek meg úgysem lesz nyugdíjuk, mert az elmúlt 26 évben minden kormány a nyugdíjasok kegyeit kereste...