Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Kihagyhatatlan nyugdíjkedvezmények!

2016. július 05. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Éljen a lehetőséggel nyugdíjasként!

  A nyugdíjas korral együtt jár az öregedés, a nehezebb teherbírás, a nyugdíj gondos beosztása hónapról hónapra. De nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy idős korban is lehetnek igényeink, és nem csak alapvető, és feltétlen szükséges dolgokra szeretnénk költeni, hanem másra is.

kedvezmenyek-nyugdij-nyugdij-nyugdijkorhatar.png
  Hiszen időnként mindannyian kikapcsolódnánk egy kicsit. Szívesen utaznánk valahova, megnéznénk egy jó filmet, vagy előadást, vagy éppen süttetnénk magunkat a napon. Nyugdíjasként - akárcsak diákként – számos kedvezményben részesülhetünk, amelyek igen kedvezőek. Sőt! Kedvezőbbek a diákkedvezményeknél.

  Milyen lehetőségekkel élhetünk nyugdíjasként?

  Először is nézzük meg az ellátottak utazási utalványát:
Ez azoknak szól akik már nyugdíjasok de még nem töltötték be a 65. életévüket. Az utazási kedvezmény Magyarország területén belföldi forgalomban a helyi és helyközi menetrendszerinti személyszállítási szolgáltatásokra vehető igénybe. Az utalvány évente 16 alkalommal 50%-os mértékű kedvezmény igénybevételére és 2 alkalommal 90 %-os kedvezmény igénybevételére jogosít. 65 év felett természetesen ingyenes az utazás.(1)

  A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte a top nyugdíjkedvezményeket. Elsőként ott a nyugdíjas kártya, amely 5-10%-os kedvezményt biztosít több üzletben és szolgáltatónál. Ez május óta ingyenes a Nyugdíjasok Országos Szövetségének tagjai részére. Jövőre az Erzsébet-program által kedvezményes üdülésre és fürdőbelépőkre tudunk pályázni, de a programon kívül is vannak kedvezményes lehetőségek. Számos fürdőbe is kedvezőbb áron juthatunk be és fürdőgyógyászati ellátást is igénybe tudunk venni, amelyeket támogat a TB. Végül pedig ott a színház és a mozi, ahová szintén kedvezőbb lehetőséggel tudunk bejutni, ha kellően utánajárunk.(2)

  Ezen felül persze vannak más lehetőségek is, de számos területen vehetők igénybe, így érdemes informálódni, mielőtt útnak indulunk.

Írta: Tompa Orsolya

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.

Források:
1. ONYF.hu - Tájékoztató az „Ellátottak utazási utalványá”ról
https://www.onyf.hu/hu/uegyintezes/ügyintézési-tájékoztatók/116-nyugdíjfolyósítás/963-tájékoztató-a-közforgalmú-személyszállítási-utazási-kedvezmény-keretében-a-nyugdíjfolyósító-igazgatóság-által-„ellátottak-utazási-utalványá”-ról.html
(Letöltés ideje: 2016-07-05. 17:43)
2. Pénzcentrum.hu – TOP 5 nyugdíjkedvezmény: már ezért is pénzt kapnak az idősek? http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/top_5_nyugdijkedvezmeny_mar_ezert_is_penzt_kapnak_az_idosek.1049200.html
(Letöltés ideje: 2016-07-05. 17:43)

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr6710427624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.