Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Döbbenetes hírek: stabil a nyugdíjrendszerünk 2060-ig?

2016. augusztus 03. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Nemrég megjelent egy tanulmány a magyar nyugdíjrendszer jövőjéről.(1) Az ebben található kijelentések életképességét vizsgáljuk meg.

dobbenetes_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar.jpg


Tényleg nincs gond a magyar nyugdíjrendszerrel?

A következő kérdések miatt vannak kételyeim:
- Lassan tíz éve azt halljuk, hogy a nyugdíjrendszerünk fenntarthatatlan, de most hirtelen minden rendben van? Talán megváltozott az elmúlt 20 év halandósági/születési statisztikája?
- Nem furcsa, hogy választások előtt hirtelene ilyen pálfordulat állt be?
- Miért van szükség a privát nyugdíjmegoldások állami támogatására ( nyugdíjbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár, NYESZ)?
Ha minden rendben lenne a magyar nyugdíjrendszer jövőjével akkor nem lenne logikusabb ezeket a “felesleges” állami támogatásokat visszavonni?
- Megoldott a magyar állam egy olyan problémát, amit régebb óta ismernek de ennek ellenére eddig még nem tudták megoldani a fejlettebb európai országok sem?
- Ha minden rendben van akkor miért kellett a nyugdíjkorhatárokat növelni, a kedvezményes nyugdíjba vonulást lehetőségét megszüntetni?
- Miért ilyen “magasak” a magyar nyugdíjak?

  Szerintem, ha valaki józan paraszti ésszel átgondolja ezeket a kérdéseket, akkor hasonló kételyei támadnak ezzel a hírekkel kapcsolatban, mint nekem.

Köszönöm a figyelmet!

Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

  Köszönjük.

Forrás:
1. Biztositasiszemle.hu online biztosításszakmai újság: MNB TANULMÁNY A MAGYAR NYUGDÍJRENDSZER JÖVŐJÉRŐL
http://www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/gazdasag/mnb_tanulmany_a_magyar_nyugdijrendszer_jovojerol.5807.html
Letöltés ideje: 2016.08.03. 13:00

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr5910427604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Salizoli 2016.08.04. 11:52:19

Szerintem is teljesen igy van,de még ide lehetne venn a majdnem egy millió minimál béren bejelentett személyt es az elvándoroltak magas arányát is akik hiányoznak a rendszerból.
Az mindig érdekes hogy a politika ezt a választásokhoz közeledve mindig, minden rendben van prédikálja,közben meg toldózzák,foltozzák a rendszert hogy müködjön!
Tudja nagyon jól az állam hogy nem kis gond van,sőt a ratkó korszak gyerekei akik nagyon sokan vannak már elkeztek nyugdíjba menni,de az utána következö generáció már nem 2 vagy három gyreket vállalnak ha nem jó esetben egyett és azt is már "késön" ami azt jellenti hogy késöbb is kerül ki a munkaeröpiacra! Vajon az ő és az én nyugdíjamat ki fogja kitermelni?
Szerintem nem sokáig,állitólag 2020ig még egyensúlyban van a nyugdíj "kassza",persze ez becslés senki sem jós hogy ezt pontosan tudná.
Véleményem szerint ez a felosztó,kirovó renfszer bizonytalan és végnapjait éli,nem riogatás,ha már az állam 3- féle nyugdíj megtakaritást támogat annak oka van,valamit tudnak fennt.
Szény véleményem szerint nyugdíj mindig lesz csak majd mindenki egy minimális alap összeget fog kapni, ahogy más ,joval elöttünk tartó államban ez már létezik,persze ezekben az államokban generációk óta félre tesznek nyugdíjra az elsö fizetésüktöl kezdve.
Én még idöben kötöttem nyugdìjbiztositást amivel elégedett vagyok mert biztonságot ad,ezzel tudtam a nyugíjkorhatárt fixálni,hiába emelnék a nyugdìjkorhatárt,persze számos más elönye is van.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2016.08.04. 11:56:49

@Salizoli: Teljes mértékben egyetértek!