Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Nyugdíjjárulék 2016-ban

2016. augusztus 11. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Az állam részére minden évben kötelesek vagyunk egy meghatározott összeget befizetni.

nyugdijjarulek_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar.png
  Minden évben összeülnek a politikusok, hogy döntsenek arról, milyen adókat vezessenek be, mit vegyenek ki, melyiket emeljék, melyiket csökkentsék, kinek mennyi járulékot kelljen az állami kasszába befizetni.

  Ezek a befizetendő összegek valakinek kedveznek, másoknak annyira már nem, hiszen elég sokat elvisz egy fizetésből az adó. De mindenkinek fizetni kell, ez alól a nyugdíjasok sem kivételek. A fizetendő járulékokat minden évben táblázatokba foglalja a NAV, amelyeket az adóhivatal oldalán meg is találhatunk, és tájékozódhatunk.

  Egy olyan összefoglaló anyagot készítettek, amelyben a járulékok változását tüntették fel a 2010-2016-os időszakban. Ebben megtalálható a nyugdíjjárulék, munkaerő-piaci járulék, egészségbiztosítási járulék, TB járulék, korkedvezményes biztosítási járulék és a magánnyugdíj tagsági hozzájárulás is megtalálható benne.

  Az összeállítás szerint a nyugdíjjárulék 2010-ben 9,5% volt a nem magánnyugdíjpénztár tagoknak, míg a tagoknak ez 1,5% volt. 2010 novemberétől már mind a két kategóriának 9,5%-os volt a járulékterhe, 2011-től azonban egységesen és változatlanul 10%-os lett a mai napig. A korkedvezményes biztosítási járulék 13%-kal stagnál a vizsgált 6 évben, hasonlóan a 24%-os nyugdíjbiztosítási járulékhoz.(1)

Írta: Tompa Orsolya

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!


Forrás:
1. NAV – Nemzeti Adó és Vámhivatal – Fizetendő járulékok
https://www.nav.gov.hu/nav/ado/jarulek/Fizetendo_jarulekok_220160105.html

(Letöltés ideje: 2016-07-16. 10:43)

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr2810427228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.