Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

7 életmentő tipp, hogy nyugdíjasként tele legyen a pénztárcája!

2016. október 28. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

" - A feleségem ma egy csomó ember életét mentette meg.
- Hogyan?
- Reggel nem tudta beindítani a kocsit." :)

  A következő néhány sorban remek tanácsakat kap, hogy reménykedve tekinthessen nyugdíjas éveire.
eletmento_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

1. Ígérje meg magának hogy holnaptól halogat!

  Két állapot van a nyugdíj szempontjából: az egyik állapot a nyugdíj előtt, a másik állapot a nyugdíjban. Ha ön nem a nyugdíj állapotában van perpillanat még, akkor most jött el az idő hogy gondoskodjon élete utolsó negyedéről, hogy anyagi biztonságban támogathatja gyermekeit, unokáit. Annyit ígérje meg csak magának, hogy az elkövetkező 10 percet nyugdíjas évei anyagi biztonságának megteremtésének szenteli. Nincs más teendője mint elolvasni ezt a blogbejegyzést

2. Döntse el MOST!

Meg szeretné teremteni nyugdíjas éveink anyagi biztonságát?

 Elvégre, ha futóverseny szeretnék nyerni akkor el kell döntenünk hogy elindulunk rajta vagy nem, mert hogyan is működik az ember: szeretne egy új tévét akkor először el kell dönteni hogy kell e neki az új TV vagy nincs is rá szüksége. Teljesen felesleges elkezdni keresgélni az interneten vagy a különböző bevásárlóközpontokban ha nincs szükségünk új TV-re. Viszont ha egy új TV-t szeretne, akkor neki kell állni és megkeresni, hogy hol szerezhető be.

Mi a helyzet a nyugdíjjal?

  Ha valaki szeretné hogy anyagilag biztonságba tudhassa magát nyugdíjasként, akkor sajna fel kell állni a fotelből, hogy megtalálja a számára legkedvezőbb nyugdíjmegoldást, ez alól egyetlen kivétel lehet, ha valakinek ötöse lesz a lottón! :)

3. Nézzük meg, hogy hol állunk most!

  Tisztában kell lenni azzal,, hogy mennyi idő van még hátra a nyugdíjig. Ha már csak 5 év vagy ha valakinek több mint  25 éve van, teljesen más nyugdíj megoldásra lehet szüksége. Azt is el kell dönteni, hogy egyedül vágunk neki a nyugdíj megoldás megtalálásának vagy szakember segítségét kérjük vagy esetleg az egyik barátunktól kérünk segítséget, aki hasonló cipőben, jár mint mi.

4. MATEK!

  Miután tisztába tettük, hogy milyen helyzetben is vagyunk, kezdjünk el számolgatni, hogy mire van lehetőségünk. Hívjuk segítségül a technika adta lehetőségeket, ha nincs kedvünk kockás papírra jegyzetelni és sokaljuk a havi fél óra számolgatás. Az okostelefonok világában rengeteg olyan applikáció találunk, ami segít nekünk pénzügyeink összegzésére, kiadásainak és bevételeink tisztázására!

5. Legyen kreatív a pénzügyeiben!
 
  Miután tudjuk, hogy mennyi pénzt költünk, mennyi pénzből gazdálkodhat a család havonta, el kell kezdeni a megoldásokat keresni! Itt olyan megoldásokra gondolok, amelyek nem csökkentik az életszínvonalunkat, mindamellett lehetőséget nyújtanak arra, hogy legyen forrásunk nyugdíjas éveink anyagi biztonságának megteremtéséhez.

  Például:
http://www.szelessavkereso.hu : Ezen a weboldalon tekinthetjük meg az összes internet, televízió és telefon szolgáltatót, akik elérhetőek a mi otthoni címünkön.
http://napiakciok.hu : Ezen az oldalon különböző termékeket és szolgáltatásukat találunk AKCIÓSAN.

 Ha havi szinten 2-3 ezer forintot tudunk spórolni úgy, hogy közben megőrizzük kényelmünket, máris bentebb vagyunk pénzügyileg. Ha 2.000 forintot tudunk havonta spórolni, akkor ez éves szinten 24.000 forintot jelent majd. 3.000 forintnál, ez az összeg éves szinten 36.000 Ft. És mindezt úgy tettük, hogy a kényelmünk is megmaradt 100%-osan.

6. Keressünk a világhálón!

 Ha már összespóroltunk egy kis pénzt, ami remek alapja lenne a nyugdíjas éveink forrásainak, nézzük meg hogy milyen nyugdíjcélú megtakarítások érhetőek el számunkra. Már havi 3-4 ezer forinttól lehetőségünk van arra, hogy úgy takarékoskodjunk hogy ezt az állam is támogassa. Tegyük fel, valaki havi szinten 10 ezer forintot tud félretenni, ez éves szinten akár 24 ezer forintos támogatást is jelenthet adójóváírás formájában.

7. Dőljünk hátra, miután megtaláltuk a számunkra a legtökéletesebb nyugdíjcélú megtakarítást!

  Amikor megtaláltuk a számunkra legtökéletesebb nyugdíjcélú megtakarítás és el is indítottuk, már csak annyi feladatunk maradt hogy a képzeletbeli listánkon, ahol a megoldandó feladatok szerepelnek, kipipáljuk a nyugdíjas éveink anyagi biztonsága mellet a rublikát.

Köszönöm a figyelmet!

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

 

Köszönjük!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bontottcsirke 2016.11.02. 12:35:07

Szerintem napilapot kell venni.

élhetetlen 2016.11.02. 12:36:43

Azta! Havi 10 ezer. Évi 120 ezer. 10 évre 1,2 milla, húsz évre 2,4 milla. Kamat vagy van, vagy nincs. Ebből hány évig is lehet megélni nyugdíjasként gondtalanul húsz év múlva? Arról már ne is beszéljünk, ha elszabadul az infláció, mert a megtakarítás nem infláció követő. Vehetsz érte kér bugyit?

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2016.11.02. 12:46:17

@élhetetlen: Igaza van, mert ezeken a megtakarításokon hozam van. A 20%-os adójóváírás kimaradt az ön képletéből, ha azt is beleszámoljuk akkor már az közel 3 millió Ft hozamok nélkül.
Azt senki se tudja megmondani hány évig lehet nyugdíjkiegészítésre fordítani, de sokkal több évre, mintha az ember el sem kezdi!

élhetetlen 2016.11.03. 12:22:07

@Nyugdij-nyugdij.blog.hu: Nem értjük egymást, de nem baj. Én arról beszélek, hogy 40 éve 300 ezerért vettem lakást, amit 25 évvel később több, mint 3 milláért adtam el, most 15, 18 millát érhet. Most az adókedvezménnyel azt mondja, 3 milla lesz húsz év múlva, az összegyűjtött pénz, vagy legyen hat, mert szuper hozamok lesznek. Most hat milla elég öt évre, ha lakás van, és csak a rezsire és kajára kell költeni, de ez húsz év múlva mire lesz elég? Biztosan gyöpös agyú vagyok. de jobban bízok a téglában, vagy a grammonként megvett aranyban, mint a forintban gyűjtögetett összegben. A pénzviszonyok kiszámíthatatlanok. Úgy képzeltem, hogy a forint megtakarításom kamataiból kiegészítem a nyugdíjamat. Nincs kamat. Nem kötöm le öt évre, mert bármikor kellhet. Ha elfogy, eladom a balatoni nyaralót. Lehet, hogy veszteséggel, de pár évre adott idősíkban elég lehet. Stb.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2016.11.03. 12:30:44

@élhetetlen: Kedves Élhetetlen, nem volt szó ingatlanról, de az se egy rossz megoldás, ha valakinek van a párnacihába MÁR 10.000.000 forintja. A matematikai oldalával nem értek egyet, mert 10 év alatt egy 8%-os hozam is megduplázza már az ember befizetését, adókedvezmény nélkül!. Nézze megy egy excel táblázatban, ha nem hisz nekem. Hány embernek van Magyarországon balatoni nyaralója Ön szerint? De mindezek ellenére köszönöm, hogy leírta a véleményét.

élhetetlen 2016.11.03. 18:59:37

@Nyugdij-nyugdij.blog.hu: Nem nézek utána a dolgoknak, mert annyira nem fontos (nekem), de úgy tudom a lakástakarékra is van valamilyen kedvezmény, és pár éve még össze lehetett hozni egy önrészt akár. Most nem tudom. Utána a hiteltörlesztés ugyan nem nyereséges, de nem biztos, hogy húsz év távlatában nem rosszabb, mint egy bankszámlán a forintösszeg. Én csak arról beszélek, hogy nem lehet tudni, hogy adott összeg húsz év múlva mire lesz elég. Ugyanez az aranynál, vannak olyan konstrukciók, hogy havi párezer forintért vesz valaki grammnyi aranyat, aztán, ha összejön egy már önthető tömbnyi mennyiség, akkor hazaviheti a tömböcskéjét. Ez is elértéktelenedhet, de ez az elmúlt pár száz évben nem történt meg. A balatoni nyaraló. Nem vagyok gazdag, az első balatoni telket egy év alatt műszaki rajzoltam össze éjszakánként. Sátorozgattunk vagy tíz évet, aztán eladtam, és vettem egy kényelmesebb 28 nm-es apartmant. Már az is jó lett volna vésztartaléknak, egy baleset volt, amiért elmozdultam, nem működött a harmadik emelet. Ez most csak negyven négyzetméter, meg egy kis telek, de már van olyan ismerősöm, aki mondta, hogy, ha el akarom adni, neki szóljak először. Tehát jó vésztartalék. Azt nem tudom kiszámolni, hogy az első telek 70.000 forintos ára most mennyi lenne, ha berakom egy számlára, mert negyven év alatt sok feltétel változott. Lehet, hogy meg tudnám venni belőle ezt, ami most van, lehet, hogy nem, de így azért 40 éven keresztül nyaralgattam a Balatonon, akkor is, ha közben költöttem is rá. Mondtam, gyöpös agyú vagyok.