Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Hajmeresztő nyugdíj előrejelzés!

2016. november 25. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Reménytelenebb helyzet várhat a nyugdíjasokra, nyugdíj előtt állókra?
ido_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg
  A nyugdíj összege és a nyugdíjazási korhatár örökké asztalra kerülő téma lesz. Folyamatosan olvassuk a híreket, hogy mi várhat ránk, mit kell majd tennünk az öregkori megélhetésünkért. A nyugdíjas éveinkre megpróbálunk időben felkészülni, félretenni.

  Amikor a spórolás jön szóba, figyelembe vesszük, mennyi nyugdíjra számíthatunk nyugdíjasként, mibe érdemes fektetni a pénzünket, mennyi keresetünk van és egyáltalán tudunk-e félretenni valamennyit.

  Az állami nyugdíj minimum összege jelenleg 28 500 Forint, a nyugdíjkorhatár pedig 65 év. Azonban úgy tűnik, ezek a számok változás elé néznek a jövőben.

  A Pénzcentrum.hu szerint a magyaroknak legalább a kétharmada nem tesz félre nyugdíjas éveire, az 50-59 év közöttieknek is csak 37%-a. Márpedig az állami rendszer változás elé néz. Az elkövetkezendő 15 évben negyedével csökkenhet a nyugdíj összege, a korhatár pedig akár 70 évre is emelkedhet. Azok, akik nyugdíjas éveikre félre tudnak tenni népszerű az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíjbiztosítás és a nyugdíj elő-takarékossági számla, ráadásul a megtakarítások nagy része havonta 10 ezer Forint alatti összegre tehető.
  A takarékoskodás egyre célszerűbb lenne, hiszen a társadalom egyre inkább öregszik, 2030-ra 24%-ra, 2041-re 28%-ra nőhet a 65 év felettiek aránya, ezzel párhuzamosan pedig tovább csökkenhet a nyugdíj. A spórolás és öngondoskodás alacsony jövedelem esetén nehézkes lehet, ezért Holtzer Péter a félig kötelező öngondoskodást tartaná jó megoldásnak. Lényege, hogy kötelező lenne belépni munkába lépéskor, de nem lenne kötelező benne maradni.(1)

Írta: Tompa Orsolya

Nyugdíjkalkulátor: Tovább

VIP nyugdíj bejegyzések

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Forrás:
1. Pénzcentrum.hu – Durva nyugdíjcsökkentés jöhet: 70 évre emelhetik a korhatárt
http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/durva_nyugdijcsokkentes_johet_70_evre_emelhetik_a_korhatart.1052030.html
(Letöltés ideje: 2016-11-17. 19:42)

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas.
Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon szakemberrel! Jogi nyilatkozat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kodacx 2016.11.28. 10:11:41

70 éves nyugdíj korhatár!
Aaaaaz igen!
Akkor hivatalosan is elértük, hogy a statisztika szerint Magyarországon mind a férfiak, mind a nők nagyobb valószínűséggel halnak meg hamarabb, mint hogy nyugdíjba mehetnének!
Akkor meg minek fizetni?!?

R2D2 & C3PO 2016.11.28. 10:07:33

Mikor a spórolás bla-bla-bla, mindig arra gondolok, milyen bizniszt csináljak, amihez nem kell 150 millió, de összehoz évi pár milliót, alkalmazottakkal...
Plusz reménykedem, hogy akkor se vegyék el, mint 48-ban, 89-ben, stb.

ghck 2016.11.28. 10:07:38

Igen, tudjuk, hogy szar a helyzet, de nem teszünk semmit, csak megyünk, mint a lemmingek a szakadék felé...

kuki123 2016.11.28. 10:07:58

" a nyugdíjkorhatár pedig 65 év."

Csak a férfiaknak, mert a nőknek csak 40 év ledolgozott (amibe a gyereknevelés is beleszámít)

Most így harmincasként, garantált, hogy nem lesz semmilyen nyugdíjam.
Vagy azért, mert meg se érem a 60-65 éves kort, vagy mert mire odajutok, már 70-75 év lesz

épeszű ember menekül erről a putridombról

tede 2016.11.28. 10:08:18

Az a baj szerintem, hogy nyomják ezt a tegyél félre pénzt dumát, pedig a pénz is el tud értéktelenedni. Nem tudom ez pontosan hogyan történik, talán egy közgazdász ezt jobban el tudná magyarázni, de gondoljunk bele, hogy ott a rengeteg nyugdíjas a félretett pénzével és el akarja költeni. Közben meg egyre kevesebb a kereső ember, tehát egy kevesebb az "árú", de a kereslet meg növekszik az egy kevesebb árúra, mert a sok nyugdíjas éli fel a félretett pénzét. Ez biztosan nem működhet ilyen egyszerűen.

Khonsu 2016.11.28. 10:08:50

És Holtzer Péter azt is kitalálta, hogyan lehet a semmiből félretenni? Mert nehéz úgy öngondoskodni, ha a delikvens túlélését is alig fedezi a jövedelme.

droid_ 2016.11.28. 10:10:08

hat persze, felteve hogy a realberek sem novekednek a kovetkezo 15 ev alatt, mint ahogy az elmult 15 evben sem novekedtek. hm varjunk csak...

DFK 2016.11.28. 10:11:03

Kötelező öngondoskodás: de miből?
Az nem megy, hogy van egy generáció akinek gondoskodni kell az idősekről, a gyerekekről, s aztán a saját időskoráról is (miközben a korábbi generációknál több járulékot fizet). Lehet kérni a mostani középkorúaktól az öngondoskodást, de akkor ne kelljen a mai idősekről gondoskodni, vagy csak csökkentett szinten.

Salizoli 2017.09.11. 10:10:36

@Khonsu: Arról nem más tehet hogy alacsony a béred igy a megtekeritási termék se,csak is kizárolag te tehetsz róla,azétt is hogy magasabb legyen.