nyugdíj-előtakarékosság, nyugdíj-megtakarítás

A legdurvább nyugdíj-előtakarékossági hiba amit Ön is elkövethet!

2017. március 17. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Ez az egyik akna az anyagilag biztonságos nyugdíjas évek megteremtéséhez vezető úton. Ezt a hibát sajnos nagyon sokan elkövetik, amikor nyugdíj-előtakarékoskodni szeretnének. A mai bejegyzésben vázolnám azt a problémát ami egyfajta álbiztonsághoz vezet viszont nyugdíjba vonulásakor kőkemény arculcsapást jelent majd!

De miről is van szó?

  Sokan keresnek meg azzal a problémával, hogy segítsek nekik a nyugdíjas évek anyagi biztonságának megteremtésében, viszont sokan sajnos beleesnek abba a csapdába, hogy álbiztonságot teremtenek saját maguknak.

  Azokra gondolok itt, akik úgy gondolják, hogy megoldották nyugdíj éveik anyagi biztonságát, de valójában attól még rendkívül messze vannak.

Kikre gondolok?

  Azokról beszélek aki nyitottak egy önkéntes nyugdíjpénztári számlát és vagy ők vagy a munkáltatójuk befizet erre a számlára havi rendszerességgel pár ezer forintot. Természetesen, ez jobb mint a semmi, viszont a havi 4-5 ezer forint nyugdíjcélú megtakarítás, főként közel a nyugdíjba vonuláshoz, édes kevés lesz.
  Mindazonáltal azzal is egyet kell értenem, hogy nagyon sokan csak ennyit engedhetnek meg maguknak de azzal vitatkoznék hogy ez egy elégséges megoldás.

  A lényeg, hogy mindenkinek azt javasolnám, hogy nézze vagy nézesse át a nyugdíj-előtakarékossági programját, ha más nem azért, hogy tisztában legyen a jövőt érintő anyagi problémák lehetőségeivel.
  Természetesen, mindenkinkinek azt tanácsolnám, hogy amint lehetőség adódik, rögtön egészítse ki saját önkéntes nyugdíjpénztári befizetését plusz összegekkel vagy keressen egy számára kedvezőbb nyugdíjcélú megoldást.

Köszönöm a figyelmet!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!