Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Ezt akarják a magyar nyugdíjasok!

2017. április 28. - Nyugdíj Orsolya

  Míg egyesek sokallják az egyre kitolódó nyugdíjkorhatárt, mások inkább nyugdíjas éveikben újra dolgoznának.

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulatpr_nyugdijasok_jpg.jpg
   "A Work Force munkaerőkölcsönző- és közvetítő  2123 nyugdíjas körében végzett kutatást, mely az újbóli munkába állás témáját járta körül. A válaszadók 82%-a jelenleg nem dolgozik, 12%-a viszont igen, mégpedig részmunkaidőben, 6%-a teljes munkaidőben.A jelenleg is aktív 18%-on felül további 59% menne vissza dolgozni, döntő többségük részmunkaidőbe."
A megkérdezettek közül sokan, akár korábbi pozíciójánál alacsonyabb munkakörbe is visszamenne, azonban az állásinterjúkra csak igen csekély százalékuk jut el, hiába tartanak lépést a szakmájukkal kapcsolatos változásokkal, új információkkal. A munkaadók azonban kétségekkel és bizonytalanul fordulnak feléjük, illetve sok szférában a nyugdíjfolyósítást is szüneteltetik, amíg tart a munkaviszony.(1)

  Mi késztethet arra egy nyugdíjast, hogy a megérdemelt pihenés helyett a munkát folytassa?

  Véleményem szerint ennek több magyarázata is lehet. Például, az átlagosan alacsony nyugdíjak folyósítása miatt és a jobb megélhetés biztosítása végett. Illetve, mint ahogyan az egyik oknak személyesen fültanúja is lehettem, sokan elég életerősnek érzik magukat ahhoz, hogy dolgozzanak, illetve a sok aktívan töltött év után nehezen tudják megszokni az új rutint.

  Megoldásként szerintem felmerülhetne az, hogy a megállapított nyugdíjkorhatáron nem teszik kötelezővé a nyugdíjba vonulást, hanem aki úgy érzi, hogy igenis Ő még annak az egészségi és fizikai állapotnak örvend, szabad akaratából maradhasson a munkaerőpiacon. Ami még ha igen kis mértékben is, de mind a munkaerőhiány mind a nyugdíjfolyósítás problémájában segítséget nyújthatna.

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás:
(1): Pénzcentrum.hu:Boldog időskor? A nyugdíjasok kétharmada dolgozna

https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/boldog_idoskor_a_nyugdijasok_ketharmada_dolgozna.1054403.html
(letöltés ideje:2017.04.19 20:43)

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Weißkopf 2017.05.01. 14:47:35

A fokozódó munkaerőhiány egyre értelmetlenebbé teszi azt a fideszes döntést, hogy az újból munkát vállaló nyugdíjasnak szüneteltetnie kell a nyugdíja folyósítását. Miért is? Mert hirtelen milliárdossá válna a két jövedelem nyomán? Fenét, csak a nyomorult (esetleg 100 ezer Ft/hó alatti) nyugdíjához még keresne 50-100 ezer Ft-ot. Még így sem közelítené meg egy osztrák vagy francia nyugdíjas jövedelmi szintjét.

őszöreg 2017.05.01. 14:48:02

Örömmel tölt el,hogy vannak olyanok akik elérik és megérik a nyugdíjba menetelüket és nem fáradtak el + egészségesek! De én alig vártam,hogy nyugdíjba mehessek és eszem ágában sincs dolgozni,nem azért vártam a nyugdíjas életet...! De nem baj,majd felemelik a Nyugdíj Korhatárt 67 -70 évre és akkor majd nem gondolkodnak azon,hogy nyugdíjba menetelük után még legyen kedvük dolgozni !

s 2017.05.01. 14:48:35

"Ami még ha igen kis mértékben is, de mind a munkaerőhiány mind a nyugdíjfolyósítás problémájában segítséget nyújthatna."

Teljes mértékben egyetértek. Az elfuserált ötletek helyett (nevelt gyerekek száma) inkább ezt kellene államilag magasan díjazni. A gyerek nem biztos, hogy Magyarországon fog dolgozni, ha dolgozik majd egyáltalán. Viszont aki az öregségi nyugdíj korhatár felett is dolgozik, az járulékot fizet. miközben nem kell neki nyugdíjat adni. Ez az igazi megoldás a nyugdíj problémára.

laci_52 2017.05.01. 14:48:54

Nagyon kevés nyugdíjas van olyan fizikai, szellemi és idegállapotban, hogy képes legyen dolgozni.

Legfeljebb olyanok vállalnak újra munkát, akinek nagyon alacsony a nyugdíjuk, azok is inkább csak 4 órában, mert nem bírnak többet.