Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Amit a nyugdíjról tudni kell!

2017. május 22. - Nyugdíj Orsolya

  A nyugdíj kérdése lassan mindennapos témává válik. Azonban mielőtt beszélnénk róla ezeket érdemes tudni!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_fogalom_jpg.jpg
  Oldalunkon igyekszünk mindig naprakész témával előállni, lehetőségeinkhez mérten maximálisan az Olvasóink igényeit kielégíteni. Blogunk célja amellett, hogy a friss híreket közölje Önökkel, az is hogy tájékoztatásul szolgáljon a nyugdíj világában történő színes, érdekes eseményekről is. Ahhoz, hogy mindezt megtehessük, érdemes egy kis kitérőt tenni, és magáról a nyugdíjról beszélni.
A nyugdíjról alkotott vélemények igen megoszlóak, azonban abban mindenki egyetért, hogy mint fogalomról csak egyféleképpen tudunk értekezni.

A nyugdíj alapfogalmai:

  Öregségi nyugdíj: "Az a nyugdíjösszeg, amely a teljes jogú öregségi nyugdíjra jogosultakat illeti meg. Ennek összegét évente jogszabályban állapítják meg Öregségi nyugdíjra az jogosult, aki betöltött egy jogszabályban meghatározott életkort, és rendelkezik a szintén jogszabályban meghatározott szolgálati idővel"
Típusai lehetnek: öregségi teljes nyugdíj,öregségi résznyugdíj,előrehozott öregségi nyugdíj,csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj,korkedvezményes öregségi nyugdíj.
  Nyugdíjas: az a személy aki nyugellátásban részesül. Egyik típusa a rokkantnyugdíjas, aki az a személy aki végleges vagy időszaki rokkantsági nyugellátásban részesül.
  Nyugdíjrészletező dokumentum: "A Nyugdíjfolyósító Intézet által a nyugellátásban részesülő személy részére évente megküldött dokumentum, amely a nyugdíj összegét részletezi" (1)

  Tehát ezek az alapfogalmak szükségesek ahhoz, hogy a nyugdíjról kialakulhasson egy általános ismeret, ami alapján a későbbiekben felkészülten fogadhatjuk a megjelenő híreket. 

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita

 

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás:
wikipedia.org-Nyugdíj
letöltés ideje: 2017.05.11. 21:00
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nyugd%C3%ADj

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.