Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Ezekben az országokban élnek pazar életet a nyugdíjasok!

2017. július 19. - Nyugdíj Orsolya

  Nyugdíjas éveit szeretné nélkülözés és anyagi gondok nélkül megélni? Nagyratörő terveinek megvalósításának csak a tökéletes helyszín hiánya szab korlátot? Akkor most nyugodtan dőljön hátra, mert elhoztuk önnek a helyeket, ahol ezek mind lehetségesek!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_pazar_jpg.jpg

  Mindenkinek van egy sajátos elképzelése arról, hogy milyen életszínvonalú nyugdíjas éveket szeretne magának biztosítani, azonban az elképzelések megvalósítását sokszor akadályozza a nem megfelelő élettér. Ezért leülünk, kutakodunk, minden információmorzsát a lehető legjobban elraktározunk, hogy majd amikor odakerül a sor, jól tudjunk dönteni.
  Most ezt az időt és energiát nem kímélő feladatot mindenki ledobhatja a nyakából, ugyanis itt a TOP10-es lista az országokról amelyekben igazán pazar nyugdíjas évekre számíthatunk!

Országok, ahol jó nyugdíjasnak lenni

  Norvégia, Svájc, Izland, Új-Zéland, Svédország, Ausztrália, Németország, Hollandia, Ausztria, Kanada.
Ezek az országok kerültek be a Global Retirement Index alapján a TOP10-es listára. Ennek az oka nem más, minthogy ezeknek az országoknak "külön munkahelyi vagy egyénre (öngondoskodásra) alapuló megtakarítási programjaik vannak a nyugdíjkorra való felkészüléshez. Norvégiában például az államháztartási kiadások is segítették az ország nyugdíjrendszerének fellendítését, nem beszélve az állami vagyonalapjukról. Ehhez képest a szintén előkelő helyen szereplő Új-Zélandon vagy Ausztráliában már univerzálisabb, kötelező befizetésen alapuló (vállalati) nyugdíjprogramok vannak" (1)

  Magyarország jelenlegi helyzetén van még mit javítani, ugyanis csupán a 33. helyen áll. Emögött nagy részben állhat a nyugdíjrendszer jelenlegi helyzete illetve, hogy az öngondoskodási hajlam nincs kialakulva sem az államban sem az emberekben, a nyugdíjprogramokba nincs automatikus beléptetés . Ezek a dolgok viszont elengedhetetlenek az elégedett és megfelelő színvonalon élő nyugdíjas társadalmi réteg kiépítéséhez és fenntartásához.  

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Tovább

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás:
(1): Portfolio.hu online gazdasági újság - Ezekben az országokban a legjobb nyugdíjasnak lenni
letöltés ideje: 2017.07.18. 21.00
http://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/ezekben_az_orszagokban_a_legjobb_nyugdijasnak_lenni.235019.html

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.20. 12:07:50

Kanadai nyugdíjas ismerősöm kénytelen volt kivándorolni Kanadából, az 1200 dolláros nyugdíjából nem tudott megélni a magas árak miatt.

Figyel Castro 2017.07.20. 12:08:07

Svajcban elek, azert nem fenekig tejfel nyugdijasnak lenni... mondjuk itt nem lopjak el a masodik pilleres penzeket.,.

FAQlyás Menyét 2017.07.20. 12:08:13

A sorolt országokban megéri dolgozóként nyugdíjalapot gyűjteni. De amikor eléri valaki a korhatárt, jobb olcsóbb - de kényelmes, biztonságos - országban nyugdíjasnak lenni.

masada 2017.07.20. 12:08:17

And so what? Mi a megoldas?

alfacharlybravo 2017.07.20. 15:50:24

El tudom képzelni, hogy ha egészséges vagyok akkor kárpátalján lenne érdemes élni. Az árak nevetségesek és a lányok szépek. Az orvosi ellátás nem tudom milyen.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2017.07.20. 15:58:45

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: Kanadában fél évet kell élned, ha nyugdíjas vagy, hogy megkapd a neked járó nyugdíjat. Ha végleg elköltözöl, akár 30-40 év befizetett járulék után is, akkor az állam lenyúlja, nem adja oda a nyugdíjadat. A világ leggusztustalanabb nyugdíjrendszere van ott - az egészségügyről most nem beszélve. Rengeteg embert ismertem meg, akik kénytelenek az álmaikat lejjebb adni, mert fél évet Kanadában kell élniük - ténylegesen éhezve vagy alacsony minőségen.

@FAQlyás Menyét: Ez itt a lényeg. Az említett országokban nincs esélyed nyugdíjasnak lenni - maximum az ottani nyugdíjakból kényelmesen elélhetsz Albániától kezdve Tunézián és Vietnámon át egészen Uruguayig. Vagy ha angolul jól vagy, mehetsz Belizére, ott kevés pénzből is elvagy. Esetleg Kuba. 400-500 euróból te vagy a király. Annyi nyugdíjad meg lehet is, ha előtte pár évet lenyomtál valahol "Nyugaton"...

Peter Griffin 2017.07.20. 23:05:39

Nem teljesen világos hogy mi a mérőszáma a jó nyugdíjas országnak. Itt a legmagasabbak a nyugdíjak, vagy a nyugdíjrendszereket rangsorolják valamilyen módon, vagy az egy dollárból megvehető csirkefarhát mennyisége alapján rangsorolnak?
Svédeknél ha jól tudom már egy ideje ketyeg az az elöregedő társadalomra szabott fenntartható és igazságosabb nyugdíjrendszer. Én ettől függetlenül nem irigylem a svéd nyugdíjasokat. Ha továbbra is jelenlegi a rezsim lesz hatalmon, az pár százezer sivatagi svéd néhány évtizeden belül túlszüli az ivartalanított férfiakból, leszbikus nőkből és egyéb genderekből álló svéd társadalmat. Az a maradék svéd aki nem teljesen őrült folyamatosan le fog lépni onnan. Ez azt jelenti hogy kifejezetten vagyonos svéd menekültek kelnek majd útra prémiumkategóriás Volvo-kal és Saab-okkal szerte a világban, egy jobb élet reményében.

Nem kizárt hogy amikor a neosvédek visszatérnek a régi modellre, akkor nálunk még mindig a nyugdíjrendszer reformja még mindig kizárólag 13. havi nyugdíj és nyugdíjemelést fog jelenteni.