Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Nyugdíjrendszer - hamarabb jöhet a csőd!

2017. augusztus 01. - Nyugdij Nikolett

  A tény már eddig is köztudott volt, ám erre senki sem számított! Mi lehet a háttérben? 

veszely_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

  "Fontos lenne a vállalati nyugdíjprogramok támogatása, ugyanis az állami rendszer korábban küzdhet majd fenntartási gondokkal, mint eddig gondolták. A jellemzően volt szocialista országok, melyek csak egyéni nyugdíjtervekkel rendelkeznek, általában kevésbé képesek megfelelő méretű nyugdíjvagyont felhalmozni - írja közös tanulmányában Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke és Szalai Péter, a PEND Consulting vezetője. A kutatók azért jutottak arra az eredményre, hogy a korábban vártnál már hamarabb gond lehet a magyar nyugdíjrendszerrel, mert a Népességtudományi Kutatóintézet adatai tükrében a Magyar Nemzeti Bank túl optimistán mérte fel, hogy egy keresőre hány időskorú eltartott fog jutni - írja ma reggel a lap." (1)

  Amit már eddig is tudhattunk, hogy egyszer véget ér vagy legalábbis bajba kerül a nyugdíjrendszer. Ugyanakkor nem tudtuk pontosan mikor, és nem számítunk rá. Emiatt váratlanul érhet sok mindenkit a fentebbi cikk részlet. Tudatában vagyunk a labilis rendszernek, melyben a társadalom elöregedő és egyre nagyobb a teher emiatt rajta, ahogy a rendszeren is. Ugyanakkor egy bizonyos pontosításra, úgy gondolom szükség volna a felesleges pánik elkerülése végett. A túl optimista kifejezés jelenthet sok félét, emiatt érdemes megvárni a fejleményeket. Ellenben figyelmen kívül hagyni sem szabad a híreket, s mint ahogy többször említettük, érdemes mindenre felkészülni.

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Tovább

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás: (1) Pénzcentrum.hu: Meglepetés: ezt nem fogja bírni erővel Magyarország
https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/meglepetes_ezt_nem_fogja_birni_erovel_magyarorszag.1057969.html
Letöltés: 2017.07.30, 20:35

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na4 2017.08.03. 14:06:20

Az állami nyugdíjrendszert fokozatosan meg kell szüntetni, és az öngondoskodást kell támogatni. Ez sokkal igazságosabb, és fenntartható is. Ehhez persze drasztikusan csökkenteni kell a pazarló, korrupt bürokratikus és burjánzó irdatlanul költséges allamaparátus, ennek réven drasztikusan lehetne csôkkenteni az adókat, sokkal több pénz maradna a polgárok zsebében, amiböl szépen megvalósíthatnák az öngondoskodást. Egyszerü, mint a faék.

Attilajukkaja 2017.08.03. 14:07:50

A lényeg, hogy a mi gazdaságunk a legjobb, legmenőbb Európában. Csak úgy dübörgünk! :o((

dr. mesterséges színezék 2017.08.03. 14:29:25

@na4: Ez is igaz.
Meg sajnos az is, hogy nem lett volna olyan sikeres a manyupok beszántása, ha nem két rabló között kellett volna választania a befizetőnek.

Félreértés ne essék: a mai napig manyupos vagyok, de kizárólag az Orbány-Matolcsy tandem viszonyítási alapjához képest lehet komolyan venni a magyar pénzügyi szektor nyugdíjpillérekben érdekelt szereplőit (és a többit se komolyabban).

Attilajukkaja 2017.08.03. 15:16:28

@dr. mesterséges színezék:
" a mai napig manyupos vagyok"
Üdvözlet, "kolléga"! :o)

kvadrillio 2017.08.03. 15:16:37

igen..........SOKKAL JOBB VOLT A SZOCIALIZMUS !!!!!
A JOBBIK PEDIG MEGBUGGYANT !

Megvonná a választójogot az analfabétáktól a Jobbik
hh
2017.08.03. 11:44

A kormánypártok szerint a Jobbik az általános választási jog korlátozására készül, és nem adna szavazásra lehetőséget azoknak, akiknek nincs legalább általános iskolai végzettségük - adta hírül szerdán az MTI. Hollik István kereszténydemokrata képviselő azt mondta: Dúró Dóra, a Jobbik alelnöke közösségi oldalán osztotta meg, a párt választási programjában kilátásba helyezi, hogy az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők ne szavazhassanak. Ezzel több tízezer embertől vonnák el az általános választási jogot, és ezzel az egyik legalapvetőbb állampolgári jogot - mondta a kormánypárti politikus. Hollik István szerint lenézik a kevésbé iskolázottakat, megszégyenítenék, kirekesztenék őket. Úgy fogalmazott: ez az elitista elképzelés még az SZDSZ-t is megszégyeníti.

EGY ANALFABÉTA EMBERKE IS KÉPES ÉRZÉKELNI, HOGY A KÖRÜLMÉNYEI, A MEGÉLHETÉSE ROMLIK, ÉS EZÉRT EGY KERESZTET IS TUD TENNI A KOCEKÁBA SAVAZÁSKOR ! HA A JOBBIK EZT NEM TUDJA, AKKOR VAN KURVA NAGY BAJ VELE !!!!! :o) AVAGY ---VELE VAN A BAJ, NEM AZ ANALFABÉTÁVAL !

ÉS.....ÉJJJJJJEN A MUNNNKÁSPÁRT ! HAJRÁÁÁÁÁ !!!:)

Csetepaté márki 2017.08.03. 15:16:52

@na4: Ez a Móricka Párt programja is lehetne, ha megalakulna a párt. Faék-program faék-polgároknak, egyszerűen le kell építeni az államot és mindenfajta állami szabályozást-szolgáltatást, ami a jövedelmi és szociális különbségeket valamennyire kompenzálja, és itt a kánaán mindenkinek. SZDSZ-program 2.0
Egyszer azon folyik a nyavalygás, hogy milyen igazságtalan a nyugdíjrendszer, nem kis részben konzerválja az addigi jövedelmi különbségeket, holott sokak szerint ez nem fizetés, hanem szociális ellátás. Utána meg azon, hol van itt a befizetés-arányos igazságosság. Tehát óvatosan azzal az „így igazságos” jelzőkkel. Sehogyan sem az, nézőpont kérdése.

De a demagógia-skálán az „elméleted” maximális pontszámú. Az állami nyugdíjrendszer fokozatos megszüntetésére, a bürokrácia csökkentésére, meg az aduászra, a „több pénz maradna a polgárok zsebében”-re reagálni sem érdemes.

Wastrel 2017.08.03. 16:26:41

@na4: A kapitalizmusban leversenyzésre kerülnek a polgárok többletjövedelmei, szóval eleve lehetetlen egy kapitalizmusban kizárólag öngondoskodáson alapuló nyugdíjrendszert bevezetni. Annyi lenne az eredmény, hogy a mamahotelt frissen belakó fiatal pályakezdők leversenyzik az igénylett béreket, ezáltal lehetetlenné téve megtakarítások felhalmozását a polgári lakosság számára, majd a nyugdíjas korba lépő polgárok szépen éhendöglenek, miközben a kapitalista kizsákmányolók vígan víkendeznek a Bahamákon a dolgozóiktól összerabolt többletprofitból. Azaz az öngondoskodás bevezetéséhez a kapitalizmus megszüntetése volna szükséges, anélkül teljesen lehetetlen, mert a kapitalizmus mindig a lehető legkevesebb adható jövedelmet adja munkásainak, a többletet pedig kisajátítja. A pályakezdő fiataloknak nem kell több gyereket eltartaniuk, a nyugdíj még beláthatalanul messze van, így a színtiszta kapitalizmusban mindig előnyben vannak a saját család nélküli, szüleiktől nem külön élő, az idősebbeknél könnyebben kizsákmányolható munkavállalók. Tehát aki gyarapodni akar utódokkal, vagy saját nyugdíjas korára megtakarítani, az nyugodtan dögöljön éhen hajléktalanként a kapitalisták szerint.

n3spr3ss0 2017.08.03. 16:26:42

2024-ben már csak nyugdíjsegély lesz, kb. 100 euro értékben. Kukázó nyugdíjasok országa leszünk. Aki eddig nem hitte,látta miért rabolnak a jelenlegi vezetők,hát azért hogy majdan az ükunokájuk is biztonságban legyen.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2017.08.03. 19:34:08

Trianon óta nem volt ilyen jó Mao Csútung dicsőséges országában élni! :)

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2017.08.03. 19:34:31

Ja, csak a magánnyugdíj-rendszernek, az előre öngondoskodásnak az egy alapvető feltétele, hogy kiszámítható és garantált legyen. Hogy megbízhass abban, hogy amit ma félreteszel, az majd 15 vagy 30 év múlva ott lesz neked. Ehhez képest 2011-ben közel 3000 forintnyi magánnyugdíjpénztári vagyont kizsaroltak a lakosságból (ld. "aki nem tér vissza az állami nyugdíjrendszerbe, az nem kap majd állami nyugdíjat"), majd elköltötték az államadósság finanszírozására. Azóta én nem bízom abban, hogy a következő 30 évben senkinek nem jut eszébe, hogy újra einstandolja, ellopja a manyup pénzeket. Most azon törpölök, hogy lehetne-e magyar fizetésből német nyugdíjszámlára megtakarítani. Létezik ilyen konstrukció?

232323 2017.08.03. 19:34:53

Majd anyamnak utalok penzt svajcbo' a masok kinja nem erdekel. Irany kulfold.

2017.08.03. 22:21:29

A fideszes bűnözők ellopták a nyugdíjat azoktól (manyup), akik gondoskodva fizettek magukért és elsősorban a csalók helyett is (fideszes-maszopos "vállalkozók" minimálbéres bulija).
Az összes fideszesnek el kell kobozni a vagyonát és beépíteni a nyugdíjrendszerbe (az egészségügybe sem ártana, hogy Orbán idején ne haljanak meg emberek a kórházak budijában). Ez a lehetőség az életfogytiglan vagy a spontán lámpavas helyett lenne a fideszes hazaárulóknak és tolvajoknak.

Bízom benne, hogy 15-20 év múlva a nyugdíjasok bandákban fognak fideszesekre vadászni és felkötni őket (csak azt engednék el, aki felad egy maffiozó fideszes trollt).