Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Ezt Ön sem tudta, pedig a nyugdíjáról van szó!

2017. augusztus 24. - Nyugdíj Orsolya

  Fontos, hogy ezzel Ön is tisztában legyen, hiszen a nyugdíjáról van szó és nem is akármilyen formában!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_fontos_jpg.jpg

  Bár kevesen tudják, létezik egy úgynevezett állami nyugdíjszámla, amellyel Ön is rendelkezik!
Ezt a számlát roppant egyszerűen tudja szemmel tartani, hiszen csak egy ingyenes ügyfélkapus regisztráció szükséges hozzá. Bármilyen egyszerűen elintézhető, mégis ez a feltétel korlátozza azoknak a számát akik az állami nyugdíjszámlájukat figyelemmel tudják kísérni.
Manapság már mindenki használja az internet nyújtotta lehetőségeket, ezért is pozitívum, hogy az ügyeinket is tudjuk webes felületen keresztül intézni. 

Miért is előnyös ez?

  Az ügyfélkapun keresztül nyomon követhető állami nyugdíjszámla azért lehet előnyös mindenki számára, mert itt feketén-fehéren le van írva, hogy mennyi nyugdíjjárulékot fizettünk be. Az adatok hitelességét biztosítja az, hogy a NAV-tól származnak, így nem kell aggódnunk hogy bármilyen nem létező adat kerülne fel, vagy létező adatok vesznének el a számlánkról.
A számlakivonatról hitelesített másolat és kivonat is kérhető, amelyek sokszor megkönnyítik bizonyos ügyintézésekben a dolgunkat.
Ha Ön, miután tüzetesen ellenőrizte a nyugdíjszámlán szereplő adatokat, és valamilyen eltérést talált, akkor annál a kormányhivatali nyugdíj-biztosítási igazgatóságon tud segítséget kérni amely az Ön lakóhelyéhez ki van rendelve.

  Adataink eléréséhez, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján keresztül kell az ügyfélkapu rendszerébe bejelentkezni, majd ennek sikeressége után, a visszairányított ONYF- oldalán a TAJ-számot kell megadni.

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Tovább

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2017.08.28. 12:18:56

Ez "természetesen" nem a manyup-lenyúláskor beígért egyéni nyugdíjszámla, amiről így évek után már ki is mondták, hogy úgysem lesz.

incognito ergo sum 2017.08.28. 12:19:29

kb 6 évvel ezelőtt még szó volt arról, hogy nem csak a befizetett járulékokat láthatjuk, hanem azt is, hogy mekkora nyugdíjra számíthatunk majd ezek alapján. virtuális számla meg ilyesmi.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2017.08.28. 12:19:52

Én februárban indítottam egy adategyeztetést. Ugyan még fiatal vagyok, de már most sem volt könnyű összeszedni minden papírt.

Az eredménye az lett, hogy másfél év plusz szolgálati időt elismertek a sorkatonai szolgálat miatt (ehhez online tudtam a hadkiegtől igazolást kérni), valamint egy teljes évem hiányzott a könyvelésükből, azt kipótolták. Tehát két és fél szolgálati időt nyertem és egy teljes évi nyugdíjbefizetést...
Aki járt egyetemre, annak jó eséllyel az sincs benne a nyilvántartásban, azaz akár plusz 5 szolgálati évet is lehet szerezni...
Ok, mondjuk augusztusra lett meg a határozat, szóval nem kapkodták el... :-)

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.08.28. 12:20:17

Az is fontos, hogy nem visszamenőleg van. Nálam 2013.01.01-től szerepelnek rajta csak adatok.

Itt a link:

egyeniszamla.onyf.hu/

Csipyke 2017.08.28. 12:20:50

Minek, ugyse kapok egy garast se. Amibol kaptam volna, vagy a gyerekek orokolhettek volna, azt meg elloptak.

Mad Mind 2017.08.28. 12:21:00

Ja de nem kamatozik, nem valós, sose fogod tudni kiperelni, hogy valóban megkapd. Igazából ez pont olyan mint a "megspórolt" rezsi.

Singerkém 2017.08.28. 12:21:49

Én szemmel tartanám a nyugdíjszámlámat, mert Viki megigérte, hogy lesz.
Azóta folyamatosan nézem az ügyfélkapun, de 3 éve csak 2013 jan.1-nél későbbi befizetéseim látom, az 1999 - 2013 közötti meg sehol nincs. Remélem ez nem azt jelenti, hogy az elveszett....

Megkérdeztem már a nyugdíjpénztárat is e-mailben, de persze választ nem kaptam.
Valaki meg aszonta, hogy folyamatosan dolgozzák fel a korábbi adatokat és előbb-utóbb meg fog jelenni..... hát kurvára remélem....

Tatala77 2017.08.28. 12:22:19

Ránéztem a számlámra, semmit sem mutatott, pedig bejelentve dolgozok 2001 óta... az hogyan lehet?