Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Ezért nem tud majd megélni a nyugdíjából!

2017. szeptember 12. - Nyugdij Nikolett

  Gondolt már arra, hogy vajon milyen lesz az anyagi helyzete idős korában ? Nem árt elővigyázatosnak lennie!

megelni_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

  Szeretett országunkban, sajnos a nyugdíj mai helyzete nem olyan stabil, amilyennek mindenki szeretné, ezzel Önök, dolgozó, családjukat nevelő emberek nem tudnak mit tenni. Igen, a rendszerért talán nem, de saját magukért igenis tudnak tenni. Sokat tudnak tenni annak érdekében, hogy meg tudjanak élni majd nyugdíjas korukban, bármilyen is lesz a nyugdíj helyzete, összege. Minden nyugdíj előtt állónak meg van az esélye, arra, hogy megteremtse a szükséges anyagi helyzetet magának. 

  De hol a hiba? Miért nem sikerül? Könnyebb azt mondani, hogy minden rossz itthon, nincs pénz, nem lehet megélni. Valóban, nem stabil a helyzet nyugdíj téren, nem lehet belőle megélni sok esetben. Éppen ezért szükséges mindenkinek előre gondolni. Az ok amiért ez nem megy: csak a most számít, és nem gondol senki a jövőre! Sajnos, mivel mindenki számára egy megoldás van: az öngondoskodás. Rákényszerül az ember, hogy spóroljon. Ám sokan nem látják be, hogy ez szükséges. 

  Mit tegyen? Sok kicsi sokra megy: 

  1. Nem számít, hogy Ön fiatal, vagy idősebb, minden nap, vagy minden héten akár ha 500 Forintot eltesz annyival is több lesz!
  2. Igyekezzen a jelenben szerényebben élni, a jövőre gondolva. 
  3. Próbáljon minden lehetőséget megfogni, ami a jövőbeli anyagi helyzetét javíthatja, segítheti.
  4. Mindenképpen tartsa szem előtt, hogy mire Ön a nyugdíjhoz ér, nem garantált jobb helyzet, sőt! 
  5. Motiválja magát, ne mindig mástól várja a megoldást és a segítséget hiszen hiába él most fényes életet, de a jövőben mihez nyúl majd nehéz helyzetben?

  Kedves Olvasóinkat, biztatjuk, hogy gondolják át a fent említett sorokat, és igyekezzenek tenni azért, hogy megtudjanak majd élni nyugdíjas korukban is!

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük! 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Danubius 2017.09.13. 10:55:59

Csak kérdezem. Ha félreteszek és nem költöm el azt a pénzt akkor nem fognak megharagudni rám a fogyasztói társadalom képviselői? Másszóval ha forog a pénz nő a gazdaság. Más szóval ha mindenki félretesz 2,5%-ot az éves jövedelméből akkor az 40 év alatt 100%-nyi. Magyarul ha nem félreteszed, hanem vásárolsz, forgatod, akkor annyival nagyobb lesz 40 év múlva a gazdaság hogy aránylag kevesebb nyugdíjcélú ráfordítással is a társadalom részéről (%), nagyobb jólét jut a nyugdíjasoknak.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.09.13. 11:04:58

@Danubius: Ez nem így működik, sokkal összetettebb a képlet, mivel a születendő gyermekek száma és a halálozási ráta alapján elöregedő társadalom vagyunk, ezért egyre kevesebb aktív dolgozónak kell egyre több nyugdíjast eltartani. Egy új TV, egy nyaralás, egy új számítógép, egy jobb autó hogyan fogja növelni az ÖN bevételeit?

alfacharlybravo 2017.09.13. 18:44:44

Volt egy határ aminél nem volt szívem többet költeni így mindig maradt valami spórolt pénz. A végén nem győztem csodálkozni, hogy mennyi összejött, különösen 2010 után, mert akkor jött a lehetőség, hogy lehet tovább dolgozni és nem a szabad idős nyugdíjas éveket élvezni. Nagyon hülyének néztek ezért, pedig a 49,5 év szolgálati idő és a nagy befizetések a nyugdíjkasszába igencsak megnyomták a nyugdíjat és a félrerakott megtakarítás is elég sok lett.

Sir Galahad 2017.09.13. 18:45:28

"Az ok amiért ez nem megy: csak a most számít, és nem gondol senki a jövőre!" -nem, nem ez az ok. Az az ok, hogy az is kap nyugdíjat, akinek azt nem termeli meg a járulékokból az általa felnevelt gyerek. Szerintem az egy értelmes javaslat volna, hogy aki nem költ gyereknevelésre, az tegye azt a pénzt félre, és neki abból legyen nyugdíja, az állami nyugdíjból meg azok részesüljenek, akik a pénzüket gyereknevelésbe fektették. Mindjárt meg lehetne élni az állami nyugdíjból!

Almandin 2017.09.13. 18:45:42

Heti 500 forintot is csak az tud félretenni, akinek van miből. Sok embernek olyan alacsony a jövedelme, hogy tologatja a csekkeket, meg zálogházba jár. Ők miből tegyenek félre?

zizi77 2017.09.13. 18:46:05

@Nyugdij-nyugdij.blog.hu: csak ilyenkor jön be a képbe az, hogy megszületett a 3 gyerek, hurrá csökkentjük a népességfogyást, viszont az ő felnevelésükre áldozunk minden fillért, hogy felnőttként majd boldogulhassanak és termeljék a nyugdíjat. Sajnos nem olyan országban élünk, ahol mindkettő megy. Vagy a következő adófizető nemzedéket nevelem, vagy félreteszek. És akkor a mi családunk még a szerencsésebbek közé tartozik.

s 2017.09.13. 18:46:48

@Danubius: Ha később nagyobb lesz a gazdaság, - mert beletetted a pénzt - annak eredményét nem biztos, hogy rád fogják költeni, akkori nyugdíjasra. Amit magadnak teszel félre, az biztosan a tiéd lesz. Ne törődj a magyar gazdasággal, vedd meg, ami az élethez kell, ne nélkülözz, ennyi épp elég. A többit tedd félre nehezebb időkre. A nyugdíjrendszer fő problémája különben sem az, amit Nikolett kiemelt, nevezetesen az elöregedő társadalom. Az is baj nyilván, de van annál is nagyobb. A nem lejelentett munkából élők tömegei fognak nyugdíjba menni hamarosan. Ez a rendszerváltásnak hazudott módszerváltás egyik kellemetlen velejárója. Megoldották 'okosba', legalábbis akkor úgy gondolták. Most jön majd el az igazság pillanata. Ha nem akarunk tömegeket a nyomorba taszítani, akkor a társadalomnak - igazságtalanul - az aktívak befizetéseit kell a sumákolókra költeni. EZÉRT NEM LESZ RENDES NYUGDÍJA ANNAK SEM, AKI VÉGIG BECSÜLETESEN FIZETTE A JÁRULÉKOKAT. Ilyen körülmények között ne akarj a közösbe többet tenni, mint amennyit feltétlenül muszáj. Legyen eszed, tegyél félre pénzt magadnak, lehetőleg úgy, hogy ahhoz ne férjen hozzá senki, legkevésbé az állam. Jobb, ha nem is tud róla.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.09.13. 18:49:39

@Sir Galahad: Mi van akkor, ha valaki felneveli a gyereket, de a gyerek külföldre megy dolgozni, élni?

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.09.13. 18:50:54

@Almandin: Erre a kérdésre nekünk kellene választ adni?

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.09.13. 19:08:00

@zizi77: Tehát azt mondja, hogyha nekiállna átnézni a család kiadásait, akkor heti 500 Ft-ot nem tudna sehonnan se lefaragni?

odamondó 2017.09.14. 13:15:53

Bírom ezeket a tippeket. De hol vannak a valós tippek? Miben tartsuk a pénzt? Forintban? Komolyan? Vagy valutában? Aztán épp 40 év múlva omlik össze az a valuta amit annyi ideig rakosgattál félre?

A bank 0 kamatot fizet tehát per pillanat a pénzt 1:1ben rakjuk félre.

500ft/hét? Oké elkezded 20 évesen: 40 évig minden héten elrakod az 500at. Tudod mennyi az? 1 millió forint. Azzal már ma se mész semmire...

mutoradep 2017.09.14. 13:18:59

Ezt komolyan gondoljátok?Egy egyedül álló 120.000 ből mit tud kezdeni?Kocsi,rezsi,törlesztő részlet,ellátmány.Mi marad?

zizi77 2017.09.14. 13:20:51

@Nyugdij-nyugdij.blog.hu: ön szerint mennyit érnék heti 500 forinttal? Még heti 5000,- se túl sok.
Ha még 25 évig félreteszem a heti 500-at, akkor 20 év nyugdíjra leosztva, havi 2500,- amit nyerek rajta. Mivel a mai kamatokkal számolva nem jelentős a hozam, így legjobb esetben is max 3000,- havonta. Ezzel nem megyek messzire. Heti 5000,- így már havi 30000-t hozna, de ahhoz havi szinten 20E-ret kéne félretenni. Ez a mai kilátások mellett még mindig iszonyú kevés, de van akinek meg most hiányzik. Mint írtam mi még szerencsések vagyunk, vannak ingatlanok, és éhezni sem kell, de vannak sokkal rosszabb helyzetben lévő családok több gyerekkel.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.09.14. 13:32:31

@zizi77: Itt elkezdheti: nyugdij-nyugdij.blog.hu/2016/10/28/7_eletmento_tipp_hogy_nyugdijaskent_tele_legyen_a_penztarcaja

zizi77 2017.09.15. 12:35:55

@Nyugdij-nyugdij.blog.hu: a Questor botrány után sajnos nem látom garanciálisnak ezeket a befektetéseket. Ha lenne fölös pénzem, akkor ingatlanba fektetném, ahogy most rengetegen. Ezek mellett a gyerekeim oktatásában látom még a boldogulásunk kulcsát, ami viszont elviszi a jövedelem nagy részét. Vagy-vagy, együtt a kettő csak keveseknek megy.

Sir Galahad 2017.09.15. 12:35:58

@Nyugdij-nyugdij.blog.hu: Ez a döntés a gyerek felelőssége. Ha például Nyugatra megy és jól keres, megteheti, hogy itthon is fizet nyugdíjjárulékot annak érdekében, hogy a szülőnek legyen nyugdíja. De azt is, hogy nem fizet, és akkor a szülőnek nem lesz nyugdíja.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.09.15. 12:38:50

@zizi77: Hogy ön nem látja "ezeket" a befektetéseket garantáltnak azzal nem igazán tudok mit tenni. Azt viszont meg tudom mondani, hogy milyen esetek lehetnek és milyen esetekben van garancia. De ez itt nem az a fórum.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.09.15. 12:39:40

@Sir Galahad: Igaza van megteheti. Vajon hány esetben teszi meg?