Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Nyugdíj: pánik vagy cselekvés? Ha ránk hallgat ezt választja!

2017. október 10. - Nyugdij Nikolett

  Adjon 3 percet és megtudja, mi a helyes irány ami a biztonságos nyugdíjas évekhez vezet! Ezeket a tényeket nem hagyhatja figyelmen kívül, amikor a nyugdíjas évein gondolkodik! 

sporolas_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

  "A magyar társadalom fogy és vészesen öregszik is, így nem alaptalan a nyugdíjak miatti aggodalom. 1910-ben még csak 8 százalék volt a 60 év felettiek aránya Magyarországon, 2060-ra ez 36 százalékra nőhet. Beszédes adat, hogy utoljára 1980-ban született több gyermek annál, ahányan meghaltak. Az állam viszont csak annyi nyugdíjat tud fizetni, amennyit adók formájában beszed a járulékfizetőktől. Csakhogy mivel a járulékfizetők száma csökken, a nyugdíjasoké viszont nő, a rendszer előbb-utóbb fenntarthatatlanná válik. Ennek megelőzésére a nyugdíjak csökkentése, a magasabb adók bevezetése, a járulékfizetők számának növelése, vagy a nyugdíjkorhatár emelése lehet alkalmas. Látható, hogy egyik sem egyszerű és népszerű megoldás."(1)

  Véleményem szerint, a fent említett megoldási lehetőségek valóban nem könnyűek, nem használhatóak mert mindegyik esetben vannak olyan hátrányaik melyek elégedetlenséget szülnének, esetleges lázadásokat, melyek valljuk be jogosak is volnának az Önök részéről. A megoldások tehát nem megoldások, nyitott kérdés és talán sokáig ez a helyzet marad. Élünk, amíg van miből elven működik társadalmunk nagy része. A következő, ami való igaz, több cikkünkben hangsúlyt nyert az ÖNGONDOSKODÁS fogalma. Miért van ezen ekkora hangsúly? Csupán azért, mert a fenti idézetben említett indokok miatt lehetetlen csupán a nyugdíjból megélni, az emberek túlnyomó többségének. Ahogyan azt már sokszor tanácsoltuk Önöknek, minél hamarabb kezdjenek el takarékoskodni akár egyéni szinten akár befektetés jelleggel. Ami a lényeg: ne várjanak tétlenül, az nem segít! 

  Előző bejegyzéseink egyikében, pontokba szedve tanácsként felsoroltunk kedves Olvasóinknak néhány gondolatot, amelyek elindíthatják Önöket az öngondoskodás felé! Ha még nem kezdte el a takarékoskodást, elindíthatja Önt is ezen az úton. Kívánunk sikeres takarékoskodást, öngondoskodást.  

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!

Köszönjük!

Forrás: Pénzcentrum.hu: Nyugdíjpánik: nem alaptalan a félelem! 
https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/nyugdijpanik-nem-alaptalan-a-felelem.1060061.html
Letöltés ideje: 2017.10.10.16:35

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr4712948451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csipyke 2017.10.16. 11:25:30

A cimre a valasz: visszaszerezni az ellopott Manyup-pénzeket.