Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Ezért nem kaphat mindenki nyugdíjat!

2017. október 31. - Nyugdíj Orsolya

  Úgy gondolnánk, hogy mindenki, aki ledolgozta munkás éveit ( tehát van elég szolgálati ideje ) és betöltötte a rá irányadó nyugdíjkorhatárt feltétel nélkül megkapja a jogos nyugellátását.  Tévedés!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_choice.jpg

  Hazánkban az elmúlt időben megkönnyítették azon nyugdíjasok dolgát akik szeretnék folytatni az aktív éveiket a nyugdíjkorhatár elérése után is. A munkavállalásukat a nyugdíjas szövetkezetek könnyíthetik meg. Azzal, hogy folytatják a munkában töltött éveket kiegészíthetik a nyugdíj jelentette bevételüket gondolhatnánk! 

  Azonban ez nem feltétlenül mindenkire igaz!

  "Az AB által vizsgált és alkotmányosnak talált szabályozás 2013-tól írta elő, hogy a közszférában nem lehet egyszerre fizetést és nyugdíjat is kapni. A továbbfoglalkoztatottaknak a munkaviszonyuk ideje alatt le kell mondaniuk öregségi nyugdíjukról. A rendelkezés a magánszektorban dolgozókat nem érinti, és a közszolgák között is különbséget tesz" (1)

  Ezért Önnek is jól meg kell fontolnia, hogy mit választ a nyugdíjkorhatár elérése után, mérlegeljen, hogy melyik választás a kedvezőbb az Ön számára! Érdeklődjön utána munkáltatójánál a dolgozói szférában maradás feltételeinek, hogy mindenképpen pozitív tapasztalattal és többlet bevétellel gazdagodhasson! 

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Horváth Orsolya RIta

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

 

Forrás:
(1):mno.hu-Nem lehet egyszerre fizetést és nyugdíjat kapni az állami szférában
https://mno.hu/gazdasag/nem-lehet-egyszerre-fizetest-es-nyugdijat-kapni-az-allami-szferaban-2423925
letöltés ideje : 2017.10.29.23:53

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinuska 2017.11.03. 13:05:15

Van egy igazán fontos kérdésem Önök és kormányunk felé! Aki jelenleg nyugdíj előtt áll, és bruttó fizetése után fizette a járulékokat (TB, nyugdíj stb.) , akkor milyen jogon számolják a nyugdíjakat nettó bér alapján??????????? Teljesen igazságtalan, és szeretném, ha ezt igenis kormányunk elé vinnék az illetékesek, meg kell a parlamentnek tárgyalnia, mert ez teljesen jogellenes!!! Szégyeljék már magukat, hogy az embereket annyira, de annyira hülyének nézik! Pedig egyáltalán nem így van! A különbözet hova tűnik el, kérdezem Én????

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.11.03. 13:07:45

@Dinuska: Ezt a kérdést a törvényhozókhoz kell címezni, mert nekünk nincs erre ráhatásunk.