Üdvözöljük Magyarország leglátogatottabb nyugdíj blog oldalán. Segítünk Önnek eligazodni a nyugdíj világában!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjkalkulátor

Nyugdíj melletti munka - Önnek is fontos lehet !

2017. november 02. - Nyugdij Nikolett

  Önt is érintheti több részről a nyugdíj melletti munkavállalás, még nyugdíj előtt állóként is! A következőkben, kiderül, mire érdemes figyelnie!

fontos_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

  

    "Mit kell tudni a nyugdíj melletti munkáról?

  • Az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személyek nyugdíjuk folyósítása mellett korlátlanul folytathatnak keresőtevékenységet a versenyszférában.
  • A közszférában viszont az öregségi nyugdíj folyósítását a jogviszony létesítésének hónapját követő hónap első napjától a jogviszony megszűnése hónapjának utolsó napjáig szüneteltetni kell. Aktiválni a munkaviszony megszűnése után lehet.
  • Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt állóknál (a korhatár előtti ellátásban részesülő személyeknél, illetve a nők negyven év jogosultsági időre tekintettel megállapított öregségi nyugdíjában részesülő hölgyeknél) nem tiltott a versenyszférában a munkavállalás, de kereseti korlát van.'(1)

    A fent említett szempontokról érdemes tájékozódniuk, Önöknek is fontos információkról olvashat! A nyugdíj melletti munkavállalás napjainkban és a jövőre tekintve egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Bár nézőpont kérdése: sokan úgy látják, hogy az lenne a legjobb , ha olyan magas nyugdíjuk lenne, hogy nem kellene mellette dolgozniuk. Ám amíg ez nem jön el, érdemes minden lehetőséget szem előtt tartani. Amit már korábban is említettünk, hogy a nyugdíjas szövetkezeteknél ilyen korlátok nincsenek, mint a fent említettek.Többek között, értesülhetnek arról is, hogy a nyugdíjba vonult pedagógusokat újra visszahívnák, a nyugdíjuk megtartása mellett! Az ehhez hasonló állásajánlatokat érdemes keresni és lecsapni rájuk. A friss információk elérése érdekében, legyenek figyelmesek és nagyszerű lehetőségek tárulhatnak Önök elé is, amelyek megkönnyítik nyugdíjas éveiket! 

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Veress Nikolett

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Forrás: (1) 24.hu: Nyugdíj: mutatjuk, meddig nem kapja, aki túllépte a kereseti korlátot
http://24.hu/fn/penzugy/2017/10/31/nyugdij-mutatjuk-meddig-nem-kapja-aki-tullepte-a-kereseti-korlatot/
Letöltés ideje: 2017.10.31. 19:35

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr9813115240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.