Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Felháborító amit a nyugdíjjal tesznek!!

2017. december 14. - Nyugdíj Orsolya

 Felháborító amit a nyugdíjjal tesznek! Hihetetlen, hogy ezt is el kel viselniük a nyugdíjasoknak! Ön mit gondol?!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_cikk.jpg

 

  "Noha a nyugdíjjuttatások több fajtája adómentes – így a legtöbb embernek járó öregségi nyugdíj is -, de egy részük után mégis kell adózni. A korkedvezményes szolgálati nyugdíj ilyen, aki egyenruhás volt, és nem éri el kora a nyugdíjkorhatárt, a járandóság után személyi jövedelemadót (most 15 százalék) kell fizetnie." (1)

  Habár most csak a nyugdíjasok egy részét terheli ez a szabály, könnyen billenhet bármely irányba. Esély lehet arra, hogy megszüntetik ezt az adófizetési terhet, hiszen így is a katonák körében ( akiket elsősorban érint) nagyon magas a létszámhiány. Illetve az is megtörténhet, hogy kivetítik több szektorra is ezt az elképzelést, persze ez a lépés óriási (és mellesleg jogos) felháborodást váltana ki mindenkiből. 

  Véleményem szerint a korkedvezményes szolgálati nyugdíj egyfajta megbecsülés, mint amit a nyugdíjnak általában is jelentenie kellene, egy élet fáradságos munkáját pedig nem lenne szabad szankciókkal súlytani. 

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Forrás:
24.hu- A nyugdíjak egy részét megadóztatják
https://24.hu/fn/gazdasag/2017/12/10/a-nyugdijak-egy-reszet-megadoztatjak/
letöltés ideje: 2017. 12. 14. 15:45

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VoluntartistA 2017.12.18. 13:07:52

"Esély lehet arra, hogy megszüntetik ezt az adófizetési terhet, hiszen így is a katonák körében ( akiket elsősorban érint) nagyon magas a létszámhiány."
Az indoklás téves. Mivel 2012 óta az aktív és leendő katonák nem számíthatnak erre a szolgálati járandóságra, a létszámukra ez nem lenne hatással. A levonással sújtott állomány jókora része tartalékos katona lett, cserébe nem vonják le ezt a sarcot (ami nem adó, csak adónyi mértékű valami). Ha a levonás eltörlése esetén az "önkényes takarékos" állomány leszerelne, nem lenne racionális ok a csodálkozásra.
Vagyis akkor lenne magas a létszámhiány (a tartalékosi körben) ha megszüntetnék ezt a terhet.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.12.18. 13:12:43

@VoluntartistA: Köszönjük a véleményét. Tudomásom szerint adókedvezmény van, ha a fegyveres erők nyugdíjas személyei visszaállnak tartalékos kötelékbe. De ha nem is kellene adózni, akkor szerintem vonzóbb lenne ez a pálya.

zoorro 2017.12.21. 18:37:36

Szolgálati járandóságos, "nyugdíjas" állomány közül ( jelenleg több mint 35000 főt érint ) tavaly tavaszig kevesebb mint 3200 fő vállalt tartalékos katonai szolgálatot. Többnyire volt rendőrök, vállalták ezt a formát, hogy ne adóztassák meg a nyugdíjukat. A határőrizetbe bevonás miatt /mivel több hónapra vezényelték volna őket a határra, és plusz más leterheltség is keletkezett ezáltal a tartalékos szolgálaton belül, ill. sokan dolgoztak mellette, így veszélybe került a munkahelyük, és nem utolsó sorban a zord körülmények, amik várták őket a határon/ rengetegen felbontották a szerződést. Adat nincs, hogy mennyien maradtak, mert ezeket az adatokat hirtelen titkosították "jó" szokás szerint. Ez valószínűsíti, hogy több 10%-al csökkenhetett a számuk a tartalékos állományon belül. Nem tudom, hogy a szolgálati járandóságos állomány mennyire segíthet a honvédség létszámhiányán, mert 90% már több mint 50 éves, és az orvosi alkalmassági vizsgálaton, valószínűleg kevesen mennének át. Azoknak "éri" meg tartalékos katonai szolgálatot vállalni, akiknek magas a járandóságuk és mellette nem dolgoznak. Hazafiasságról nem érdemes beszélni, mert illiberális kormány illiberális társadalmat gerjeszt. Csak az ÉN, NEKEM, MAGAMNAK stb. lesz a fontos. Ettől a rétegtől meg nem várhatja el senki, a hazafias hozzá állást, amikor különböző pejoratív jelzőkkel illették őket, és büntető jellegű megvonásokat léptettek életbe irányukba. Sokan dolgoznak, ezáltal adót és járulékot fizetnek. Pár éve még azt mondták, -elveszik a munkát mások elől, ne dolgozzanak ( ha meg elmentek horgászni, akkor meg - gyalázatos, hogy így lopják az időt, miközben mások gürcölnek/. A büntető adó mellett a keresetkorlátot is el kellene eltörölni, mert rengetegen azért nem vállal munkát, mivel a jobban fizető /és már hiányszakmának minősülő/ szakmákban, hamar elérnék a korlátot, így vagy a járandóságról, vagy a munkahelyről le kellene mondani. Akik dolgoznak azok közül mindenki be van jelentve, mert muszáj, de soknak a fizetésének egy részét "okosban" megoldják /de csak egy határig lehet/ a baj elkerülése végett. Így csak az állam jár rosszul!!!