Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Ez a lépés mentheti meg a magyar nyugdíjrendszert!?

2018. február 27. - Nyugdíj Orsolya

  Íme a megoldás!? Ezzel menthető meg a magyar nyugdíjrendszer?! Egyszerű lépés vagy rejtett nehézségek?! Nálunk is beválhat?!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_megment.jpg

  Mint ahogy korábbi cikkünkben szó volt róla, létezik egy olyan megoldás, amely néhány országban már eléggé elterjedtnek számít, azonban ebben a térségben még gyermekcipőben jár. 
  Jelenleg a lengyel kormány építi be az önkéntes vállalati nyugdíjazást a  nyugdíjrendszer átalakításába, bízva a sikerben és a javuló tendenciában.

De miről is van szó pontosan?

  A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás, az időskori ellátási rendszer legtöbb problémájára megoldást biztosíthatna. Ennek a lényege, hogy a munkáltató biztosíthat nyugdíjalapú megtakarítási lehetőséget munkavállalói számára. 
  Ez a folyamat több rétegből tevődik össze: alapvetően a nyugdíj "be" és kifizetése az állam és az állampolgár közötti zajlik (felosztó-kirovó rendszer). A foglalkoztatói nyugdíj lényege, hogy ebbe a kapcsolatban belép a foglalkoztató/munkaadó pluszban: az lehet tag, aki munkavállalója a cégnek. A munkaadó feltételekhez is kötheti ezt a fajta nyugdíjcélú megtakarítást. Az is elképzelhető, hogy több cég által tevődik össze ez a fajta időskori járadék, amennyiben munkahely váltásra is sor került a karrier folyamán.
  A nyugdíjkorhatár megegyezik a társadalombiztosítási nyugdíjkorhatárral.
  Ez gyakorlatban nyugdíjasként azt jelentené, hogy az ember kapna nyugdíjat az államtól illetve egy rendszeres járadékot, amit a volt munkaadója tett lehetővé, amennyiben nem egy összegben igényelte azt a nyugdíjkorhatár elérésekor. Természetesen, ez a fajta juttatás véges lenne, nem úgy, mint az állami nyugdíj.

  Bizzunk benne, hogy ennek a lehetőségnek a használata a  jövőben pozitív irányba fog változni!

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita 

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pyrrhus 2018.03.01. 12:22:09

Az állami nyugdíj is véges.
Annyira, hogy sokan soha nem kapnak belőle semmit, mert még előtte meghalnak.

Ha az állam a befizetéseket nyugdíj előtakarékosságként kezelné, fialtatná; a nyugdíjazásra összegyűlt 160 milliónak csak a hozamaiból a jelenlegi nyugdíj hatszorosát kellene kifizetnie, miközben a törzstőkéhez hozzá se kell nyúlni.

Viszont ez így a cikkben megjelölt, formában Magyarországon nem lesz járható út.
Amint lehetőség van rá, egy összegben felveszi, mert az a biztos.
Arra senki nem fog várni, hogy majd valamikor valaki kifizeti, vagy nem; lenyúlja az állam, vagy a tehetséges munkaadó vállalkozó, a pénzkezelő brókerja...