Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Megdöbbentő nyugdíjarányok! Ez a követendő példa?!

2018. október 25. - Nyugdíj Orsolya

  Váratlan, meglepő eredmények, melyek jó iránymutatást adnának a magyar nyugdíjat illetően?! Ön is így látja?!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_megdobbentes_jpg.png  Megdöbbentő nyugdíj- arányok amelyek kedvező kimenetelt mutatnak a nyugdíj alakulását illetően. 
Eddig az egyik legnagyobb nyugdíj probléma az öngondoskodás hiánya volt. Azonban korábbi nem reprezentatív felmérésünkből kiderült, hogy a válaszadók több mint fele tesz lépéseket annak érdekében, hogy boldoguljon majd nyugdíjasként is.
  Elkeserítő azonban a tény, hogy  a második legnagyobb válasz-arány szerint többen is úgy gondolják, hogy nem érik meg a nyugdíjas kort!

  A tényleges százalékos megoszlást tekintve: 
nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_hibaertekeles.jpg
  Magasan a legtöbb válasz érkezett arra, hogy foglalkoznak a nyugdíjas éveikkel már előre, mégis elkeserítő hogy a második két legnagyobb válaszarány teljes passzivitást mutat. 
 
  Véleményem szerint, sajnos a magyar nyugdíj társadalmat ez utóbbi jellemzi inkább, pedig a követendő példa a szükséges lépések megtétele lenne! 

Ön se hagyja annyiban, tegyen időben  a nyugdíjas éveiért!

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Tovább

10 aranyat érő nyugdíj tipp a gondtalan nyugdíjas éveihez!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Fotó: Pixabay.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistapapa2 2018.10.26. 14:56:23

Takarékoskodj,készülj arra az időszakra az életedben,amit ilyen egészségügy mellett nagy valószínűséggel meg sem élsz,mondatja velem az aggódás gyermekeimért. Ha mégis,-szívből kívánom minden leendő nyugdíjasnak-akkor a nyugdíjcélú megtakarításaidat nagyon rejtsd el az enyveskezű felcsúti rém elől!

csulla 2018.10.26. 14:56:35

Sajnos a 89 utáni vezetés Semmit sem tett a helyzet NORMALIZÁLÁSÁÉRT!Aki Sokat keresett az Favorizálva lett az emeléseknél is!A nyugdíjas vezetők pedig pofátlanul lenyúlják a fizetés mellett a nyugellátást is,mert ők is nyugdíjasok és nem tudnak megélni a lopott pénzből!

szipipeti 2018.10.30. 20:10:10

Vagy 2 éve felvetettem az egyik "ügynök"-nek... Vajh' a saját vagyonával kezeskedik-e azért, hogy legalább a befizetett tőkét visszakapom, ha a felcsúti rém úgy döntene, hogy einstandolva beszántja az egészet, amit befizettem?
A válasz; nem...
Na!
Hát ezért!

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2018.10.30. 20:11:26

@szipipeti: Ki fog önnek ilyen garanciát adni vajon?

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.10.31. 13:44:24

Hááááát a nyugdijjas jövőkép nem egyszerü. Sajnos senkit sem hoz lázba az ügy még a nyugdijasokat sem. Várják a sült galambot és megelégednek a bözsi utalvánnyal. Ahelyett, hogy tennének érte. Holnapra elfogy a pénz és hogy mi lesz utánna azt senki sem tudja. Na ezért kéne lépni. pl... minimum és maximum nyugdijakat megállapitani. és még sok lépést......

bbrrr 2018.10.31. 13:45:10

@csulla: Sajnos a 89 előtti és utáni fiatalság sem tesz eleget a helyzet változásáért, nem csak a kormányok. A legtöbb, amit 20-30 évesként a nyugdíjért tehetsz, ha gyereket vállalsz. Az öngondoskodásról papolók gondolják már át, hogy mire lesz elég BÁRMILYEN mennyiségű pénz, ha nem lesz a gazdaságban ember, aki bármit is termeljen, feldogozzon vagy szolgáltasson. Persze, ha csak 1-2% ember nem vállal gyereket, vagy csak egyet, akkor még nincs baj. Ha ez tömeges, akkor baj van, és még csak meg sem tudod oldani. A kormány, de még az ellenzék sem tud HELYETTÜNK házasodni, szülni, felnevelni.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2018.10.31. 13:47:09

@bbrrr: Főleg, ha ezek a gyerekek külföldön fognak dolgozni!