Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

A nyugdíjprémium igazi, rettenetes arca?

2018. november 02. - Nyugdíj Gyöngyi

   A nyugdíjprémium kifizetése a GDP növekedéssel áll összefüggésben, aminek szabályozása a nyugdíjtörvényben foglaltakon alapszik. Az olvasói vélemények szerint viszont más állhat a háttérben...  httpspixabay_comhucsoport-team-visszajelz_c3_a9s-3014157.jpg

   Hamarosan megkapják a nyugdíjasok az utóbbi időben egyre többször emlegetett nyugdíjprémiumot. De vajon mit gondolnak Önök erről? Megtudhatjuk a választ az utóbbi héten közzétett, nem reprezentatív közvélemény kutatásunk eredményéből: 

   A diagramot tekintve megállapítható, hogy a válaszadók nagy része szerint a prémium kifizetése politikai indíttatású céllal rendelkezik. Ők úgy gondolják, hogy a jövő év májusában megrendezésre kerülő európai parlamenti választásokkal áll összefüggésben ez a jellegű juttatás. 

   Ezt követően szintén a válaszadók elégedetlensége érezhető, ugyanis  a 20%-uk szerint ez az összeg nagyon kevés, szinte a semminek felel meg. 

   Csupán 12% az aránya azoknak az embereknek, akik örülnek a kis kiegészítésnek, főleg a karácsonyi időszak előtt állva. 

   És végül a szavazottak közül csak minimális (3%) részt tesznek ki azok, akik nem foglalkoznak a témakörrel, valamint más véleménnyel rendelkeznek. 

   Összegezve a szavazás eredményét elkeserítő, hogy szinte mindenkinek (több, mint 80%) negatív véleménye van a témát illetően. Nagyon kevesen vannak azok, akik örülnek a nyugdíjprémiumnak. Meglepő ez az eredmény, hiszen általánosságban mindenki számára jól jön, még a legkisebb összeg is... 

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Kalóz Gyöngyi

Nyugdíjkalkulátor: Tovább

10 aranyat érő nyugdíj tipp a gondtalan nyugdíjas éveihez!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Fotó: pixabay.com

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas.
Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon szakemberrel! Jogi nyilatkozat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gödör Pöce 2018.11.04. 17:16:21

A tv. szerint jár, ennyi. Sajnos, rá vagyok szorulva (mert a cégek csak kántálnak a munkaerőhiányrúl, de öreg embör már nem köll nékiük), igazából ez benne a szomorú.

Cecília Tóthné 2018.11.04. 17:16:29

A plussz pénznek mindenki örül, de politikai indíttatásból néhányan kötözködnek. Én felmérést készítenék, és aki fintorog, annak nem adnék.

laci_52 2018.11.06. 13:09:44

A nyugdíjprémium csupán egy figyelemelterelés: eltereli a figyelmet arról, hogy évek óta nem adnak a valódi inflációnak megfelelő éves nyugdíjemelést.

Nem a levegőbe beszélek: 4 éve vagyok nyugdíjas, de máris érzem a zsebemen, hogy kevesebbre telik a nyugdíjamból most, mint amikor az első havit megkaptam.

Világos a helyzet: 1 százalékponttal nagyobb emelést adni jóval többe kerül, mint az egyszeri legfeljebb 18 ezer forint nyugdíjprémium és a propagandaértéke is kevesebb...

Róbert László 2018.11.08. 11:29:34

Az emberek szubjektív biztonság érzete romlott a nyugdíjasok körében.

Salizoli 2018.11.19. 12:40:11

@laci_52: Erre a 2009-es Bajnai kormány által hozott törvény ad lehetöséget,amikor a 13.havi nyugdíj kifizetéseket megszüntették.Kár ide bárminemü politikát belekeverni.