Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Nyugdíjtörvény: Sokkoló lesz a módosítás?!

2018. november 21. - Nyugdíj Orsolya

  Nincs az a nyugdíjigény amely ki ne elégítődne. Mindenre megoldást találnak, nem marad megoldatlan probléma. De kinek az igényeiről is van szó? A nyugdíjasokat vajon figyelembe veszik-e?! Értük születnek a döntések vagy csak a lehetőség eszközei?! 
nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_torveny_1.jpg

  "A jövőben egyszerűbb lehet a tartozások behajtása vagy végrehajtása a nyugdíjasokon, meghatározzák a tartásra kötelezett hozzátartozók körét, valamint utólag is csökkenthetők lesznek a rosszul megállapított nyugdíjak." (1)

 Módosítják a nyugdíj- törvények bizonyos részeit. Változtatnak, hogy az illetékesek könnyebben tudják orvosolni a problémákat. Már itt felmerülhet a kérdés, hogy miként juthatnak ki nem releváns adatok a rendszerből, hogyan állapíthatnak meg hibás nyugdíjakat- amelyek az új törvények szerint csökkentésre is kerülnek. Amelyik nyugdíjas önhibáján kívül tartozik- a behajtás/ végrehajtás csak még nehezebbé teszi az életét. 

  Véleményem szerint nem fogja megkönnyíteni a nyugdíjasok életét az új törvény- módosítás, habár az illetékesek szempontjából valamennyire érthető, hogy korrigálni akarják az eddigi hiányosságokat. 

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Tovább

10 aranyat érő nyugdíj tipp a gondtalan nyugdíjas éveihez!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Forrás:
(1)- napi.hu - A kormány módosítaná a nyugdíjtörvényt
letöltés ideje: 2018. 11. 15. 16:37
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdij-vegrehajtas-nyugdijas.672778.html

fotó: pixabay.com

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas.
Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon szakemberrel! Jogi nyilatkozat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

várom a levelet 2018.11.22. 13:51:38

érdekes,a rosszul megállapított nyugdíjakat csak csökkenteni lehet,növelni nem? nincs rajtuk elég teher,az áfa,gyógyszerárak,netán még a gyereket,unokát is támogatni kell.dobják föl minél előbb a pacskert,nem lesz velük gond.de eltemetni is csak "megszentelt "földbe lehet.jó drágán.engem,az ateistát.a gyomrom forog az egész bandától.

Ferenc Lajos Vázsonyi 2018.11.22. 13:51:49

Alapnyugdíj emelést ,kis nyugdíjak emelését , rendezni kellene végre ! Szégyen !!

pistapapa2 2018.11.22. 13:52:00

Azt oldják meg,hogy a nyugdíj a mérték megállapítása után,minden nyugdíjasnak egyenlő értékben emelkedjen az esetleges emeléskor. De azt is megoldhatnák,hogy az elhunyt nyugdíjas járandóságát ne vehesse fel valaki hosszú éveken keresztül.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.11.22. 13:52:07

Megy a szegények még nehezebbé tétele.

azigaziraptor 2018.11.22. 13:52:20

Rohadjanak +!
Mármint a törvényhozók!

Pyrrhus 2018.11.22. 18:50:10

A jelenlegi nyugdíjtörvény rendelkezik arról, hogy a törvény alapján megállapított nyugdíj nem vitatható és nem megmásítható.

radios2 2018.11.26. 16:32:13

ezek a mocskos rothadékok , minden xart megszavaztak eddig, maguknak akarnak mindent, a népnek csak a rabszolga munka utáni min.bér jár, meg az állandó áremelések, az átlag csóró magyar nyugger pedig dögöljön meg, haljon éhen, de egy tetves képviselő+focista kereshet havi 1,5-2millió ft-ot érdemi munka nélkül.

Pista Sagemono 2018.11.27. 12:26:00

A jogalkotók ( nem írok törvényt , mert ez is csak egy papírfecni amit bármikor átírhatnak)a saját javadalmukat (nem munkabér, mert a munkáért felelősséget kell vállalni) az infláció többszörösével emelgetik. Rég elfelejtették a svájci indexálást ami az átlagbérek emelkedésével is számolna az emelés megállapításakor.
Röviden ez nem eltartási adomány az állam részéről, nem könyöradomány az idősebb korosztálynak, hanem az általuk befizetett pénz (amit az állam saját céljai szerint "fialtatott") havi szinten történő VISSZAFIZETÉSE. Minden korán elhalt nyugdíjas befizetése bennmarad a közösben amit a többieknek szétoszthatnak. Van fedezet.
Az tény , hogy a fiatal generáció nem akar itthon baksisért dolgozni (ez nagyon hiányzik a befizetéseknél), de igazuk van, mert kint nagyobb a biztonság a visszafizetésre.
No de hát az öregekkel lehet szórakozni. A visszavágni képteleneken inkább segíteni kellene.