Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Jöhet a bámulatos nyugdíjkötvény?

2018. december 06. - Nyugdíj Gyöngyi

   A nyugdíjas éveire szeretne tartalékolni, de nem tudja mi a legjobb választás? Hallott már a legújabb nyugdíj-előtakarékossági forma tervezetéről? Tudja milyen előnyei vannak az új nyugdíjkötvénynek? Az alábbi cikkben erről olvashat bővebben...
malac-bank-nyugdij-nyugdij-nyugdijkorhatar-nyugdijkalkulator_1.jpg

   "Gion Gábor emlékeztetett rá, hogy az új megoldással az állam az érdeklődőknek hosszú távú megtakarítási formát kínálna és jelezte: a jelenlegi elképzelések alapján az új konstrukcióban a magánszemélyek kamatprémiumhoz juthatnának, a nyugdíj-előtakarékossági kötvény pedig akkor járna le, amikor tulajdonosa elérné a nyugdíjkorhatárt." [1]

   Vonzó tulajdonságokkal robbant be a köztudatba az új nyugdíjkötvény módozat, mely egy kedvező nyugdíj-előtakarékossági formát foglal magában. Előnyeihez sorolható, hogy egy hosszú futamidejű lakossági állampapír, melyhez hasonló előtakarékoskodási lehetőség idáig nem volt jelen hazánkban. A nyugdíjkötvény tervezet szerint a nyugdíjkorhatár betöltésével lesz a kötvény hozzáférhető. 

   Ön bizakodó az új kötvény ötletét illetően? Kíváncsiak vagyunk a véleményére!

   Köszönjük a figyelmet!

Írta: Kalóz Gyöngyi

Nyugdíjkalkulátor: Tovább

10 aranyat érő nyugdíj tipp a gondtalan nyugdíjas éveihez!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Forrás:
[1] Portfolio.hu online gazdasági újság- Még idén eldőlnek a nyugdíjkötvény részletei, jövőre be is vezetik

letöltés ideje: 2018.12.05. 14:53
https://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/meg-iden-eldolnek-a-nyugdijkotveny-reszletei-jovore-be-is-vezetik.306349.html
fotó: pixabay.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamedve 2018.12.08. 13:27:39

Soha a büdös életben nem fogok bízni egy filléremet se a kormányra.
Soha.

Gitram 2018.12.10. 13:10:14

Egyszer már elvette az emberek megtakarítását, most ezt is a kezében akarja tartani, hogy bármikor elvehesse, lehet még bízni ebbe a kormányban? Egyébként iparkodik mindent e gykezében tartani, megszüntette a lakáskaszát is. A kisember kisemmizése, ellehetetlenítése a cél, míg maguknak a béremelés, EU-s támogatások, minden kijár. Hová fog ez vezetni?

Mátyás1949 2018.12.10. 18:34:57

@Gitram: Miről beszél? Csak felhívnám a figyelmét, hogy a magánnyugdíj-pénztárak oly mértékben nyúlták le a tagokat, hogy elképesztő.
Három családi példán szemléltetem önnek.
1. példa:
Az idősebbik keresztfiam 17 évig volt tagja a ..... Magánnyugdíj Pénztárnak, ahova több, mint 2,5 millió forintot fizetett ez idő alatt be. Ebből visszakapott alig több mint 250 ezret.
2.517.413 Ft-ből 256.892 Ft-ot kapott vissza. A többi nagyjából 2,25 millió hova lett?

2. példa:
A keresztfiam felesége 14 évig volt tagja egy másik magánnyugdíj pénztárnak, ahova 1,8 milliót fizetett be, amiből kicsivel kevesebb, mint 100 ezret kapott vissza.
1.813.712 forintból 97.199 Ft-ot kapott vissza. A többi majdnem 1 millió hova lett?

3. példa:
A kisebbik keresztfiam neje is 13 évig volt tagja MP-nek, ahova 2 millió körüli összeget fizetett be, és alig több mint 100 ezer forintot már vissza is kapott. 1.998.517 Ft-ból 110.499 Ft-ot már vissza is kapott. A fennmaradó majdnem 1,9 millió hova lett?

Mindhárman még a törvényjavaslat megjelenése előtt (az első hírekkel nagyjából egy időbe) léptek. A fennemlített adatokat az érintettek beleegyezésével közlöm (nevek megadása nélkül - mert annak megosztására viszont nincs felhatalmazásom).

Mindezeket csak azért írom le, hogy annyira azért ne okolják a kormányt a magánnyugdíj-pénztári befizetések lenyúlásával.

A többibe akár még igaza is lenne. De mégsem teljesen igaz. Bár nem elegendőek az évtizedes elmaradásban levő bérek fejlesztése, de mégis a jelenlegi kormány pl. a családi adókedvezménnyel (amit ugyebár első formájában 2003. januárjában a választási ígéreteivel szembe menve a Medgyessy-kabinet megszüntetett) kicsit kompenzál. Persze az is lehetne nagyobb mértékű, már 1 gyermek után is. Az, hogy a minimálbér kamu adómentességét megszüntette, ahogyan az adó jóváírást is, az persze sokaknak rosszul jött. Itt sem biztos, hogy kizárólag a munkavállalóknak, hanem bizony a munkáltatóknak is. Nem véletlen ugrott meg látványos 2010 és 2018 között az átlagbér, mert így már a munkáltatóknak is kevésbé éri meg minimálbérre bejelentve dolgoztatni az embereket, majd feketén pedig hozzáfizetni sokszor még annál is többet.