Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Hazavágja a nyugdíjunkat?

2019. január 04. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Az új törvény tönkreteszi a nyugdíjunkat? Tényleg bekövetkezik ez a katasztrófa?
vege_nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.jpg

  Az egyik legutóbbi bejegyzésben arról gondolkoztunk közösen, egy szavazás keretein belül, hogy vajon milyen hatással lesz a nyugdíjunkra a „rabszolgatörvény”. A nem reprezentatív szavazás eredményét az alábbi diagramon láthatjuk:
rb_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator.png
  Az eredmények a következőképpen alakultak: a szavazók 40.6%-a úgy gondolja, hogy csökkenteni fogja a nyugdíjakat az új törvény. Második helyen az a vélemény végzett 29%-kal, miszerint nem fogja befolyásolni a nyugdíjakat ez a módosítás. A voksolók 13,7% -a úgy gondolja, hogy növelni fogja a nyugdíjakat a kormány ezen lépese. Negyedik helyen 10.7%-kal azok szavaztak, akik nem tudják eldönteni, hogy hogyan hat majd a „rabszolgatörvény” a nyugdíjunkra. Mindösszesen a szavazók 5,9%-a, gondolja úgy hogy ez a kérdés nem lényeges.

  A személyes véleményem még mindig az, hogy csak az idő fogja tudni eldönteni ezt a kérdést, mivel túl komplex és túl sok a tényező benne.

Köszönjük a figyelmet!

Nyugdíjkalkulátor: Tovább

10 aranyat érő nyugdíj tipp a gondtalan nyugdíjas éveihez!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!


Fotó: pixabay.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BTO11 2019.01.07. 11:45:18

Ki az a barom aki évi 400 órát akar túlórázni?

István Tamasi 2019.01.07. 11:45:23

A nyugdíjkasszára mindenesetre jó hatással lesz a rabszolgatörvény, mert sokkal rövidebb ideig kell majd nyugdíjat fizetni az egykori 400 órás rabszolgáknak.

Gitram 2019.01.07. 11:45:31

Nyugdíjemelés 2019-ben sincs, mert még az infláció több mint 2,7 %-ék-M indig átlagot emlitenek, miért nem mondják azt, hogy lesz aki 850 Ft-ot kap, de lesz olyan is, aki 6-7 ezer forintot havonta.Szavazás előtt miért nem mondták, hogy az Erzsébet utalványt most kapják meg Karácsonykor ne is várjátok..

renitencs 2019.01.07. 11:45:47

A minimálbér mellé fizetett kafetériából sem, és a zsebbőlzsebbenemkellpapír feketefizetésekből nem lesz járulék, abból nem lesz adó sem. A legálisan kifizetett bérből, túlórából igen. Minden más spekuláció, mint az ezer forintos benzim, meg az 500 Ft-os euró meg a Szemlőhegyi Ferenc Próféta jóslata ellenére több mint 4 éve halogatódó nagy véres lázadás.