Üdvözöljük a nyugdij-nyugdij.blog.hu-n!

Nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíj-előtakarékosság

Ez lehetne a legújabb nyugdíj-előtakarékosság?

2019. január 30. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

  Mi lenne ez a titokzatos új módszer? És felpörgetné-e a gazdaságunkat miközben megteremthetné az aranyéveink stabilitását is?
uj-nyugdij-nyugdij-nyugdijkalkulator-nyugdijkorhatar.jpg

  Képzelje el, hogy vesz egy ingatlant, legyen az akár lakás vagy iroda. Megvette, kiadja. Havonta megkapja a bérlőtől a bérleti díjat. Adózna és az így szerzett bevételt zsebre tenné. Mindamellett, ha az ingatlan ára növekszik, akkor drágábban el is tudjná adni, mint amennyiért vette és így szintén az ön pénztárcája vastagodna. De csak akkor kellene eladnia az ingatlant, ha ön is úgy akarja.

  A probléma általában ott kezdődik, hogy a befőttes üvegében vagy a párnája alatt nem sok embernek van ennyi pénze.

Viszont egy közösségnek ez már nem lenne számottevő gond!


  Mi van akkor, ha tegyük fel, 1000 ember "összedobna" 25.000.000 Ft-ot, úgy hogy mindenki beadna 25.000 Ft-ot fejenként és közösen vásárolnának egy ingatlant? Ha havi 200.000 Ft lenne a tiszta haszna ennek a közösségnek a bérleti díjból, akkor ebben az esetben kevesebb, mint 10.5 év alatt a közösség befeketett pénze megtérülne, sőt az ingatlan tulajdona is megmaradna. Az ezt követő években pedig folyamatosan hasznot termelne ez az igatlan, akár a közösség tagjainak nyugdíjas évei alatt is. Akár örökölhető lenne a közösségi tagság is. Akár havonta lehetne, így vásárolni befektetési célra ingatlant.

  A fenti példából kiindulva havi 25.000 Ft-ból 10 év alatt havi 24.000 Ft passzív jövedelem és ingatlan tulajdon rész képződhetne a közösség tagjainak.

  A költségek és a szükséges kiadások is egyenlően oszlanának meg. Maga a közösség nem termelne hasznot, mivel minden évben a nyereséget ki kellene fizetni a közösség tagjainak!

  Persze a lehetséges veszélyeket, buktatókat is érdemes lenne felmérni, átgondolni.

  Természetesen az imént vázolt fikció csak és kizárólag egy ötlet és nélkülöz minden gyakorlati ismeretet, jogi hátteret vagy gazdasági tudást. Ez a felvetés csupán egy gondolatébresztő.
  Köszönjük a figyelmet!

Nyugdíjkalkulátor: Tovább

10 aranyat érő nyugdíj tipp a gondtalan nyugdíjas éveihez!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!


Fotó: pixabay.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antalbaba 2019.01.31. 13:54:47

Jó alap a következő piramisjátékhoz;-) Bár érdekes lenne levezetni, hogy ha MINDENKI /tehát az is, akinek már megvan a lakása/, fizetné a 25.000-t havonta + a kiadott lakás nettó bevételét is visszaforgatva addig vennék és adnák ki a lakásokat, míg minden ember megkapná a magáét - hány évbe telne? Onnan meg mindenki eldöntheti, hogy beköltözik, vagy el/kiadja.

Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2019.01.31. 13:56:12

@Antalbaba: Egyetlen tagnak se lenne ebből saját lakása, csak bevétele.

tothxtamas 2019.02.04. 14:23:55

Valakinek kezelnie kell a lakást. Annak költségei vannak. Elég egyetlen rosszul kiválasztott bérlő, és hamar negatívba fordul a befektetés. Mert hát közös lónak...Vagy ügyvéd, közjegyzőnél kötött szerződés...

Pyrrhus 2019.02.04. 14:24:05

Havi 200 forint jövedelem. Mert ennyivel számoltatok.
De azzal nem, hogy egy kiadott ingatlant 5-10 évenként fel kell újítani.
Amúgy az a havi 200.000 tiszta bevétel is elrugaszkodott a 25 milliós vételárhoz képest.
S az hol van, hogy az ingatlanok kezelését végző cég mennyit fog lenyúlni?

Ha 200.000 tiszta bevételt akarsz, akkor a lakást 300ezerért kell kiadni, mert ugye a közműveket, fűtést a közösség fizeti, az nem írogatható át folyton a bérlőkre.
Egy 25 milliós lakásért nem nagyon fogsz ekkora bérleti díjat kapni. 25 milkáért nem lakást, csak egy 40 nm körüli lyukat kapni.